Proffsiga makeup hacks för hooded eyes - KICKS
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Påskkalender! Nya erbjudande varje dag. Gäller för dig som är eller blir KICKS club medlem, från 31/3-7/4.

Proffsiga makeup hacks för hooded eyes

Har du hooded eyes och behöver du tips på hur du lägger din snyggaste ögonmakeup? Här tipsar vi om tekniken du ska använda för att måla en definierad eyeliner, och hur du ska applicera din ögonskugga för bästa resultat.
Dela

Har du hooded eyes och vill ta reda på hur du lägger en snygg eyeliner på bästa sätt, eller hur du får din ögonskugga att se ut att vara målad av ett proffs? Då har vi samlas ett gäng användbara tips här! Här kan du ta del av allt från hur du lägger snygg ögonskugga för hooded eyes, och vad du ska tänka på för att din eyeliner ska bli så snygg som möjligt. Men först reder vi ut vad som karaktäriserar just hooded eyes. 

Vad är hooded eyes?

Precis som att det finns olika ansiktsformer har även våra ögon olika form. Dessa brukar namnges efter det som utmärker ögonen. Mandelformade ögon, har precis som namnet skvallrar om, en formen av en mandel, och runda ögon har en mer rundad form. Hooded eyes är alltså en helt enkelt en ögonform, som karaktäriseras av att huden på ögonlocken hänger ner och döljer delar av ögat. 

Eyeshadow like a pro: hooded eyes 

Innan du applicerar ögonskugga kan du börja med att lägga en primer det gör applicering av din ögonskugga enklare och gör dessutom att resultatet håller längre. Efter det guidar vi dig steg för steg hur du ska applicera din ögonskugga för snyggast resultat. 

Håll blicken framåt 
Genom att titta framåt när du lägger din ögonskugga får du en bra överblick över ögonområdet och gör det även enklare att se vart du ska applicera din ögonskugga. Det är speciellt viktigt när du har hooded eyes då du gärna vill lägga ögonskugga över ögonlockets veck. Om du har blicken nedåtvänd kan det bli svårare att se hur skuggan lägger dig på ögonlocket. 

Förstärk din naturliga globlinje
När du sedan börjar applicera din ögonskugga är ett tips lägga din ögonskugga i globlinjen, precis som vanligt, men även ett alldeles ovanför ögats naturliga veck. Sedan kan du även förstärka utseendet, eller trolla fram en illusion av en riktigt definierad globlinje genom att lägga en mörkare ögonskugga där din naturliga globlinje är. 

Addera en extra färgklick
Du kan även lägga en mer färgstark skugga precis på ögonlockets naturliga veck, och lite ovanför. Bäst effekt får du om du använder en platt ögonskuggsborste och trycker borsten lätt mot ögonlocket. 

Så lägger du en snygg eyeliner om du har hooded eyes

För att få till en knivskarp eyeliner finns vissa makeup hacks att ta till, och det spelar egentligen ingen roll vilken typ av eyeliner du använder. Välj mellan klassisk kajalpenna, eller eyeliner i flytande konsistens det viktigaste är att den har en skarp och spetsig applikator. Här guidar vi dig steg för steg hur du applicerar ögonskugga på bästa sätt om du har hooded eyes.

1. Använd spegel

För att få en bra överblick över ögonområdet innan du sätter igång kan du använda en handspegel med förstoringseffekt. Då kan du enkelt se vart du ska placera din eyeliner. Om du inte har en handspegel fungerar badrumsspegeln också bra att använda som hjälpmedel. 

2. Måla tunn linje 

För att skapa en illusion av att dina ögonlock är mer synliga än vad de faktiskt är, ska du försöka måla en så tunn linje som möjligt. En tjockare linje kommer att göra mellanrummet mellan franslinjen och ögonlocket mindre, vilket gör ögat ser mer stängt ut. 

3. Applicera nära fransraden

Kombinationen av måla en tunn eyeliner och att måla nära fransraden gör att den synliga delen av ögonlocken hamnar i fokus och ögat får en mer öppen blick. Placera ovansidan av din tumme på kindbenet för att skapa stabilitet.

4. Gör din vinge extra djup

Om du har hooded eyes kan din eyeliner behöver en extra djup och tjock vinge för att den ska synas. Detta kan du göra genom att måla ett litet streck från ögats yttre kant och sedan koppla ihop toppen med en linje målad från den yttersta delen av din fransrad. Fyll i med eyeliner för att göra vingen tjock och definierad. 

5. Städa upp för extra skärpa 

Ögonskugga, och ibland även mascara, har en tendens att smula och lägga sig under ögonen – vilket kan stjäla fokus från din proffsiga ögonmakeup. Använd därför en sminkborste för att borsta bort makeuprester som lagt sig under ögat.

Beauty tester

Wing it! Hitta din eyeliner
Vilken palett är du?
Dela

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2023Kundservice 020-42 32 22