Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Just nu! Dubbla poäng på våra mest populära varumärken inom Conscious!

Så får du rött läppstift att sitta bättre – och längre

Alla kan bära rött läppstift – inte bara när det är dags för fest. När du lyckats hitta den röda nyansen som är perfekt för just dig kommer du att känna att rött läppstift passar lika bra i vardagen som till partykvällen. KICKS ger dig proffstipsen som får ditt läppstift att sitta på plats längre.

Det röda läppstiftet är som ett litet hemligt vapen som kan förstärka din självkänsla och din personlighet. Dessutom är det en perfekt accessoar som passar lika bra på middagen med tjejpolarna som på det viktiga jobbmötet. Men, det är viktigt att det sitter där det ska så att du inte behöver oroa dig för att det ska försvinna varje gång du sippar på ett glas champagne eller tar en bit mat. KICKS ger dig proffstipsen som får ditt röda läppstift att sitta hela dagen, eller partykvällen! 

1. Exfoliera mera!

Många av oss lider då och då av torra och fnasiga läppar, särskilt på vintern då den torra luften torkar ut huden extra mycket. Detta utgör ingalunda någon bra grund för ditt läppstift. En peeling kommer göra dina läppar mjuka och jämna och skapa det perfekta underlaget för ett rött läppstift, som dessutom kommer att sitta på plats mycket längre. En skonsam skrubb med vårdande ingredienser motverkar också den uttorkande effekt som vissa läppstift kan ha. Under vintern är det också viktigt att underhålla läpparna med ett läppbalsam för att förebygga torra läppar. 

2. Änvänd en lip primer!

Det här steget är lätt att hoppa över, men om du verkligen vill att ditt läppstift ska sitta ordentligt är en primer ett av de absolut viktigaste stegen. Den ger ett perfekt underlag och gör att färgen i läppstiftet fäster ordentligt på läpparna. Har du inte hunnit få tag på en primer till läpparna? Ett annat trick är att istället för en läpprimer använda en matt concealer för att få till en hållbar läpsptiftsbas. En concealer neutraliserar dessutom läpparnas rosa nyans och framhäver läppstiftets nyans extra tydligt.

3. Måla med läppenna

Istället för att bara fylla i läppkonturerna, måla hela läpparna med din läppenna, så får du ett extra hållbart resultat. Ser du till att använda en läppenna i samma nyans som ditt läppstift kommer dessutom nyansen på läppennan att smyga fram, istället för din naturliga läppfärg, när läppstiftet väl börjar tonas bort. Att grunda med ett matt rött läppstift och sedan toppa med ett vanligt, mer glansigt, är också ett knep för att hålla läppstiftet på plats längre. Här kan du antingen använda samma nyanser eller olika för att skapa din alldeles egna, unika läppstiftsfärg.

4. Bit av!

Alla inbitna läppstiftsanvändare känner till knepet att ”bita av” läppstiftet för att få det att sitta längre. Så vad innebär det då att bita av sitt läppstift? Jo, efter att du applicerat ditt första lager färg så tar du en pappersnäsduk eller lite toalettpapper som du trycker läpparna mot. Efter det tar du ditt röda läppstift och applicerar det en gång till. Men denna gång stryker du det inte över läpparna utan trycker snarare in färgen i läpparna så att den går ordentligt in i vartenda veck.

5. Pudra!

Detta sista steg är lätt att glömma, men är onekligen det bästa tipset för att ditt röda läppstift ska hålla precis så länge som du önskar. Använd ett väldigt skirt och transparent puder som du sveper över läpparna. Dessa puder kallas ofta för ”translucent” på engelska. För absolut snyggast resultat, och som en försäkran om att din röda färg kommer sitta hela dagen och kvällen lång, så avslutar du med ett sista lager läppstift. Vill du att dina läppar ska se riktigt plutiga ut? Då applicerar du ett läppstift i en ljusare ton i mitten av övre och undre läppen än den du använder på resten av läpparna.

Nu är det bara att njuta av att dina fantastiska röda läppar som sitter precis där de ska!

TIPS! Så hittar du DIN röda nyans
När det kommer till att välja nyans är en riktlinje att bruna ögon gör sig fint mot kalla, röda nyanser, såsom djupt röda och lilaröda läppstift. Blå eller gröna ögon framhävs bäst med varma röda toner, såsom orange och korall. Men den enda regeln vi på KICKS går efter när det gäller att välja färg på din makeup är att om det är en färg du trivs i så är det också rätt färg för dig! 

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22