Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Hi mom, you are awesome! 20% på all läpp- & ögonmakeup från BeautyAct! Gäller 23-29/5.

Q&A – experten svarar på dina vanligaste frågor om doft

Oscar Hallström, personal shopper på KICKS Flagship Gallerian i Stockholm, svarar på de allra vanligaste frågorna om parfym. Visste du till exempel skillnaden mellan EdT och EdP? Med dessa tips hittar du lätt din nya favorit! 

Hela doftvärlden pratar om layering. Vad är det egentligen?  
 Layering kallas det när du kombinerar flera dofter genom att bära olika dofter i lager för att skapa en egen doftblandning. Du sprayar helt enkelt en eller två parfymer på en parfym du redan har på dig för att förändra den. På så sätt kan du skräddarsy din doft och göra den till exempel mjukare eller kryddigare tillfälligt. 

Vad är skillnaden mellan EdT och EdP 
 EdT och EdP betyder Eau de Toilette och Eau de Parfum. Skillnaden är vilken koncentration av doftolja parfymen, det vill säga hur kraftfull den är. EdP har högre koncentration än EdT och sitter därför längre på huden. Den är därför också lite dyrare än EdT. Det finns även Eau de Cologne, som är ännu lättare i koncentrationen. 

Behöver man verkligen en doft för dagen och en annan för kvällen? 
 Det är en smaksak och jag tycker att du ska välja det du trivs bäst iMånga föredrar en signaturdoft till alla tillfällen, medan andra hellre byter doft för att förstärka tillfället. Om du inte är van vid att bära så mycket parfym och vill ha två att variera mellan kan det kännas tryggt att välja klassiskt. De klassiska dagdofterna är lättare och fräschare, medan kvällsdofterna är varmare och kryddigare. Jag gillar att göra tvärtom och bär gärna de mer kryddiga doftnoterna på dagen och de friskare doftnoterna på kvällen. Det är mer oväntat och ovanligt. 

Vad är fougère 
 Det är en av de stora doftfamiljerna. Den har friska toppnoter, söta hjärtnoter och har ofta noter av mossa eller trä i basen. De innehåller också ofta lavendel. Många herrdofter tillhör fougère-familjen, till exempel Y från Yves Saint Laurent och Guilty Pour Homme från Gucci. 

Vad ska jag tänka på när jag köper parfym som present?  
 Fundera på hur han eller hon som ska få doften är som person. Spralliga personligheter framhävs av fräscha parfymer med till exempel citrusnoter, medan en mer lugn personlighet matchas med en varmare eller kryddigare doftmed till exempel noter av vanilj. 

Läs mer

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22