Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SALE! 30-70! på beautyfavoriter! Just nu fri frakt med PostNord (2-5 dagar)!

Vår värdekedja

karta.jpg

Den största delen av KICKS egna produktion sker i EU. Vi utför själva inspektioner på fabrikerna inom EU för att säkra god tillverkningssed. Vårt största produktionsland är Italien, där makeupen tillverkas. Hud- och hårvårdsprodukter tillverkas främst i Sverige. I Kina tillverkas accessoarer som hår- och makeup-borstar.

Sociala villkor och uppförandekod

KICKS är medlemmar i amfori och har antagit amfori BSCI som vår uppförandekod. Uppförandekoden, som är gemensam för samtliga medlemmar, baseras på FN:s allmänna förklaring om de mänskliga rättigheterna och ILO:s (FN:s fackorgan för sysselsättnings- och arbetslivsfrågor) konventioner om arbetsvillkor. Att KICKS och andra anslutna köpare ställer samma krav underlättar för leverantörerna. Genom medlemskapet arbetar vi för att mänskliga rättigheter följs och förbättrar sociala villkor i fabrikerna som producerar våra produkter.

Fabrikerna i riskländer, i vårt fall Asien, granskas enligt amfori BSCI:s granskningscykel. Om leverantören godkänns sker nästa inspektion efter två år. Vid brister ska leverantören granskas igen inom 6–12 månader. Inspektionerna genomförs av ackrediterade oberoende amfori BSCIauditörer.

Affärsetisk kod

KICKS affärsetiska kod hjälper oss att omsätta våra värderingar och policyer i handling. Det handlar om hur vi förhåller oss till varandra, till kunderna och andra intressenter. Samtliga medarbetare på KICKS omfattas av den affärsetiska koden. Cheferna informerar sina medarbetare om kodens innebörd och varje medarbetare skriver årligen under att man läst och förstått vad den innebär.

Koden består av åtta områden:
• Respekt: Vår utgångspunkt är allas lika värde.

• Professionalism: Vi följer alla lagar och regler som är relevanta för vår verksamhet.

• Antikorruption: Vi följer gällande mutlagstiftning. Det är inte tillåtet att erbjuda, ge, efterfråga eller ta emot otillbörliga förmåner.

• IT: Vi använder KICKS kommunikationsresurser på ett ansvarsfullt sätt. Här ingår att inte ta emot eller sprida material som kan väcka anstöt.

• Sociala medier: Vi beter oss ansvarsfullt på sociala medier och inser att vi kan uppfattas som representanter för KICKS även när vi agerar som privatpersoner.

• Vi sprider inte konfidentiell information

• Alkohol och droger: Vi använder inte alkohol eller andra droger under arbetstid och är restriktiva med alkohol i samband med representation.

• Vi bidrar till ett hållbart samhälle: Vi verkar för att öka vår positiva påverkan och minska vår negativa påverkan på omvärlden.

Transporter

Hud- och hårprodukter samt makeup från KICKS egna varumärke produceras till största delen i Sverige och Europa. Hår- och sminkborstar samt necessärer och håraccessoarer tillverkas i Kina. Produkterna som tillverkas inom Europa transporteras med lastbil och från Kina kommer produkterna med båt.

Från distributionscentral till butiker transporteras produkterna med lastbil och till Finland med båt.

Vi ställer krav på våra transportörer och strävar efter att minimera transporterna, till exempel genom att optimera antalet produkter i kartongerna för att minska transporten av luft.

Energiförbrukning

Vi arbetar med att minska miljöpåverkan från våra omkring 250 butiker. Vi minskar mängden förbrukade resurser, med fokus på elanvändning och återvinning.

En prioriterad åtgärd är att byta till LED-belysning i alla butiker. Denna övergång innebär halverad energiåtgång och bättre luftkvalitet i butikerna. Vi har också som mål att all el i KICKS butiker och kontor ska vara miljömärkt och förnyelsebar.

Få först. Betala sen, Dela upp, Betala Direkt, Banköverföring och Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2020Kundservice 020-42 32 22