Medlemsvillkor - KICKS
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Logga in för personliga erbjudanden och medlemskampanjer!

Medlemsvillkor

Inledning

Som medlem i KICKS Club skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner! KICKS Club är ett lojalitetsprogram där du samlar poäng på alla dina köp som sedan omvandlas till bonuscheckar. Du får även rabatter och andra förmåner samt generella och personligt anpassade erbjudanden baserat på dina preferenser. Förmånerna blir fler och bättre för varje medlemsnivå du uppnår.  

Dessa medlemsvillkor gäller mellan dig som privatperson och KICKS Kosmetikkedjan AB (org.nr. 556432–9281) (”KICKS”). Genom att registrera dig som medlem i KICKS Club godkänner du dessa medlemsvillkor. 

Dessa medlemsvillkor kan komma att uppdaterasVid större förändringar av våra medlemsvillkor kommer vi att skicka ut de uppdaterade villkoren till din registrerade e-postadress. Om du inte accepterar våra ändringar har du alltid rätt att avsluta ditt medlemskap i KICKS Club.

Medlemskap

KICKS Club är ett kostnadsfritt medlemskap som gäller i alla KICKS butiker och på kicks.se. Medlemskapet i KICKS Club är personligt och får inte överlåtas till någon annan och utfärdas endast till privatpersoner som är minst 16 år. Du får bara ha ett (1) medlemskap i KICKS Club och medlemsförmånerna gäller enbart för privata inköp. 

Du kan bli medlem i KICKS Club i alla KICKS svenska butiker, via kicks.se eller genom att kontakta kundservice. Våra kontaktuppgifter hittar du nedan under rubriken Kontaktuppgifter. 

Som medlem kan du registrera dina köp i butik med legitimation, medlemsnummer eller andra kontaktuppgifter som du har lämnat till KICKS. Eftersom bonuscheckar och andra personliga rabatter är unika och endast kan användas av dig kan KICKS kräva giltig ID-handling för att styrka din identitet. På kicks.se registreras dina köp på ditt medlemskap när du är inloggad vid köptillfället. 

Personnummer används för att identifiera dig som medlem, för att hålla din postadress uppdaterad och för att erbjuda dig ett kortlöst medlemskap.  

För medlemmar med skyddad identitet görs inga postala utskick från KICKS. Om du har angett telefonnummer och e-postadress på Mina Sidor kan du dock fortfarande få kommunikation via e-post och sms. Inställningar för dessa utskick kan du själv anpassa genom att logga in på Mina Sidor. 

För medlemmar under 18 år görs inga postala utskick från KICKS och inte heller någon kommunikation via e-post och sms. För att ta del av förmåner och erbjudanden behöver du logga in på Mina Sidor. 

Medlemsnivåer

KICKS Club har tre medlemsnivåer:  
Member 0-999 poäng,  
Silver 1000-2999 poäng,  
Gold 3000+ poäng.  

Medlemsnivån är baserad på din totala poäng under de senast 12 månaderna. 

När du uppnått den poäng som krävs för respektive nivå, uppgraderas du och bibehåller din nya medlemsnivå under 12 månader. Därefter är det din totala poäng senaste 12 månaderna, som ligger till grund för kommande nivåstatus. Upp- och nedgradering sker löpande under året. Ju mer poäng du samlar under ett år desto högre medlemsnivå och desto mer exklusiva erbjudanden får du möjlighet att ta del av. Du kan läsa mer om de olika medlemsnivåerna här. 

För att kunna erbjuda detta behöver vi behandla personuppgifter i form av bland annat din köphistorik och svar på kundundersökningar.

Mina Sidor

När du blir medlem i KICKS Club ger vi dig möjlighet att skapa ett användarkonto på kicks.se. På Mina Sidor kan du t.ex.: 

  • Se och ändra dina personuppgifter.  
  • Se din orderhistorik. 
  • Se din aktuella bonus. 
  • Se dina personliga erbjudanden.
  • Välja om du vill invända mot direktmarknadsföring via postadresse-post och SMS.  

För att du ska ha möjlighet att skapa ett användarkonto och ta del av de förmåner som följer med användarkontot behöver vi behandla dina personuppgifter i form av personnummer och e-postadress. 

Dina medlemsförmåner

Bonus  
Som medlem får du en bonuspoäng per krona (1 bonuspoäng = 1 kr) när du handlar på KICKS. Presentkort och inköp betalade med bonuscheck ger inte bonuspoäng. 

Bonuspoäng utbetalas i form av bonuscheckar. De bonuspoäng som du samlat in under de senaste 24 månaderna ligger till grund för bonuscheckar. När du uppnått 1250 bonuspoäng tilldelas en bonuscheck på 25 kr till dig. Bonuschecken kan användas som rabatt vid köp i KICKS butiker eller på kicks.se. Bonuscheck kan varken helt eller delvis inlösas mot kontanter. Om du har använt en bonuscheck vid köpet av produkten som du väljer att returnera kommer återbetalningen ges i form av ett presentkort eller tillgodokvitto. Om du har använt en bonuscheck för produkten som du vill byta ut kommer bonuschecken att gälla även för den nya produkten som du byter till. 

Du kan hålla dig uppdaterad angående din nivå för bonuspoäng på Mina Sidor på kicks.se. 

För att kunna erbjuda dig och kommunicera din bonus behöver vi behandla personuppgifter i form av din köphistorik, personnummer, e-postadress och telefonnummer. 

Personliga erbjudanden 
Vi vill att du som medlem ska få relevanta erbjudanden och rabatter som vi tror att just du tycker om. För att kunna ge dig sådana unika erbjudanden och rabatter behöver vi behandla dina personuppgifter i form akontaktuppgifter (e-postadresstelefonnummer, adress, medlemsnummer), din köphistorikanvändarbeteende på vår hemsida eller KICKS Beauty Talks, eller om du har agerat på KICKS-annonser på sociala medier, valda intressen och favoritmärken, öppningsfrekvens på nyhetsbrev, svar på kundundersökningar samt personliga val KICKS Beauty Talks (hudtyp, hudton, ögonfärg, hårtyp och hårfärg). Behandlingen av dessa uppgifter är nödvändiga för att vi ska kunna förbättra de rabatter du får som medlem i KICKS Club och för att kunna ge dig personligt anpassade erbjudanden. 

För att uppfylla detta åtagande kommer KICKS att analysera den information som samlas in om dig, inklusive din medlemsnivå, för att förstå vilka personliga och anpassade förmåner som passar just dig. Med hjälp av dina personuppgifter kommer vi exempelvis kunna ge dig extra bra erbjudanden på produkter som vi tror att du tycker omEftersom våra analyser bygger på preferenser baserat på medlemmars personuppgifter kan olika medlemmar kan få olika erbjudandenrabatter och kommunikation. 

Personalisering på kicks.se och digitala kanaler  
Genom ditt medlemskap i KICKS Club gör vi vårt bästa för att du ska få en personlig upplevelse när du besöker vår webbplats eller våra andra digitala kanaler (t ex KICKS Beauty Talks)För att kunna ge dig en personlig upplevelse behandlar vi dina personuppgifter i form av onlineidentifierare (t ex IP-adress), enhetsinformation och användarbeteende. Ytterligare information som KICKS kan komma att använda för detta kan vara favoritmarkerade produkter, geografisk data, inställningar i KICKS digitala tjänster, ålder, kön, köphistorik och insikter från kundnöjdhets- och marknadsundersökningar. KICKS tar också hänsyn till det du har intresserat dig för genom klick och sökningar på KICKS digitala tjänster. 

Vi analyserar denna data för att bättre kunna förstå vilken information och vilka funktioner som du vill ha när du besöker oss. På detta sätt kan vi personalisera och förenkla din upplevelse och se till att du får relevant information och kommunikation från oss. Exempel på personaliserade funktioner och kommunikation kan vara produktrekommendationertips, inspiration och idéeroch ditt sökresultat 

KICKS Beauty Talks 
Som medlem har du även möjlighet att skapa ett konto i KICKS Beauty Talks. KICKS Beauty Talks är ett skönhetscommunity där du kan ställa frågor, få svar och svara på andra medlemmars frågor om skönhet både i trådar, via privata meddelanden och via KICKS Beauty Talks-chatten. Vi på KICKS kommer publicera inspiration, förhandsinformation och nyheter på KICKS Beauty Talks. Du kan också ladda upp bilder, videos och skapa produktlistor med dina rutiner. Du kan delta i tävlingar, tjäna trofféer och göra olika uppdrag som ger dig poäng. Poängen ger dig en rankning (status) som kan låsa upp olika förmåner. Du kan även få notifikationer och e-post från KICKS Beauty Talks. För att kunna erbjuda KICKS Beauty Talks behöver vi behandla dina personuppgifter i form av namn, postadress, postadressev. profilbild, medlemsnummer, användarnamn, födelsedatum, kön, lösenord, personliga intressen och val, och ev. Instagram-användarnamn.  

Användartest och kundundersökningar 
Du som medlem kan också komma att få möjlighet att delta i användartester och kundundersökningar. Användartesterna och kundundersökningarna är frivilliga att svara på och syftar till att kunna förbättra KICKS och KICKS Club. Genom att besvara undersökningarna får du en möjlighet att påverka vårt sortiment genom att t.ex. påverka vilka nyheter som ska lanseras. För att kunna erbjuda detta behöver vi behandla personuppgifter i form av namn, e-postadress, klickhistorikköphistorik och din feedback från undersökningarna (om de inte är anonyma).  

Orderhistorik 
För att underlätta för dig kommer vi att spara din orderhistorik på Mina Sidor. Detta gör det lättare för dig att följa upp dina inköp. För att kunna erbjuda orderhistoriken på Mina Sidor behöver vi behandla personuppgifter i form av mobilnummer, e-postadress, köphistorik och uppgifter om ditt köp. Dina uppgifter behövs för att vi ska kunna visa din orderhistorik för dig och för att vi ska kunna kommunicera detill dig. 

Events 
Vilka events du blir inbjuden till beror på var du borvilken medlemsnivå du har uppnått samt ditt köpbeteende. För att kunna erbjuda detta behöver vi behandla personuppgifter i form av namn, ålder, kön, bostadsort, e-postadress, klickhistorik och köphistorik och din valda favoritbutik. Dina uppgifter behövs för att vi ska kunna kommunicera med dig och kunna erbjuda dina personliga inbjudningar till utvalda event. Läs mer om personliga erbjudanden under punkten Personliga erbjudanden.  

Skönhetsrådgivning och inspiration 
Som medlem har du möjlighet att få skönhetsrådgivning och inspiration i vårt nyhetsbrev där vi bl.a. tipsar om de senaste trenderna, nyheter och guider. För att kunna erbjuda dig ett personligt anpassat innehåll behöver vi behandla personuppgifter i form av namn, ålder, kön, bostadsort, e-postadress och köphistorik. Läs mer om personligt innehåll under punkten Personalisering på vår webbplats. 

KICKS Magazine 
Som Goldmedlem får du magasinet KICKS Magazine hemskickat i brevlådan. Magasinet innehåller bl.a. trender, guider, produktnyheter och inspiration inom skönhet. Silver- och Membermedlemmar får KICKS Magazine vid utvalda tillfällen under året. För att kunna erbjuda detta behöver vi behandla personuppgifter i form av namn, medlemsnivå, köphistorik och postadress.

Vår kommunikation

För att du ska kunna ta del av dina medlemsförmåner och få information om ditt medlemskap eller andra spännande saker som händer hos oss kan du få kommunikation från oss i olika kanaler, t.ex. via e-post, sms, postala utskick, sociala medier, applikationer eller andra liknande kanaler. För detta ändamål kommer vi därför att behandla dina personuppgifter. Vilka personuppgifter vi behandlar beror på vilken kanal som du har valt för vår kommunikation.

Avslutande av medlemskapet

Medlemskapet gäller tills vidare och du kan när som helst avsluta det genom att kontakta kundservice. Våra kontaktuppgifter hittar du nedan under rubriken Kontaktuppgifter. Om du avslutar ditt medlemskap eller om KICKS säger upp ditt medlemskap förlorar du de poäng och den eventuella bonus som du har tjänat in samt de förmåner som följer med medlemskapet. 

KICKS har rätt att avsluta ditt medlemskap, exempelvis vid misstanke om att medlemskapet missbrukas eller används på olovligt sätt. Om du har varit inaktiv under en period om 24 månader avlutas ditt medlemskap automatiskt. Med inaktivitet menas att du inte har gjort något köp eller annan interaktion, t.ex. klick i e-post eller varit aktiv i KICKS Beauty Talks under en period om 24 månader.

Ansvarsbegränsning

KICKS ansvarar inte för förluster eller skador pga. tekniska fel, nedsatta funktioner eller andra liknande fel som relaterar till ditt medlemskap i KICKS Club. Detta gäller inte ansvar som inte kan uteslutas enligt tvingande lagstiftning.

Behandling av personuppgifter

Vår personuppgiftsbehandling 
För att kunna uppfylla våra åtaganden i dessa medlemsvillkor behöver vi behandla dina personuppgifter. På vilket sätt vi behöver behandla dina personuppgifter framgår av dessa medlemsvillkor men det finns också mer detaljerad information om vår personuppgiftsbehandling i vår integritetspolicy. 

I integritetspolicyn kan du bl.a. läsa mer om ändamålen som vi använder dina personuppgifter för, vilken laglig grund som vi stödjer vår behandling på, vilka samarbetspartners som kan få ta del av dina personuppgifter, hur länge vi sparar dina uppgifter och fullständig information om dina rättigheter. 

Dina rättigheter 
När vi behandlar dina personuppgifter gör vi bara detta om det är nödvändigt för att kunna uppfylla våra åtaganden till dig som medlem och det är viktigt för oss att alltid respektera din integritet. Vi vill därför göra dig uppmärksam på några av dina rättigheter.  

  • Du kan när som helst invända mot vår direktmarknadsföring  
  • Du kan när som helst avsluta ditt medlemskap i KICKS Club 

Om du vill avsluta ditt medlemskap kommer vi att ta bort dina personuppgifter som är kopplade till ditt medlemskap senast 15 dagar efter att ditt medlemskap upphört. Även om du går ur vårt lojalitetsprogram kan vi fortsätta behandla vissa personuppgifter om dig när vi måste göra det enligt lag (t.ex. transaktionsdata enligt bokföringslagen) eller när vi har tvingande berättigade skäl att göra det (t.ex. när vi behandlar anonyma data i affärsutvecklingssyfte).

Kontaktuppgifter

Kontaktuppgifter till Kundservice vid frågor om KICKS Club. 

Kundservice 
KICKS Kosmetikkedjan AB 
Box 426 
101 28 Stockholm 

E-post: kundservice@kicks.se 
Telefon: 020-42 3222 

Medlemsvillkoren uppdaterades senast 2021-04-30