Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Så fixar du långa, naturliga och fylliga fransar

Så gör du
Mascaran är kronjuvelen i makeupväskan. Vilken du väljer – och hur du applicerar den – gör enorm skillnad för din look. KICKS guidar dig till mascarorna och franstipsen som ger dig exakt det resultat du vill ha.

Separera mera!

Gillar du ögonfransar som ser nästan naturliga ut, med fjäderlätt färg och perfekt separation? Då är en diskret längdmascara med en liten och tät borste rätt val. Välj också gärna en brunsvart färg, då undviker du att ögonen blir för hårt markerade och får fransar som ser ut som dina egna, bara ännu bättre! Så gör du: Torka av mascaraborsten mot en våtservett för att undvika att få för mycket produkt på borsten och fransarna. Dra sedan borsten i långa svep från fransrötterna till topparna, utan att sicksacka. På så sätt bygger du mer längd än volym. Lägg endast ett lager och hoppa över de undre ögonfransarna om du verkligen vill ge ett minimalt sminkat intryck. Blir det ändå för mycket färg på fransarna borstar du lätt bort överskott och eventuell ojämnhet med en ren mascaraborste. 

Maxa volymen

Mycket volym ger dig ögon som ingen kan missa! Volymmascara med en större, tät borste ger intensitet och passar dig som gillar en dramatisk look, till exempel till festen när fransarna gärna får ta plats. Mascaror med fibrer är också perfekt när du vill bygga maximalt fylliga fransar. En extra nattsvart nyans förstärker svärtan och ger intryck av ännu tätare fransar. För ett extra proffsigt och maxat resultat, använd en mascaraprimer. Så gör du: Böj dina ögonfransar med en fransböjare, jobba i flera steg, från rötterna till mitten av fransarna. Måla med en svart, krämig kajalpenna mellan fransrötterna för att ge intrycket av en supertät fransrad. Lägg ett lager mascaraprimer som bygger volym med fibrer innan du sicksackar svart mascara från rötterna och utåt. Lägg fler lager både över och under ögat och låt tyngden ligga närmast fransrötterna. 

Böj för bästa blicken

Den riktiga rådjursblicken får du med ordentligt böjda ögonfransar. Låt en ögonfransböjare göra grundjobbet och ge sedan fransarna ett lyft med en mascara som stelnar fort och fixerar böjningen. Välj gärna en vattenfast produkt som håller ögonfransarna på plats hela dagen och kvällen. Så gör du: Böj dina ögonfransar noga. Börja närmast rötterna och böj i små steg hela vägen ut till topparna, så att du får en snygg vinkel på fransarna. Sicksacka med borsten i fransrötterna och tryck sedan uppåt och bakåt, samtidigt som du drar färgen ut över längderna. Måla gärna ett extra lagermascara på de undre fransarna för att förstärka intrycket av ett öppet och runt öga. 

Ju längre desto bättre

En längdmascara passar de allra flesta ögonfransar och är perfekt till vardags, eftersom den aldrig ser tung eller klumpig ut men ändå sätter fransarna i fokus. Välj en lång borste med täta borststrån eller kam, som separerar ordentligt och framhäver alla ögonfransar så att de ser milslånga ut. Så gör du: Böj fransarna med en ögonfranstång. Pressa så långt ner vid rötterna det bara går, för att framhäva längden maximalt. Borsta på mascara med små drag närmast fransrötterna och svep i långa drag ända ut i topparna. Måla två lager för tydligt markerade fransar. Framhäv även de undre fransarnas längd – där läggs mascaran lättast genom att snurra borsten underifrån så att du får snygg separation. 

Tipsen som maxar fransarna!

1. Aldrig mer klumpar
Tricket när du vill ha fler lager mascara utan klumpar är att använda en produkt som torkar långsamt, eller att jobba snabbt. Så fort mascaran torkat blir det lättare klumpigt när du borstar på mer.

2. Böj rätt
En ögonfransböjare är ett måste för perfekta fransar! Böj alltid fransarna först, så förstörs inte din ögonmakeup eller dina fransar.

3. Förläng fransarna
Är dina fransar korta av naturen? Hjälp dem på traven med ett serum som stimulerar längd och fyllighet.

4. Bygg från grunden
En mascaraprimer innehåller fibrer som gör att dina fransar får mer volym och längd. De flesta primers vårdar dessutom fransarna. 

5. Stoppa smulet!
Måla mest mascara i rötterna och mindre på topparna. Blir topparna för tunga riskerar du att de smular.

6. Pudra bort pandalooken
Ligger din mascara som en grå skugga under ögonen efter halva dagen? Oljiga ögonlock kan göra att mascaran börjar lösas upp. Pudra innan du lägger din ögonmakeup, så sitter mascaran på plats. 

7. Rengör varsamt
Fransar med mascara är känsliga och går av om du är för hårdhänt. Använd därför en skonsam rengöring för ögonen.

Läs mer

Välj rätt ögonskuggspalett från Urban Decay

Experttips
Paletten är utan tvekan makeupväskans superstjärna. En av de mest älskade och omtalade är ögonskuggepaletten Naked från Urban Decay, en modern makeupklassiker som kommer i många varianter. Vi hjälper dig att hitta den som passar just dig!

Glittra som Linda Hallberg med Flash crayons

Intervju
Linda Hallbergs har gjort succè med sina egna makeupprodukter. Inför julen landar nya, glittermaxade pennor hos KICKS och en ny makeupsvamp som är Lindas nya älskling!

Läskig halloweensminkning

Så gör du
Halloween närmar sig och din kostym är klar. Men glöm inte det viktigaste – en riktigt skräckinjagande makeup!

Nu gör Estelle & Thild ekologisk makeup

Intervju
Estelle & Thild har gjort succé med sin ekologiska hudvård, både i Sverige och runt om i världen. Nu kommer deras första kollektion med ekologiskt certifierad makeup, BioMineral. Märkets grundare Pernilla Rönnberg berättar mer!

Sminkguide bas - all about that base

Experttips
Fråga vilken makeupartist som helst om vad som är viktigast när du vill skapa en snygg och proffsig makeup, och alla kommer att svara samma sak – basen! KICKS Beautys sminkguide förklarar, i fyra enkla steg, hur du fixar den perfekta makeupbasen.

Expertens sminktips - få perfekt bas med primer

Experttips
En primer får din foundation att hålla både bättre och längre. Makeupartisten Sebastian Gradzik, från primerexperterna på Smashbox, ger oss proffstipsen som gör din bas ännu snyggare.

Hitta rätt foundation: cushion foundation eller stick?

Experttips
Flytande, compact – eller kanske stick eller cushion? Här är allt du behöver veta för att välja rätt typ av foundation!

Beautykoll med Victoria's Secrets Elsa Hosk

Intervju
Modellen och Victoria’s Secret ängeln Elsa Hosk är Biotherms nya ambassadör. Här berättar hon om hur hon tar hand om sin känsliga hy, vad hon har för favoriter i necessären och hur hon alltid lyckas se så snygg ut på bild.

Klassisk eyeliner med vinge - så gör du

Så gör du
Den klassiska eyelinern med vinge har gjort en efterlängtad comeback på catwalken. En snygg detalj både till fest och vardags! Vi visar dig stegen till hur du får en perfekt vinge á la 50-tal.

Så fixar du bästa basmakeupen - steg för steg

Så gör du
En snygg makeup börjar med en perfekt bas. Men det är inte helt lätt att hitta rätt nyans eller produkter. Följ vår guide till en naturlig makeup-bas som håller hela dagen.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Gratis varuprover
    Gratis varuprover