Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Sista chansen! 20% på ansiktsvård, gäller tom 29/9. Just nu fri frakt med PostNord (2-5 dagar)!

Skrattrynkor eller kråksparkar?

Så gör du
En ögonkräm som återfukta, stramar upp och smickrra livslinjerna ger dig fräsch glöd och utstrålning – oavsett födelseår.

Ja, vad kallar du de där nålfina rynkorna som har parkerar i yttre ögonvrån? ”Livslinjer” säger den danska makeupartisten Marianne Tromborg, och visst är det ett vackert och bejakande uttryck för att du levt ett tag.

Stress, sjukdom och dålig sömn påverkar allmäntillståndet, och det syns allra först i runt ögonen. Därför ska du se din tid i badrummet som värdefull egenvård. Hemligheten till ett ungdomligt ansikte ligger i att hålla huden väl återfuktad. Först då har den rätt förutsättningar för sitt nattliga reparationsarbete. 

Även om du länge klarat dig med enbart fuktkräm är det dags att tänka om nu. Svullna ögon kan bero på att din fuktkräm är för tung och fet. Ögonkrämer är speciellt avsedd för den tunna, ömtåliga huden runt ögonen. Tänk på att de aldrig ska läggas för nära franskanten, utan längs ögonbenet. De verksamma ingredienserna vandrar dit de behövs, men utan att glida in och irritera själva ögat. 

Gör så här: Ta en liten mängd (ja, du ska vara snål) ögonkräm på långfingertopparna. Fördela krämen med lätta tryck, först längs globlinjen och sedan under ögat. Arbeta alltid från näsroten och utåt.

Fortsätt med att snabbt och lätt klappa in krämen med fingertopparna längs samma cirkellinje. Avsluta med mjuka tryck med fingerblommorna så fingervärmen slussar in krämen i huden. Då har du fått några minuters lymfdränerande ögonmassage, tack vare alla lätta tryck. En god vana som gör skillnad på sikt! 

Läs mer

Välmående hud börjar med rengöring

Experttips
Rengöringen är grunden i hudvårdsrutinen och gör att du får ut det mesta och bästa av dina produkter. Under dagen samlas smuts, föroreningar och döda hudceller på hudytan. Därför är rengöring varje kväll ett viktigt steg i hudvårdsrutinen även för dig som inte använder makeup.

Kärlek till vinterhuden

Experttips
Vintersäkra din hudvårdsrutin när kalla vindar nu börjar bita i kinderna. Här är alla räddare i nöden du behöver för att hålla vintertorrheten borta!

Serum är hudvårdens superstjärna

Experttips
Av alla produkter i hudvårdsrutinen är serum det som är allra mest effektivt. Serum har högre koncentration av aktiva ämnen än en creme och de mindre molekylerna gör att de tänger längre ner i huden där de kan göra mest nytta.

Syror: Allt du behöver veta om AHA, BHA & PHA

Experttips
Plötsligt pratar hela hudvårdsvärlden om syror. Och ja – när du hittar den som är rätt för dig kommer du också att stämma in i lovsången. KICKS hjälper dig att få strålande, slät hy med syraprodukter. Här är allt du behöver veta om AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra.

Marianne Tromborg ”Mina produkter är som kärleksbrev till huden”

Intervju
Både hudvård och makeup ska vara lätt och gå snabbt, tycker Marianne Tromborg. Lär känna den danska makeupartisten, vars egna produkter är baserade på ekologiska och naturliga ingredienser.

Skydda och reparera huden med ansiktscreme

Experttips
Ansiktscremens rämsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda din hud. Du behöver både en dagcreme och en nattcreme.

Lermask, arkmask eller crememask - alla älskar ansiktsmasker

Trend
Från bortglömd tub längst in i badrumsskåpet till hetaste hudvårdsprodukten 2017. Den gamla trotjänaren ansiktsmasken har på kort tid gjort en storstilad comeback i vår hudvårdsrutin. Vi förklarar varför!

Yoga Girls hudvårdsrutin

Intervju
Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl, tycker att skönhet handlar om att hitta harmoni och balans i kropp och själ. Här berättar hon hur hon gör för att ta hand om sin hy, inifrån och ut.

Comfort Zone - hudvårdsprodukter för känslig hy

Intervju
Allt fler upplever att deras hy är känslig. Italienska Comfort Zone har, med hjälp av de senaste upptäckterna inom hudforskningen, skapat en ny serie hudvårdsprodukter speciellt framtagen för att hjälpa irriterad och rodnande hy genom att stärka hyns eget immunsystem.

Därför älskar alla sheetmasks

Experttips
Sheet masks är alla hudvårdsälskares nya favoritprodukt. Vi förklarar varför – och hjälper dig att hitta en som passar just dig!
Få först. Betala sen, Dela upp, Betala Direkt, Banköverföring och Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2020Kundservice 020-42 32 22