Pigmentfläckar | Skydda & förebygg - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Så förebygger du pigmentfläckar – 5 enkla tips

Varför hyperpigmenteringar, även kallade pigmentfläckar dyker upp kan bero på flera anledningar. Ålder, hormonförändringar och UV-strålning är de vanligaste bovarna till överproduktionen av hudens pigment, melanin. Det kan vara svårt att styra över ålder och hormoner, men solen kan vi enkelt skydda oss mot. Här är 5 snabba tips för en jämnare hudton!
3
Dela

1. Grunda med antioxidanter
Ett C-vitaminserum under solskyddet ger ett extra bra försvar och hjälper till att neutralisera fria radikaler som bildas av solen. Renaissance Brightlight Serum innehåller utöver en hög halt C-vitamin även havtornsvatten och allantoin som återfuktar, ger lyster och lugnar.

2. Välj skydd efter din hudtyp
Vill du ha ett skydd som passar under din foundation, eller har du en fet hud som behöver mattas ner? Välj ett UV-skydd som passar för din hudtyp, livsstil och dina behov, så ökar också chansen att du använder det så ofta som det behövs. 360° Mineral Tolerance Fluid SPF50 är ett bredspektrigt skydd med fysikaliskt filter, passar alla hudtyper men speciellt en känslig.

3. Rätt mängd ger rätt skydd
Ja vi tjatar, men allt för många applicerar för sällan och använder inte tillräckligt mycket produkt. Ta mer än du tror behövs och se till att applicera varannan timme. Ha ett UV-skydd som sista steg i din rutin så har du en bra förebyggande skydd i kampen mot pigmenteringarna. Ultra Shield Lotion SPF50 har en lätt formula som passar under makeup, och är dessutom vattenresistent vilket gör att den även passar för strandhäng.

4. Lägg syran på hyllan
Aktiva ingredienser och exfolierande syror kan göra huden tunn och extra känslig. Det kan vara bra att låta huden vila under sommaren, men vill du ändå jobba på lystern kan du byta ut syran mot mildare enzymer. Natural Enzyme Peel & Masque från PRIORI tar skonsamt bort trötta hudceller samtidigt som gurkmeja ger en klarare hudton. För dig som vill fortsätta behandla pigmentfläckar sommartid passar Enlighten Pigment Controller från NEOSTRATA bra, en punktbehandlare med innehåll av C- och E-vitamin samt låga halt av retinol. Används kvällstid!

5. En stark hudbarriär ger ett bättre försvar
Addera ett lugnande och återfuktande serum till din sommarrutin, så stärker du barriären och förebygger inflammationer som också kan orsaka pigmentfläckar. Salta bad och sol gör dessutom huden torrare så extra fukt är inte fel. Safe me. Relief Moisture Essence Toner från make p:rem har en underbar konsistens som smälter in i huden. Glycering och bergamottolja hjälper till att lugna, motverka fuktförlust och reparerar hudens naturliga fuktbarriär.

3
Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024