Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

BLACK WEEK! 25/11: 25% på makeup. Se villkor på kicks.se/black-friday.

Artiklar

VD:n om KICKS hållbarhetsarbete

Dagens medvetna samhälle står hållbarhetsfrågan högt upp på agendan – men vad innebär det rent konkret för
ett skönhetsföretag? KICKS VD Freddy Sobin förklarar.

Vad betyder hållbarhet för KICKS som företag?
– För mig som VD handlar hållbarhet om allt vi gör, från att sälja skönhetsprodukter utan stereotypa skönhetsideal till att erbjuda produkter som inte bidrar till negativa effekter för vare sig
människa eller miljö. Det är en utmaning, men som Nordens största skönhetskedja är det också en möjlighet. Vi både vill och ska ta ledarskap, och därmed påvisa en riktning som förhoppningsviskan inspirera andra.

På vilket sätt arbetar KICKS aktivt för att vara ett socialt hållbart företag?
– Vårt hållbarhetsarbete handlar till stor del om hur vi själva tänker, agerar och kommunicerar i alla led, såväl internt som externt. Vi vill visa att skönhet kan vara många olika saker och se ut på många olika sätt. Mångfald speglar samhället och driver det
framåt. Detsamma gäller oss själva som arbetsplats. Vår utgångspunkt är att vi som företag når ut bättre till våra kunder genom att vara olika. Vi får det att hända genom att leva som vi lär, både inom företaget och i vår kundkommunikation.

Miljöfrågan är en viktig del av ett hållbart företagande. Hur arbetar KICKS för att minska sin miljöpåverkan?
– Vi har bland annat noga följt samhällsdebatten kring plast. Vi har, liksom många andra aktörer, mer intensivt börjat analysera vad vi själva kan göra. Plast är ett material som vi alla har i överflöd runt omkring oss, såväl konsumenter som företag. Vi är positiva till att hållbarhetsutmaningar kopplade till plast uppmärksammas, det skapar ett momentum för att driva frågan framåt. För KICKS del påverkar det exempelvis hur vi utvecklar och förpackar våra egna produkter. Tillsammans med andra bolag inom Axel Johnson-gruppen, som äger KICKS, gör vi en analys av våra plastflöden och KICKS arbetar just nu med att ta fram en egen plaststrategi.

Finns det fler konkreta exempel på hur KICKS arbetar med miljöfrågan?
– Ja. Kosmetiska produkter bidrar idag tyvärr till negativ miljöpåverkan efter att de har gjort sitt jobb. I en del fall bör produkter och förpackningar inte slängas bland det vanliga avfallet. Därför har vi på KICKS startat ett initiativ som går ut på att samla in kundernas kosmetiska avfall i våra butiker. Det innebär en möjlighet att engagera våra kunder och samtidigt driva hållbara beteenden. I skrivande stund är det bara kunder i Stockholm och Göteborg som kan lämna in kosmetiskt avfall i utvalda butiker
men vi arbetar löpande tillsammans med flertalet kommuner på att utöka såväl antalet butiker som städer där vi kan erbjuda detta.

  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Expressleverans
    Expressleverans

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2020Kundservice 020-42 32 22