Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SALE på kicks.se!

”Praktiken på KICKS fick mig att må bättre”

Intervju
Tillsammans med Tjejzonen har KICKS startat ett praktikprogram för unga kvinnor med erfarenhet av psykisk ohälsa. En av dem som har fått chansen att praktisera är Hanna Josefsson. Här berättar hon, och hennes mentor Petra Söderberg, om vad praktiken har gett dem.

Genom initiativet S.H.A.R.E. vill KICKS hjälpa till att göra skillnad för unga kvinnor som har drabbats av psykisk ohälsa. Ett av sätten är att genom mentorstödd praktik erbjuda tjejer mellan 18 och 27 år möjligheten att få arbetslivserfarenhet, samtidigt som de även får någon att prata med och anförtro sig åt. En som har testat på detta är Hanna Josefsson. 

– Skönhet och mode är mina största intressen och jag tänkte att en praktikplats på KICKS kunde hjälpa mig att komma in i branschen. Jag har några tuffa år bakom mig, med anorexia och depression, men såg det här som en nystart som kunde leda någon annanstans, säger Hanna Josefsson, som fick upp ögonen för praktikantmöjligheten en dag när hon bläddrade igenom sitt Instagram-flöde. 

Genom att själv vara öppen med sin historia har Hanna Josefsson insett att hon gör skillnad för andra, vilket även har fått henne själv att må bättre. 

– Jag är så tacksam över att jag fick den här möjligheten och min högsta önskan är att vi kan fortsätta arbeta för att göra psykisk ohälsa mindre tabubelagt. Mitt bästa tips till dig som ska ut i arbetslivet är att våga vara dig själv och säga hur du känner, istället för att gå och bära på det själv. Svåra situationer brukar ordna upp sig lättare om du har styrkan att ha en öppen dialog kring det. 

Förra året utbildade Tjejzonen åtta S.H.A.R.E.- mentorer och nu står fler på kö. Målet är att antalet praktikanter i KICKS verksamhet successivt ska öka. Petra Söderberg är butikschef i Kungsbacka och var mentor åt Hanna under hennes praktik. 

– Eftersom psykisk ohälsa bara blir ett större och större problem ville jag bli mentor. Vi har alla någon i vår närhet som drabbats av psykisk ohälsa och det är viktigt att alla gör vad vi kan för att hjälpa till, säger Petra Söderberg. Att vara mentor genom S.H.A.R.E. innebär inte bara att du är en positiv förebild som lär ut ett yrke, utan också att du ska finnas där för din praktikant på ett känslomässigt plan, om det önskemålet finns. 

– Självklart väckte Hannas praktikperiod känslor, både hos mig och henne, men jag tycker det är bra om du litar på din omgivning och vågar berätta hur du mår och hur du har mått tidigare. Det skapar en större förståelse för vad begreppet psykisk ohälsa innebär. 

Petra Söderberg ser inget negativt över huvud taget med att vara mentor i S.H.A.R.E. – utan tvärtom massor av fördelar. – Jag har lärt mig massor och hoppas verkligen attfler tar chansen att bli mentorer. Det gör att du växer som människa och blir mer förstående för andra. 

Samarbetet mellan Hanna Josefsson och Petra Söderberg har gått riktigt bra, både i butiken men också på ett personligt plan. 

– Petra har alltid funnits där och jag har kunnat prata med henne om allt. Jag är glad att hon gett mig ett förtroende från början och behandlat mig som en av de andra. Helt ärligt skulle jag inte ha kunnat få en bättre mentor, säger Hanna.

Läs mer

10 oktober - En viktig dag för den psykiska hälsan

Intervju
Varje år drabbas fler och fler av psykisk ohälsa. Genom initiativet S.H.A.R.E. vill KICKS bidra till arbetet för att vända detta. Därför uppmärksammar vi och våra samarbetspartner Mind och Tjejzonen Världsdagen för psykisk hälsa den 10 oktober.

Så stöttar du den som drabbats av psykisk ohälsa

Intervju
Var fjärde svensk kvinna drabbas av psykisk ohälsa någon gång i livet. Om någon i din närhet mår dåligt kan du vara ett viktigt stöd. Här är experternas bästa tips på hur du kan göra skillnad.

Tjejzonen hjälpte Micaela - nu hjälper hon andra

Intervju
Psykisk ohälsa kommer i många skepnader. Ibland visar sig nedstämdhet och depression helt utan synbar anledning. Micaela Därndal hade en idyllisk uppväxt, men drabbades i tonåren av ångest. Idag hjälper hon unga tjejer i liknande situation i rollen som Storasyster genom Tjejzonen, en av de organisationer KICKS stöttar genom initiativet S.H.A.R.E.

Paula Uribe: "Ingen fick veta min hemlighet"

Intervju
Psykisk ohälsa kan drabba alla, även de som på ytan lever ett lyckligt liv. Även om bloggaren Paula Uribe i dag lever mångas drömliv, kämpade hon under lång tid med ätstörningar. Här berättar hon om sina problem – och hur hon tog sig ur dem.

Julia Wikström från Tjejzonen: ”Vi visar unga kvinnor att vi bryr oss!”

Intervju
KICKS vill genom initiativet S.H.A.R.E sätta fokus på psykisk ohälsa. Hos en av våra samarbetsorganisationer, Tjejzonen, arbetar volontären Julia Wikström. Här berättar hon om sitt arbete med att stötta unga kvinnor – och uppmuntrar alla att engagera sig

Selene Cortes från Mind: ”Vi måste bryta skammen kring psykisk ohälsa”

Intervju
KICKS vill arbeta för att öka kunskapen om psykisk ohälsa genom att bland annat samarbeta med organisationen Mind. Här berättar deras utbildningsansvariga Selena Cortes om arbetet, sina egna erfarenheter av psykisk ohälsa – och hur du kan hjälpa.

Karin “Kakan” Hermansson “Det är vi som bryter normen som förändrar världen”

Intervju
Att vara annorlunda kan göra att du får utstå både hat och hot. Det har Kakan Hermansson fått uppleva, vilket bidrog till att hon drabbades av psykisk ohälsa. Men med åren har hon förstått att det på många sätt är underbart att vara den som sticker ut.

”Våga fråga – och lyssna när någon mår dåligt”

Intervju
KICKS startade 2016 initiativet S.H.A.R.E. för att öka kunskapen om och bryta tabun kring psykisk ohälsa. Som en del i S.H.A.R.E. erbjuder KICKS mentorledda praktikplatser i Sverige, Norge och Finland för unga tjejer med erfarenhet av psykisk ohälsa. Här berättar Anna Josephson på svenska Tjejzonen, en av de expertorganisationer KICKS samarbetar med, hur mentorerna utbildas inför sitt uppdrag.

KICKS bidrag till social hållbarhet S.H.A.R.E

Intervju
Psykisk ohälsa ökar i samhället. Som Nordens ledande skönhetsaktör vill KICKS ta ansvar och bidra till en förändring inom detta viktiga område. Detta gör vi genom initiativet S.H.A.R.E.

7 myter om psykisk ohälsa

Intervju
Det finns många faktafel om psykisk ohälsa, vem som drabbas och hur man blir frisk. Anna Josephson Wadström på Tjejzonen, Sveriges största stödorgansiation för unga tjejer, slår hål på de vanligaste myterna om en av våra största folksjukdomar
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Expressleverans
    Expressleverans

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2021Kundservice 020-42 32 22