Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Goodiebag på köpet! Handla för 999 kr och få en lyxig goodiebag på köpet när du handlar på kicks.se, värde 1200 kr. Gäller endast på kicks.se så länge lagret räcker.

Parfym

266 produkter
Sortera: Mest köpta

Hitta rätt doft

Vilken parfym som passar bäst är väldigt individuellt och hur någonting doftar kan skilja sig från person till person. Vilken parfym man föredrar är därför oftast en fråga om smak. Det finns vissa grundläggande kunskaper som kan vara användbara om du vill hitta rätt i dofternas värld och lära dig mer om hur parfymer fungerar. När man talar om en doft så brukar man dela in den i olika skikt, så kallade noter. Vanligtvis har en parfym en basnot, en mellannot och en toppnot. Toppnoten, som även kallas huvudnoten, utsöndras direkt och avgör vilket första intryck doften ger dig. Efter ett par minuter och upp till ett par timmar utsöndras sedan mellannoterna som ger parfymen en rundare och fylligare doft. Basnoterna innehåller tyngre molekyler och är därmed det sista som framträder i en doft. Tillsammans förstärker de olika noterna varandra och bidrar till en rik och välbalanserad doft. När du applicerar en parfym kan du börja med att spraya den på handlederna och sedan applicera en liten mängd på halsen och nacken. Det gör att du får en välbehaglig doft som håller dig fräsch hela dagen. Många varumärken har även andra produkter i samma doftserie som du kan komplettera med, såsom deodoranter och body lotions.

 

Eau de parfum vs Eau de toilette

EdP eller EdT, vad skiljer dem åt? Skillnaden mellan en eau de parfum och en eau de toilette handlar om hur höga koncentrationer av doft som det finns i formulan. Det finns flera olika kategorier i parfymens värld som alla är uppdelade utefter doftmängd. Kategorin med högst koncentration kallas för parfum, därefter kommer eau de parfum, eau de toilette, eau de cologne och eau fraiche. En parfym med lägre koncentration är oftast lättare i sin doft och kan även användas som en doftspray till hemmet. En parfym med högre koncentration har en djupare doft som håller längre, det räcker därför oftast med att du tar ett eller två sprut från flaskan. Många väljer att köpa en flaska med högre koncentration och en som är mer utspädd beroende på vilken tid på dygnet eller till vilket tillfälle som du ska använda den. I KICKS butiker kan du testa olika dofter och få personlig rådgivning från våra skönhetsexperter. Kom in till oss så hjälper vi dig att hitta rätt, här kan du hitta alla våra butiker och deras öppettider.

Få först. Betala sen, Dela upp, Betala Direkt, Banköverföring och Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2020Kundservice 020-42 32 22