Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Logga in eller bli medlem i KICKS Club för att samla poäng och ta del av exklusiva erbjudanden!

S.H.A.R.E

KICKS lyfter frågan om psykisk ohälsa bland unga
Allt fler unga kvinnor drabbas av psykisk ohälsa. Men det är få som vågar prata om det. Därför har KICKS startat S.H.A.R.E, ett långsiktigt initiativ där vi vill sprida kunskap om dessa frågor.

Den psykiska ohälsan har ökat markant i Sverige under de senaste åren. Framförallt unga tjejer upplever högre prestationskrav, känner sig ensamma och otillräckliga och lider av ångest. För många är det fortfarande svårt att prata om psykisk ohälsa och våga be om hjälp. Här vill KICKS vara med och göra skillnad.

25 procent drabbas
KICKS har många kvinnliga medarbetare och majoriteten av våra kunder är kvinnor. Om man inte själv lider av psykisk ohälsa känner man troligen någon som har varit eller är drabbad. Studier visar att cirka 25 procent av alla svenska kvinnor någon gång drabbas av psykisk ohälsa. Begreppet rymmer allt från mindre besvär som påverkar det vardagliga livet till allvarligare psykiska sjukdomar.

Våra samarbetspartners
Som en del i S.H.A.R.E samarbetar KICKS med de ideella organisationerna Tjejzonen i Sverige, Mental Helse Ungdom i Norge samt Mieli i Finland.  De arbetar brett mot psykisk ohälsa, med fokus på medmänskligt stöd. Vi drar nytta av varandras styrkor för att öka kunskapen om psykisk ohälsa. Utöver det ekonomiska stödet bidrar KICKS genom att på olika sätt ta upp ämnet psykisk hälsa i våra kanaler. 

I samarbete med organisationerna erbjuder KICKS mentorledd praktik för unga kvinnor med egen erfarenhet av psykisk ohälsa. Syftet är bland annat att erbjuda arbetslivserfarenhet i en trygg miljö och bidra till ökad självkänsla. Medarbetare från KICKS butiker och kontor är mentorer och förbereds inför uppgiften med en utbildning. För medarbetarna är det här en chans att att bidra till en annan persons utveckling, och att samtidigt utvecklas för egen del.

Vilka är Tjejzonen?
Tjejzonen har funnits i 18 år och är idag Sveriges största stödorganisation för unga kvinnor. Deras 200 volontärer möter unga kvinnor i egenskap av medmänniskor. Organisationen tar emot över 10 000 samtal per år. För mer info gå in på Tjejzonen

Vad står S.H.A.R.E för?
S - Support local organizations
KICKS stöttar organisationer som arbetar för att motverka psykisk ohälsa.
H - Hire in mentorship programs
KICKS erbjuder mentorstödd praktik på våra arbetsplatser.
A - Ambassadors
KICKS lyfter fram positiva förebilder
R - Raise awareness
KICKS använder sina kanaler till att sprida kunskap om psykisk ohälsa.
E - Empower young women
KICKS vill stå för ett lustfyllt förhållande till skönhet.

KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2018Kundservice 020-42 32 22