#
100BON
 • Din guide till perfeka ögonbryn

  Eyebrows on fleek: din guide till perfekta ögonbryn

  Dipbrow Pomade
  Skinny Eyebrow Pencil
  Eyebrow Trio
  Fluidline Brow Gelcreme
  Veluxe Brow Liner
  Brow Tech To Go
  Brow Fix
  Tinted Brow Gel
  Ögonbrynen har hamnat i makeupfokus de senaste åren. KICKS berättar allt du behöver veta för att få till perfekta ögonbryn.

  Ögonbrynstrenderna har varierat genom historien. Just nu drömmer de flesta av oss om breda, naturligt fylliga bryn à la modellen Cara Delevingne, men till exempel på 1920-talet var det Greta Garbos smala och runda form som satte trenden. Oavsett vilken form som har varit inne så har ögonbrynen alltid spelat en stor roll inom makeupvärlden, eftersom det är de som ramar in ögonen och sätter prägel på hela ansiktet. Det just nu så populära uttrycket ”eyebrows on fleek” fångar precis vad det handlar om – vi vill alla ha perfekta ögonbryn, men vad som är perfekt är såklart väldigt individuellt. Oavsett vilken brynstil du väljer så krävs det att du använder rätt sorts brynprodukter. Här förklarar vi vad som skiljer de olika produkttyperna åt, så att du enkelt hittar det du behöver för att få till ögonbryn som är perfekta för just dig!

  Ögonbrynspenna: formar och fyller ut
  En ögonbrynspenna är den vanligaste och enklaste produkten att använda för att fixa brynen, speciellt om du har lite glesare bryn. Börja med att skissa fram brynets form. Se till att konturerna på brynet, som utgör själva formen, inte blir för hårda. Fyll sedan i de glesare partierna med små, tunna och tydligare streck som liknar dina egna strån. Vill du ha ett så naturligt intryck som möjligt ska du se till att välja en ögonbrynspenna som är en nyans ljusare eller max en nyans mörkare än dina egna bryn. Är du osäker på vilken färg som passar dig? Utgå från ditt hår och den naturliga färg du har på rötterna i hårbotten.

  Ögonbrynsskugga: ger en naturlig look

  Till skillnad från ögonbrynspenna ger en ögonbrynsskugga ett mjukare resultat. Många skissar därför fram formen genom att först måla konturer med en brynpenna och sedan fylla i med en brynskugga för ett mer naturligt resultat. Skuggan fixerar dessutom pennan och gör att färgen håller bättre. Har du redan en form och tjocklek på brynen som du är nöjd med, är brynskugga också ett bra alternativ för att bara definiera brynen lite.

  Pomade: allt i ett-produkt som kräver övning

  Ögonbrynspomade är krämig i konsistensen, och målas med en pensel. Den är en favorit hos många, då den ger färg, definierar formen och fixerar brynen på samma gång. Att få till ett perfekt resultat med ögonbrynspomade kräver dock lite övning. Hemligheten är att inte ha för mycket pomade på penseln, för att undvika att resultatet blir för hårt.

  Ögonbrynsgel: för fixering och definiering

  Ögonbrynsgel är en produkt som används främst för fixering. När du har målat och format brynen avslutar du med gel, så att brynen håller sig på plats. Har du använt penna och/eller skugga för att uppnå din perfekta färg rekommenderas en genomskinlig variant, men det finns även ögonbrynsgel med färg för de som vill addera lite extra. För de som bara vill fixera brynen och hålla dem så naturliga som möjligt kan denna produkt användas separat.

  Voila! Nu kan du enkelt få perfekta ögonbryn, eller ännu bättre, eyebrows on fleek!

  Läs också:
  Få strålande hy med strobing!
  Så gör du Få strålande hy med strobing!

  Strobing är en utveckling av förra årets stora makeuptrend – contouring. Vi visar steg för steg hur du med hjälp av strobingprodukter får en hy med härlig lyster på nolltid!

  Color correcting - så gör du!
  Så gör du Color correcting - så gör du!

  Alltid undrat hur du ska använda de där lila och gröna concealerfärgerna? Vi visar dig steg för steg hur du får till color correcting på rätt sätt!

  Easy contouring - så skulpterar du kindbenen
  Så gör du Easy contouring - så skulpterar du kindbenen

  Easy contouring är en lättare variant av contouring-trenden, som förstärker dina ansiktsdrag genom att markera kindbenen. Följ våra enkla steg till makeuptekniken som smickrar alla ansikten!

  Genom att använda Kicks.se godkänner du att vi använder cookies för att höja användarupplevelsen.

  Laddar...