W
Weleda

#
100BON

S.H.A.R.E.

SHARE, psykisk ohälsa, unga kvinnor, KICKS

KICKS lyfter frågan om psykisk ohälsa bland unga

Allt fler unga kvinnor drabbas av psykisk ohälsa. Men det är få som vågar prata om det. Därför har KICKS startat S.H.A.R.E, ett långsiktigt initiativ där vi vill sprida kunskap om dessa frågor.

Den psykiska ohälsan har ökat markant i Sverige under de senaste åren. Framförallt unga tjejer upplever högre prestationskrav, känner sig ensamma och otillräckliga och lider av ångest. För många är det fortfarande svårt att prata om psykisk ohälsa och våga be om hjälp. Här vill KICKS vara med och göra skillnad.

- För oss är det viktigt att vårt engagemang bottnar i något som engagerar många av våra medarbetare och kunder, och där vi på allvar tror att vi kan göra skillnad. Därför kändes det naturligt för oss att starta S.H.A.R.E, säger Malin Stavlind, KICKS hållbarhetschef.

25 procent drabbas

KICKS har många kvinnliga medarbetare och majoriteten av våra kunder är kvinnor. Om man inte själv lider av psykisk ohälsa känner man troligen någon som har varit eller är drabbad. Studier visar att cirka 25 procent av alla svenska kvinnor någon gång drabbas av psykisk ohälsa. Begreppet rymmer allt från mindre besvär som påverkar det vardagliga livet till allvarligare psykiska sjukdomar.

Våra samarbetspartners

Som en del i S.H.A.R.E kommer KICKS att samarbeta med de ideella organisationerna Mind och Tjejzonen. De arbetar brett mot psykisk ohälsa, med fokus på medmänskligt stöd. KICKS bidrar med pengar som kommer att användas för att stötta deras arbete, då organisationerna är helt beroende av bidrag för att kunna driva sina verksamheter.

- I samarbetet med Mind och Tjejzonen drar vi nytta av varandras styrkor för att gemensamt nå ut med ett viktigt budskap. S.H.A.R.E är en långsiktig satsning där KICKS bidrar med pengar, men även med att sprida informationen om dessa frågor i våra kanaler, säger Malin Stavlind.

SHARE, psykisk ohälsa, unga kvinnor, KICKS, Mind, Tjejzonen, mår dåligt, ångest

Allt fler drabbas av
psykisk ohälsa

Andelen unga i åldrarna 16-24 år med sömnproblem, oro eller ångest har ökat från sju till åtta procent under 1980-talet till över 20 procent i dag, enligt Statistiska Centralbyrån.


Vilka är Mind?

Mind, psykisk ohälsa
Mind har arbetat med psykisk hälsa sedan 1931. Organisationen sprider information och driver stödverksamheter för personer som mår psykiskt dåligt. De har 250 volontärer som tar emot cirka 20 000 samtal per år. För mer info gå in på www.mind.se.

Vilka är Tjejzonen?

Mind, psykisk ohälsa
Tjejzonen har funnits i 18 år och är idag Sveriges största stödorganisation för unga kvinnor. Deras 200 volontärer möter unga kvinnor i egenskap av medmänniskor. Organisationen tar emot över 10 000 samtal per år. För mer info gå in på www.tjejzonen.se.

Genom att använda Kicks.se godkänner du att vi använder cookies för att höja användarupplevelsen.

Laddar...