W
Weleda

#
100BON
 • Multimasking

  Allt om multimasking: så gör du

   Mia2 Face Sonic Cleansing White
  Treatment Enzyme Peel
  Emma S
  299 kr    239,20 kr
  LUNA 2 Normal Skin
  Foreo
  1795 kr    1436 kr
  Thirstymud Hydrating Treatment
  Cooling Beauty Anti-Stress Mask
  Moisture Day Cream
  KICKS
  149 kr    119,20 kr
  Clear Improvement Active Charcoal Mask
  Glow Tonic Facial Toner
  Pixi
  299 kr    239,20 kr
  Eye Catcher Coconut Bio Cellulose Second Skin Eye mask
  Ansiktsmasken har blivit stjärnan i vår hudvårdsrutin, och med den nya trenden multimasking får du ett perfekt och skräddarsytt resultat. KICKS hudterapeut Elisabeth Sätherlund berättar hur!

  Vad är multimasking?

   – Jag skulle beskriva det som en metod som hjälper dig att få bästa möjliga resultat av dina ansiktsmasker. Egentligen är det inget nytt, vi hudterapeuter har länge använt oss av multimasking för att tillgodose alla hudens olika behov på samma gång. Det flesta har nämligen flera olika hudbehov samtidigt. Många har till exempel problem med en fet T-zon, samtidigt som huden på kinderna är torr. Med multimasking punktbehandlas de olika områdena med olika ansiktsmasker, vilket ger en mer effektiv och skräddarsydd behandling.

  Hur går det till?
  – Som alltid när det gäller ansiktsmasker är det viktigt att förbereda huden med en peeling som tar bort döda hudceller från hudytan, så att masken sedan kan tränga in ordentligt och ge bästa effekt. Du kan också använda elektriska rengöringsverktyg, som Clarisonic eller Foreo, som också har en exfolierande effekt. Sedan gäller det att identifiera vilka behov de olika områdena av din hy har och applicera masktyper som matchar dem.

  Vilken typ av mask ska jag välja?
  – Du ska som sagt utgå från just din huds behov. Fuktgivande / återfuktande ansiktsmasker passar alla och kan användas till exempel på torra kinder. Djuprengörande ansiktsmasker, som oljeabsorberande lermasker och detoxmasker, är extra bra för fet och oren hud, som många har i T-zonen, alltså pannan, näsan och hakan. Glöm inte heller ögonen! Det finns både krämiga masker och speciella pads som är speciellt framtagna för ögonområdet. Starskin har även en mask för läpparna som återfuktar och gör dem mjuka och fylliga.

  Vi med känslig hy, kan vi också testa multimasking?
   – Absolut! Välj då en lugnande mask till de områden som är känsliga och kanske irriterade, och kombinera sedan med en fuktgivande mask på övriga områden.

  Vad ska jag göra efter att jag har tagit av maskerna?
  – Jag rekommenderar alltid att använda ett ansiktsvatten efter en ansiktsmask. Det neutraliserar hudens ph-värde och drar ihop porerna. Därefter lägger du på en fuktcreme. Undantaget är om du har använt en arkmask, då ska du ofta massera in det sista serumet som är kvar på huden och inte tvätta huden efteråt. Läs alltid noga på förpackningen vad som gäller för just den mask du har använt!
  Läs också:
  Superboosta din hy med vårdande ansiktsmask
  Så gör du Superboosta din hy med vårdande ansiktsmask

  En bra ansiktsmask kan göra underverk för en stressad hy. Dagens ansiktsmasker tillför din hud både vitaminer och näring - en perfekt hemmalyx att unna sig ofta!

  Strålande och slät hy med peeling!
  Så gör du Strålande och slät hy med peeling!

  Peeling är det snabbaste sättet att pigga upp huden och få en strålande och slät hy med härlig lyster. Vi guidar dig till rätt produkter för bästa peelingen - och hur du får ett perfekt resultat.

  Välj rätt ansiktsmask för din hudtyp
  Så gör du Välj rätt ansiktsmask för din hudtyp

  Ansiktsmasken har gjort comeback i vår hudvårdsrutin. De nya generationens högpresterande masker löser alla dina hudproblem. Här har vi samlat de bästa ansiktsmaskerna för olika hudtyper.

  Genom att använda Kicks.se godkänner du att vi använder cookies för att höja användarupplevelsen.

  Laddar...