Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SALE på kicks.se!

Sommarens stora solskyddsguide

Experttips
Äntligen solsken! Men hur viktigt är det egentligen med SPF, och hur gör man? Med KICKS stora solskyddsguide kan du njuta av soliga dagar – utan att skada huden.

Vilken solskyddsfaktor behöver jag?
Hur hög solskyddsfaktor du ska välja beror på hur solkänslig du är, och hur mycket du vistas i solen.

– Det är stor skillnad mellan SPF 10 och 50. Vi hudläkare rekommenderar ett solskydd med minst SPF 30, helst 50, och rekommenderar också att du undviker solen helt mitt på dagen, då strålarna är som starkast. Skydda också gärna huden med kläder och solhatt. Det viktigaste är att se solskydd som ett komplement och inte som ett sätt att förlänga vistelsen i solen, tipsar Maria Brolin, specialistläkare i dermatologi (medicinsk vetenskap om huden).

Hur mycket solkräm behöver jag?
De vanligaste misstagen vi gör i solen är att vi använder för lite solskyddkräm och att vi inte smörjer in oss tillräckligt ofta. Det betyder att vi inte får det skydd som står angivet på flaskan.

– Du behöver först och främst smörja in dig i god tid innan du
går ut i solen. När du sedan svettas och rör dig skavs cremen bort från huden. Därför behöver du med jämna mellanrum bättra på med mer solskydd under dagen, säger Maria Brolin. Läkemedelsverkets rekommendation är att du smörjer in dig minst varannan timme – och efter varje gång du har badat

Mousse, kräm eller spray - vad ska jag välja?
Det är upp till dig! Är produkten smidig att använda och känns skön på huden är det större chans att du använder den, vilket är det allra viktigaste när det gäller solskydd.

Funkar spf-krämen från förra året?
Solkräm har, som alla kosmetiska produkter, ett bäst före-datum, som oftast är 6-12 månader efter att produkten har öppnats. Om solkrämen förvaras varmt, till exempel i ett badrum, åldras den dock ännu snabbare. Förvara därför alltid solskyddsprodukter mörkt och svalt, och köp nya när de passerat bäst före-datumet.

Stämmer det att nanopartiklar i solskydd är cancerframkallande?
Specialistläkaren Maria Brolin menar att det inte finns någon anledning till denna oro som en del har.

– Det finns inga belägg för att solskyddsmedel skulle kunna ha någon skadlig effekt genom upptag via huden. Nanopartiklarna i solskyddsprodukter är i själva verket ganska stora och lägger sig som en skyddande hinna på ytan av huden. De är helt enkelt för stora för att ta sig ner i huden och in i kroppen.

Min dagcrem/foundation innehåller SPF15, det räcker väl som skydd? 
Dagcremer och makeup kontrolleras inte på samma noggranna sätt som solskyddsprodukter, eftersom de inte tagits fram för att primärt skydda mot sol. Därför ger de inte samma skydd som en solkräm. Oftast använder vi också mindre mängd dagcreme och foundation. Om du ska vara ute i solen behöver du en ordentlig solkräm för att vara tillräckligt skyddad!

Behöver jag solskydd när jag blivit brun?
Ja, det behöver du absolut! En av de vanligaste myterna när det gäller solskydd är att solbränd och mörk hud inte behöver skyddas. Men du kan dessvärre dra på dig solskador utan att huden blir bränd. Med andra ord behöver du antagligen alltid högre SPF än du tror, även när du redan har en jämn solbränna. Solskyddsfaktor skyddar dig nämligen inte bara från att bli bränd, den minskar också risken för pigmentfläckar, för tidigt hudåldrande och hudcancer.

 

Läs mer

Välmående hud börjar med rengöring

Experttips
Rengöringen är grunden i hudvårdsrutinen och gör att du får ut det mesta och bästa av dina produkter. Under dagen samlas smuts, föroreningar och döda hudceller på hudytan. Därför är rengöring varje kväll ett viktigt steg i hudvårdsrutinen även för dig som inte använder makeup.

Kärlek till vinterhuden

Experttips
Vintersäkra din hudvårdsrutin när kalla vindar nu börjar bita i kinderna. Här är alla räddare i nöden du behöver för att hålla vintertorrheten borta!

Serum är hudvårdens superstjärna

Experttips
Av alla produkter i hudvårdsrutinen är serum det som är allra mest effektivt. Serum har högre koncentration av aktiva ämnen än en creme och de mindre molekylerna gör att de tänger längre ner i huden där de kan göra mest nytta.

Syror: Allt du behöver veta om AHA, BHA & PHA

Experttips
Plötsligt pratar hela hudvårdsvärlden om syror. Och ja – när du hittar den som är rätt för dig kommer du också att stämma in i lovsången. KICKS hjälper dig att få strålande, slät hy med syraprodukter. Här är allt du behöver veta om AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra.

Marianne Tromborg ”Mina produkter är som kärleksbrev till huden”

Intervju
Både hudvård och makeup ska vara lätt och gå snabbt, tycker Marianne Tromborg. Lär känna den danska makeupartisten, vars egna produkter är baserade på ekologiska och naturliga ingredienser.

Skydda och reparera huden med ansiktscreme

Experttips
Ansiktscremens rämsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda din hud. Du behöver både en dagcreme och en nattcreme.

Lermask, arkmask eller crememask - alla älskar ansiktsmasker

Trend
Från bortglömd tub längst in i badrumsskåpet till hetaste hudvårdsprodukten 2017. Den gamla trotjänaren ansiktsmasken har på kort tid gjort en storstilad comeback i vår hudvårdsrutin. Vi förklarar varför!

Yoga Girls hudvårdsrutin

Intervju
Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl, tycker att skönhet handlar om att hitta harmoni och balans i kropp och själ. Här berättar hon hur hon gör för att ta hand om sin hy, inifrån och ut.

Comfort Zone - hudvårdsprodukter för känslig hy

Intervju
Allt fler upplever att deras hy är känslig. Italienska Comfort Zone har, med hjälp av de senaste upptäckterna inom hudforskningen, skapat en ny serie hudvårdsprodukter speciellt framtagen för att hjälpa irriterad och rodnande hy genom att stärka hyns eget immunsystem.

Därför älskar alla sheetmasks

Experttips
Sheet masks är alla hudvårdsälskares nya favoritprodukt. Vi förklarar varför – och hjälper dig att hitta en som passar just dig!
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Expressleverans
    Expressleverans

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.
Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2021Kundservice 020-42 32 22