Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sommarens stora solskyddsguide

Experttips
Med KICKS stora solskyddsguide kan du njuta av soliga dagar – utan att skada huden. Vi reder ut allt du behöver veta om att sola säkert, så att du kan välja bästa solkrämen i sommar.

VILKEN SOLSKYDDSFAKTOR (SPF) BEHÖVER JAG?
Hur hög solskyddsfaktor du ska välja beror på hur solkänslig du är, och hur mycket du är i solen. Det är stor skillnad mellan SPF 10 och 50. De flesta behöver minst SPF 30. Skydda dig gärna även med kläder och solhatt när solen är som starkast. Det viktigaste är att vara försiktig och inte se solskydd som ett sätt att förlänga tiden du är ute i solen.

HUR OFTA MÅSTE JAG SMÖRJA MIG?
De vanligaste misstagen vi gör i solen är att vi använder för lite solskyddscreme och att vi inte smörjer in oss tillräckligt ofta. Det betyder att vi inte får det skydd som står på flaskan. Du behöver först och främst smörja in dig innan du går ut i solen. När du sedan svettas och rör dig skavs solskyddet bort från huden. Därför behöver du med jämna mellanrum bättra på med mer solskydd under dagen. Läkemedelsverkets rekommendation är att du smörjer in dig minst varannan timme – och efter varje gång du har badat.

HUR MYCKET SOLSKYDD BEHÖVS?
Någon exakt mängd är svår att säga, eftersom solskydd kommer i många former, som spray, olja och solkräm. Applicera ett generöst lager som gott och väl täcker hudytan, oavsett vilken sort du använder.

VILKEN TYP AV SOLCREME ÄR BÄST – MOUSSE, KRÄM ELLER SPRAY?
Till kroppen handlar det bara om smak, till ansiktet däremot kan det vara bra att välja en produkt som passar din hudtyp. Om produkten är lätt att applicera och känns skön på huden är det större chans att du använder den, vilket är det allra viktigaste när det gäller solskydd.

KAN JAG ANVÄNDA SOLSKYDDET FRÅN FÖRRA ÅRET?
Solcreme har, som alla kosmetiska produkter, ett bäst före-datum, som oftast är 6-12 månader efter att produkten har öppnats. Om solkrämen förvaras varmt åldras den ännu snabbare. Förvara därför alltid solskyddsprodukter mörkt och svalt, och köp nya varje säsong, för att vara säker på att få det skydd som står på flaskan.

STÄMMER DET ATT NANOPARTIKLAR I SOLSKYDD KAN VARA SKADLIGA?
Det finns inga belägg för att nanopartiklar i solskyddsprodukter skulle kunna ha någon skadlig effekt. Nanopartiklarna i solskydd är stora och lägger sig som en skyddande hinna på ytan av huden. De är för stora för att ta sig ner i huden och in i kroppen.

RÄCKER DEN SPF SOM FINNS I MIN DAGCREME OCH FOUNDATION SOM SOLSKYDD?
Dagckrämer och makeup kontrolleras inte lika noggrant som solskyddsprodukter. Därför ger de inte samma skydd som solcremer. Dessutom använder du mindre mängd dagcreme och foundation. Om du ska
vara ute i solen behöver du en ordentlig solcreme för att vara solsäkrad.

BEHÖVER JAG SOLSKYDD NÄR JAG REDAN ÄR BRUN?
En av de vanligaste myterna när det gäller solskydd är att solbränd och mörk hud inte behöver skyddas. Trots att mörk hud tål solens strålar bättre än ljus hud, kan du med mörkare hudton fortfarande bränna dig och få solskador. Solskyddsfaktor skyddar dessutom inte bara från att bli bränd, den minskar också risken för pigmentfläckar, för tidigt hudåldrande och hudcancer.

OM JAG RÅKAR BRÄNNA MIG, HUR TAR JAG HAND OM MIN HUD PÅ BÄSTA SÄTT?
En svalkande och återfuktande after sun-produkt lindrar när olyckan är framme. After sun är dessutom läkande och lugnande, vilket minskar risken för att din hy flagar och blir irriterad.

Läs mer

Välmående hud börjar med rengöring

Experttips
Rengöringen är grunden i hudvårdsrutinen och gör att du får ut det mesta och bästa av dina produkter. Under dagen samlas smuts, föroreningar och döda hudceller på hudytan. Därför är rengöring varje kväll ett viktigt steg i hudvårdsrutinen även för dig som inte använder makeup.

Kärlek till vinterhuden

Experttips
Vintersäkra din hudvårdsrutin när kalla vindar nu börjar bita i kinderna. Här är alla räddare i nöden du behöver för att hålla vintertorrheten borta!

Serum är hudvårdens superstjärna

Experttips
Av alla produkter i hudvårdsrutinen är serum det som är allra mest effektivt. Serum har högre koncentration av aktiva ämnen än en creme och de mindre molekylerna gör att de tänger längre ner i huden där de kan göra mest nytta.

Syror: Allt du behöver veta om AHA, BHA & PHA

Experttips
Plötsligt pratar hela hudvårdsvärlden om syror. Och ja – när du hittar den som är rätt för dig kommer du också att stämma in i lovsången. KICKS hjälper dig att få strålande, slät hy med syraprodukter. Här är allt du behöver veta om AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra.

Marianne Tromborg ”Mina produkter är som kärleksbrev till huden”

Intervju
Både hudvård och makeup ska vara lätt och gå snabbt, tycker Marianne Tromborg. Lär känna den danska makeupartisten, vars egna produkter är baserade på ekologiska och naturliga ingredienser.

Skydda och reparera huden med ansiktscreme

Experttips
Ansiktscremens rämsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda din hud. Du behöver både en dagcreme och en nattcreme.

Lermask, arkmask eller crememask - alla älskar ansiktsmasker

Trend
Från bortglömd tub längst in i badrumsskåpet till hetaste hudvårdsprodukten 2017. Den gamla trotjänaren ansiktsmasken har på kort tid gjort en storstilad comeback i vår hudvårdsrutin. Vi förklarar varför!

Yoga Girls hudvårdsrutin

Intervju
Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl, tycker att skönhet handlar om att hitta harmoni och balans i kropp och själ. Här berättar hon hur hon gör för att ta hand om sin hy, inifrån och ut.

Comfort Zone - hudvårdsprodukter för känslig hy

Intervju
Allt fler upplever att deras hy är känslig. Italienska Comfort Zone har, med hjälp av de senaste upptäckterna inom hudforskningen, skapat en ny serie hudvårdsprodukter speciellt framtagen för att hjälpa irriterad och rodnande hy genom att stärka hyns eget immunsystem.

Därför älskar alla sheetmasks

Experttips
Sheet masks är alla hudvårdsälskares nya favoritprodukt. Vi förklarar varför – och hjälper dig att hitta en som passar just dig!
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Gratis varuprover
    Gratis varuprover

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

Gratis varuprover

På kicks.se kan du välja att få två varuprover med i varje beställning.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2021Kundservice 020-42 32 22