Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

ONLINE ONLY! 20% på allt*. Logga in & ange koden: KICKS20. *Gäller endast för dig som är eller blir medlem i KICKS Club, 27-29/5 på kicks.se. Gäller ej BYREDO, DIOR, Jo Malone & presentkort.

Så lyckas du med eyelinern - steg för steg guide

Eyeliner är supersnyggt, men ibland riktigt svårt. Med några enkla, smarta eyelinertrick kan du också lyckas med den perfekta linjen! KICKS makeupartist Åsa visar – steg för steg – hur du gör.

Steg 1 – Böj ögonfransarna

En ögonfransböjare hjälper till att framhäva dina ögon maximalt. Böj ögonfransarna noga, i flera steg. Börja närmast rötterna och böj i små steg hela vägen ut till topparna, så att du får en snygg vinkel på fransarna. Och tänk på att alltid böja fransarna först, så förstörs inte din ögonmakeup eller dina fransar.

Steg 2 – Markera din fransrad

Måla svartkajalpenna i fransrötterna för att undvika vita luckor mellan fransarna och för att ge intrycket av en ännu skarpare och jämnare eyeliner. Svärta närmast ögonen ger dessutom en extra intensiv blick.

Steg 3 – Måla eyelinern

Måla eyeliner nära fransarna. Börja med en tunnare linje närmast näsroten och låt linjen bli bredare ytterst. För att få en linje som är så jämn som möjligt, luta penseln mot dina fransar när du målar. Stödet från ögonfransarna gör det lättare att måla skarpt. Dessutom hamnar eyelinern riktigt nära fransraden. Välj en kolsvart flytande eyeliner om du vill ha en riktigt tydlig linje. Om du vill skapa ett mjukare resultat är istället eyeliner i gel- och cremeform bättre. 

Steg 4 – Måla eyelinervingen

Mät ut vingen innan du målar, så att den får rätt vinkel och blir likadan på båda ögonen. Det gör du genom att sätta en svag stödprick med penseln där du vill att den ska sluta. Titta på ögonens form rakt framifrån i spegeln, så ser du var linjen ligger snyggast och inte bryts av ögonlocksvecket. Linjen utmed fransarna målar du enklast med hakan upp, så att ögonlocken kommer ner. Eyelinervingen målar du istället med ansiktet riktat rakt fram för att få rätt placering.

Steg 5 – Fixa winged eyeliner

En skarp spets på eyelinervingen fixar du genom att dra ut toppen med en ren snedskuren pensel. Skulle vinkeln eller spetsen bli fel doppar du penseln i makeuprengöring och suddar bort misstaget innan du gör ett nytt försök.

Steg 6 – Måla mascara

Lägg ett lager svart mascara på de undre fransarna och två lager på de övre. Extra markerade fransar över ögonen lyfter fram eyelinern ytterligare och skapar ett snyggt lyft ihop med den svarta linjen och vingen.

Läs mer

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22