Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Just nu! Dubbla poäng på våra mest populära varumärken inom Conscious!

Le Couvent: en väldoftande historia

Parfymhuset Le Couvents historia började redan på 1600-talet, med Louis Feulliée som var franske kungens botaniker och doftleverantör. Men idag behöver du inte vara kunglig för att bära de exklusiva och veganska dofterna med naturliga ingredienser. Lär känna Le Couvent, som du nu hittar exklusivt på KICKS.

När franske kung Ludvig XIII:s botaniker Louis Feulliée inte reste världen runt, på ständig jakt efter nya växter och doftupplevelser att leverera till kungen, höll han till i sitt kloster i Provence. Där skapade han parfymer inspirerade av de platser han besökt, och självklart använde han de olika växter han upptäckt under sina resor.

Idag ligger Louis Feulliées livsverk till grund för Les Couvent Des Minimes, parfymhuset som är hundra procent veganskt och som du nu hittar exklusivt hos KICKS.

Varför är det viktigt för er att ha hundra procent veganska produkter?
– Vi brukar säga att "grönt är det nya svarta". Först och främst finns kärleken till naturen i Le Couvents DNA, eftersom vår historia bygger på botanik, växter och natur, säger Marie Caroline, vice VD för Le Couvent, till KICKS.

Ni pratar också om "the art of singular perfumes", vad innebär det?
– Det betyder att vi vill skapa dofter som är personliga, så att du kan hitta din egen signaturdoft istället för att bära något som påminner om andra, säger Marie Caroline.

Parfymerna är uppdelade i två kategorier – Botanical Colognes och Remarkable Perfumes. Vad är skillnaden?

– Remarkable Perfumes är Eau de Parfums och är inspirerade av hamnar i olika länder dit Louis Feulliée reste under sitt arbete som botaniker. De är väldigt sensuella, och de skapar ett minne av varje lands unika atmosfär. Botanical Colognes nyckelord är fräschhet, och är inspirerade av trädgårdarna som omringar klostret Le Couvent Des Minimes. Varje doft representerar en trädgård och vilka växter, blommor och träd som växer i den.

Kan både män och kvinnor bära Le Couvents dofter?
– Ja, det är precis så vi jobbar. Jag tycker det är ganska omodernt att tänka att du måste hålla dig till en viss typ av dofter baserat på om man är man eller kvinna. Du kan vara kvinna och älska att bära träiga dofter, och du kan vara man och gilla rosnoter. Det är din personlighet som ska styra vilken parfym du bär.

 

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22