Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Magdalena Forsberg: "Hudvård ska vara enkelt"

Intervju
Hon är en av våra allra mest folkkära idrottsstjärnor – men nu byter 53-åriga Magdalena Forsberg spår och blir hudvårdsambassadör för L’Oréal Paris. För KICKS berättar hon om vilken hudvårdsprodukt hon inte klarar sig utan.

Hej Magda! Grattis till ditt nya uppdrag som hudvårdsambassadör för
L’Oréal Paris! En klassisk sportfråga – hur känns det?
– Det är väl kanske inte så vanligt att man blir hudvårdsmodell efter att man
fyllt 50, men det känns superskoj och jag är stolt över att få representera kvinnor över 50! Att L’Oréal Paris arbetar aktivt för att synliggöra kvinnor i alla åldrar var viktigt för mig när jag tackade ja till att samarbeta med dem. Vi är ju faktiskt en väldigt stor grupp kvinnor som har passerat 50 år och behöver hudvård lika mycket idag som när vi var 20.

Vad betyder skönhet och hudvård för dig?
– Hälsa är viktigt för mig, så även hudhälsan. Träning är för mig starkt
kopplat till hälsa och är ju också något som är bra för huden, särskilt om den sker utomhus. Naturligtvis ser jag också till att använda solskydd för att ge
huden ett extra skydd.

Du som är resultatinriktad, vad väljer du för hudvård?
– Jag har en torr hud och har lärt mig att det därför är viktigt att tillföra mycket fukt, vilket jag får med hjälp av L’Oréal Paris Golden Age-produkter. Min hudvårdsrutin består av två viktiga delar,
rengöring och återfuktning. Jag vill att det ska vara enkelt. Ibland unnar jag mig en ansiktsbehandling, så härligt!

Har din relation till hudvård ändrats med åren?
– Huden förändras ju när du blir äldre, så också behovet av produkter.
Något jag inte använde när jag var yngre var ögoncreme, vilket jag inte klarar mig utan idag. Min hud runt ögonen behöver extra mycket fukt.

Hur påverkas du av att bära makeup?
– Jag använder väldigt lite makeup till vardags, jag nöjer mig oftast med
mascara och eyeliner. Men till festligare tillfällen blir det naturligtvis lite mer,
och fokus ligger alltid på ögonen eftersom jag trivs bäst med naturliga läppar. Att få bli sminkad av proffs emellanåt är superskoj, resultatet blir ett helt annat än när jag själv försöker. Där finns det helt klart förbättringspotential …

Läs mer

Välmående hud börjar med rengöring

Experttips
Rengöringen är grunden i hudvårdsrutinen och gör att du får ut det mesta och bästa av dina produkter. Under dagen samlas smuts, föroreningar och döda hudceller på hudytan. Därför är rengöring varje kväll ett viktigt steg i hudvårdsrutinen även för dig som inte använder makeup.

Kärlek till vinterhuden

Experttips
Vintersäkra din hudvårdsrutin när kalla vindar nu börjar bita i kinderna. Här är alla räddare i nöden du behöver för att hålla vintertorrheten borta!

Serum är hudvårdens superstjärna

Experttips
Av alla produkter i hudvårdsrutinen är serum det som är allra mest effektivt. Serum har högre koncentration av aktiva ämnen än en creme och de mindre molekylerna gör att de tänger längre ner i huden där de kan göra mest nytta.

Syror: Allt du behöver veta om AHA, BHA & PHA

Experttips
Plötsligt pratar hela hudvårdsvärlden om syror. Och ja – när du hittar den som är rätt för dig kommer du också att stämma in i lovsången. KICKS hjälper dig att få strålande, slät hy med syraprodukter. Här är allt du behöver veta om AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra.

Marianne Tromborg ”Mina produkter är som kärleksbrev till huden”

Intervju
Både hudvård och makeup ska vara lätt och gå snabbt, tycker Marianne Tromborg. Lär känna den danska makeupartisten, vars egna produkter är baserade på ekologiska och naturliga ingredienser.

Skydda och reparera huden med ansiktscreme

Experttips
Ansiktscremens rämsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda din hud. Du behöver både en dagcreme och en nattcreme.

Lermask, arkmask eller crememask - alla älskar ansiktsmasker

Trend
Från bortglömd tub längst in i badrumsskåpet till hetaste hudvårdsprodukten 2017. Den gamla trotjänaren ansiktsmasken har på kort tid gjort en storstilad comeback i vår hudvårdsrutin. Vi förklarar varför!

Yoga Girls hudvårdsrutin

Intervju
Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl, tycker att skönhet handlar om att hitta harmoni och balans i kropp och själ. Här berättar hon hur hon gör för att ta hand om sin hy, inifrån och ut.

Comfort Zone - hudvårdsprodukter för känslig hy

Intervju
Allt fler upplever att deras hy är känslig. Italienska Comfort Zone har, med hjälp av de senaste upptäckterna inom hudforskningen, skapat en ny serie hudvårdsprodukter speciellt framtagen för att hjälpa irriterad och rodnande hy genom att stärka hyns eget immunsystem.

Därför älskar alla sheetmasks

Experttips
Sheet masks är alla hudvårdsälskares nya favoritprodukt. Vi förklarar varför – och hjälper dig att hitta en som passar just dig!
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Gratis varuprover
    Gratis varuprover

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

Gratis varuprover

På kicks.se kan du välja att få två varuprover med i varje beställning.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2021