Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SALE! 30-70! på beautyfavoriter! Just nu fri frakt med PostNord (2-5 dagar)!

Hur vi gör det

S.H.A.R.E.

Psykisk ohälsa ökar i samhället och omfattar både psykisk sjukdom och psykiska besvär som påverkar det dagliga livet. S.H.A.R.E. startades 2016 för att tillsammans med expertorganisationer öka kunskapen och bryta tabun.

KICKS vill bidra positivt till det samhälle som vi är en del av. För oss är det viktigt att vårt engagemang bottnar i något som påverkar många av våra medarbetare och kunder, därför känns det naturligt för oss att engagera oss i ungas psykiska hälsa.

S.H.A.R.E. startades som ett långsiktigt initiativ 2016, för att tillsammans med expertorganisationer öka kunskapen och bryta tabun om psykisk ohälsa, och erbjuda ett mentorlett praktikprogram för unga mellan 18 och 27 år med erfarenhet av psykisk ohälsa. Genom praktikprogrammet får praktikanterna chans att testa på yrken inom en bransch som intresserar dem och samtidigt få stöd genom en dedikerad medmänniska som mentor och som kan erbjuda trygghet, inspirera och visa vägen. Många unga kvinnor behöver medmänniskor att prata med, anförtro sig åt och ha en relation med.

Det mentorledda praktikprogrammet drivs i samarbete med några organisationer som vi har stort förtroende för på området. KICKS samarbetsorganisationer är Tjejzonen i Sverige och Mental Helse Ungdom i Norge. Vi söker ny samarbetspartner i Finland. Sedan starten år 2016 har KICKS tagit emot 115 praktikanter inom ramen för S.H.A.R.E. Vi arbetar även inom KICKS med att öka kunskapen om psykisk ohälsa. 2019 kommer det en utbildning för att motverka tabun kring ämnet, och för att öppna upp för samtal. Vi vill att alla på KICKS ska våga prata om hur vi mår, hur vi kan hjälpa varandra och hur och var man kan söka hjälp. Utbildningen ska bidra till en kultur där det är självklart att prata om dessa frågor.

Vilka är Tjejzonen?
Till Tjejzonen vänder sig tjejer mellan 10–25 år som behöver någon som lyssnar. Varje år har 250 volontärer uppåt 10 000 stödsamtal. Det kan till exempel handla om sorg, våld, självskadebeteenden, ätstörningar eller självmordstankar. Sådana samtal påverkar både den som berättar och den som lyssnar. För att Tjejzonens stödarbete ska vara ansvarsfullt och hållbart över tid får alla volontärer utbildningar och handledning under sina uppdrag. Det finns även en stödstruktur som går ut på att den som ger stöd också får ta emot stöd själv. Ensam är inte stark, tvärtom. Stark är den som ber om hjälp! Tjejzonen har 90-konto och granskas av Svensk insamlingskontroll.

Vi bryter ensamheten genom att lyssna.

 Läs mer här.

7 tips för lyssnande i svåra samtal (ps! #6 gör underverk)

Vi behöver bli fler som lyssnar. För många är det utmanande att ta det första steget och berätta hur de mår. Något som spelar en stor roll är hur personen som de har vänt sig till reagerar. Här kommer därför Tjejzonens sju bästa tips för dig som vill bli en bättre lyssnare i svåra samtal.

 

  1. Var närvarande. Att du bara finns där och visar att du lyssnar betyder mer än du kan ana.
  2. Visa kärlek och omtanke. Personen som berättar är ofta rädd för att bli dömd eller avvisad. Fråga om du får ge en kram.
  3. Håll dig lugn. Hen som berättar kan vara orolig för att göra dig arg eller ledsen. Ta hand om dina egna reaktioner, men gör det efter samtalet.
  4. Visa att du tror på det som berättas. Många som bär på en hemlighet är rädda för att inte bli trodda på. Nu har du chansen att bevisa motsatsen – lyssna utan att ifrågasätta.
  5. Lova inte för mycket. Var tydlig med att du inte har alla svar, men du kan göra ditt bästa för att ta reda på alternativ, finnas där och hjälpa personen att söka annat stöd.
  6. Tacka personen som har berättat. Att någon har valt att öppna sig för dig är ett stort förtroende. Uppmuntra det beslutet och bekräfta att det tyder på styrka och mod.
  7. Lyssna in dina egna behov. Under ett svårt samtal kan känslor såsom rädsla, oro och maktlöshet väckas i dig som lyssnar. Fråga därför dig själv efteråt: Vad behöver jag? Ta gärna hjälp av andra så att ditt lyssnande blir hållbart.

Vi vet att den som känner sig sedd och har blivit bemött med respekt i sin tur ger lyssnandets gåva vidare. Tack för att du lyssnar!

share_2.jpg

Praktisera hos KICKS

Är du mellan 18-27 år och är nyfiken på hur det är att jobba i butik eller på vårt kontor? Vill du jobba med service och kundbemötande eller administration och support, med stöd av en alldeles egen mentor? Då kan du få chansen att praktisera på KICKS!

Vem är du?
Du är tjej och mellan 18-27 år. Du är nyfiken på hur det är att arbeta på ett kosmetikaföretag och tycker om att jobba med service och kundbemötande. Du har erfarenhet av någon form av psykisk ohälsa. Du behöver inte ha tidigare erfarenhet av att arbeta i butik eller på kontor utan är intresserad av att lära dig mer om skönhetsbranschen.

Vad får du?
Du får en rolig och utvecklande praktikperiod i en KICKS-butik alternativt på KICKS kontor i Stockholm. Du får en stöttande mentor och medmänniska som du kan prata med och som lyssnar på dig. Praktikperioden anpassas individuellt men sker i regel under cirka 3 månader. Praktiken är obetald.

Har du frågor?
Om du har frågor eller funderingar kring praktiken, tveka inte att höra av dig till KICKS kundservice eller någon av våra samarbetsorganisationer. Tjejzonen: Saga Cruz saga.cruz@tjejzonen.se

Kosmetiskt avfall

De flesta vet att batterier, färgrester och lysrör ska lämnas in till kommunens insamling av farligt avfall, men många vet inte att vissa typer av skönhetsprodukter också klassas som farligt avfall och därför måste tas om hand. Förpackningar med rester kvar, så som parfymer, nagellack, nagellacksremover, hårfärg, hårborttagningsmedel samt sprayflaskor innehåller ämnen som inte ska hällas i ut toaletten eller slängas i hushållssoporna. Tomma förpackningar sorteras efter förpackningsmaterial, t ex glas, plast eller metall.

Tidigare har det bara varit möjligt att lämna in sin gamla kosmetika till miljöstationer eller återvinningscentraler som oftast ligger lite avsides vilket har gjort det svårt att ta sig dit utan bil. KICKS vill bidra till att minimera miljöavtrycket från skönhetsprodukter och göra det enklare att lämna ifrån sig gamla produkter. Du kan därför lämna in förbrukade kosmetiska produkter i utvalda KICKS-butiker.

Till kosmetiskt avfall räknas bland annat dessa skönhetsprodukter:
• Nagellack
• Nagellacksremover
• Produkter i sprayflaskor
• Hårfärg
• Parfym (tomma parfymflaskor sorteras som glas)
• Hårborttagningsmedel

I vilka butiker kan man lämna in kosmetiskt avfall?

I Sverige är det kommunerna som har monopol på att samla in konsumenters kosmetiska avfall. KICKS får därför inte samla in kosmetiskt avfall själva utan behöver samarbeta med kommunerna eller deras avfallsbolag genom att fungera som en insamlingsplats för kommunen som hämtar och behandlar avfallet. För att kunna ta emot kosmetiskt avfall måste därför KICKS få med kommunerna på tåget.

Det kosmetiska avfallet kan i dagsläget enbart lämnas in i utvalda butiker där KICKS har ett samarbete med kommunen. eftersom övriga butiker saknar möjlighet att ta hand om det. Vi för dialoger med kommuner runt om i Sverige för att genom samarbete kunna erbjuda detta i fler butiker. Om du inte kan ta sig till en av de utvalda butikerna hänvisar vi till kommunens insamlingsställen. Du kan hitta information om dessa på kommunens hemsida.

Danderyd: Mörby centrum
Göteborg: Avenyn, Backaplan, Femman/Nordstan, Frölunda Torg och Angered Centrum
Haninge: Haninge centrum, Port 73
Huddinge: Huddinge centrum
Piteå: Småstaden
Solna: Solna centrum & Westfield Mall of Scandinavia
Stockholm: Drottninggatan, Farsta, Fleminggatan, Fältöversten, Gallerian, Globen, Hornstull, Högdalen, Kista, Ringen, Skärholmen, och Vällingby.
Sundsvall: Birsta City & In:Gallerian
Södertälje: Kringlan
Tyresö: Tyresö centrum
Täby: Täby centrum
Upplands Väsby: Upplands Väsby centrum
Värmdö kommun: Värmdö köpcentrum
Östersund: Kärnan

Få först. Betala sen, Dela upp, Betala Direkt, Banköverföring och Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2020Kundservice 020-42 32 22