Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Just nu! Dubbla poäng på våra mest populära varumärken inom Conscious!

Peg Parnevik: ”Alla är värda att må bra”

Psykisk hälsa är en hjärtefråga för oss på KICKS. Genom att prata om mående vill vi öka kunskapen och bidra till psykiskt välmående. Just nu är Peg Parnevik ambassadör för Beautiful Minds, KICKS initiativ för att motverka psykisk ohälsa. Här berättar Peg om sina egna erfarenheter.

"Under en stor del av mitt liv har psykisk ohälsa varit närvarande. Ibland mer, ibland mindre, men det senaste året har varit ett av de tuffaste åren i mitt liv. De tuffa perioderna gör att jag faller tillbaka i destruktiva beteenden, tvingas kämpa mot min ätstörning och kämpa mot den elaka rösten i mitt huvud som vill mig ont. 

Jag tror många kan känna igen sig i att du skäms när du mår dåligt. Jag håller allt inom mig, isolerar mig, slutar svara mina nära och kära och vill bara vara i en bubbla och må dåligt, även om jag vet att det är det värsta jag kan göra. Gränsen för om du mår dåligt på grund av stress eller om det faktiskt är något du måste ta tag i är hårfin, därför är det så viktigt att lära sig känna igen tecknen på när du är på väg in i psykisk ohälsa som du behöver hjälp med att hantera. Du kan checka in med dig själv och fundera på om ditt mående påverkar din vardag och dina relationer – och framför allt våga prata med någon. Du ska inte behöva hantera det själv. 

Under de tuffaste perioderna orkade jag inte ta mig ur det. Det tog emot att söka hjälp, ens från en vän, men det var när jag insåg att jag är värd att må bra, vara trygg i min kropp och att jag förtjänar att vara lycklig som det tog en vändning. Jag lyckades tysta rösten som varit elak mot mig så länge. Jag säger inte att jag är klar, jag kämpar med det fortfarande. Men vi måste våga ta tag i det, våga få hjälp utifrån, för det är vackert när du är på andra sidan. Alla är värda att må bra!"

Pegs tips för att ta sig igenom tuffa perioder 

Tips 1: Skriva dagbok! 
Jag skriver ner vad jag är tacksam för, hur jag kan göra dagen till den bästa och sedan skriver jag fina saker om mig själv. Jag är snygg, rolig, sexig!
 

Tips 2: Promenera! 
Det gör fantastiska saker med våra kroppar och det hjälper verkligen! 
 

Tips 3: En stund med self care!
 
Det kanske för dig är att dansa hemma framför spegeln eller så kanske det är att ta en dusch och lägga en ansiktsmask. Det du mår bra av!
 

Tips 4: Acceptera att alla har perioder där man mår dåligt! 
Och våga då också söka hjälp!  Kom ihåg att det är starkt att vara sårbar och våga ta hjälp! 

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22