Så lyckas du med eyeliner oavsett ögonform – KICKS - KICKS
 • Fri frakt över 99 kr
  Fri frakt över 99 kr
 • Expressleverans
  Expressleverans
 • Poäng på alla köp
  Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Så lägger du en perfekt eyeliner oavsett ögonform

Att rama in ögonen med eyeliner är en smickrande trend som aldrig går ur tiden. Har du svårt att få till en snygg eyeliner-look utan att kladda eller måla snett? KICKS visar vägen till en perfekt eyeliner varje gång, oavsett vilken ögonfrom du har. Varsågod, här är våra 12 bästa tips för en perfekt eyelinerlook!
5
Dela

Varför ska jag använda eyeliner?

Frågan är kanske snarare varför du inte ska använda eyeliner. Några väl valda streck med en kajalpenna eller en flytande variant kan snabbt både trolla fram mer dramatiska ögon, tillfälligt göra dina ögon större eller mindre, ge intrycket av tätare ögonfransar och, inte minst, ge din tråkiga vardagsoutfit en mer elegant känsla på ett ögonblick. Eyeliners finns i flera konsistenser, såsom flytande varianter, mer moderna tuschpennor och klassiska kajalpennor, till exempel. Vilken du väljer att arbeta med är en smaksak men de allra flesta skulle nog hålla med om att kajalpennor är en bra start för nybörjare medan flytande eyeliners kräver en hel del övning för att du ska lära dig lägga en look med millimeterrätt precision. 

12 perfekta tips för att bemästra den klassiska eyelinern

 • Den klassiska måsvingen kan kräva en hel del träning för att bemästra, så ett tips är att regelbundet öva på kvällen framför en spegel, innan du tänkt tvätta av dig dagens makeup.
 • Ett bra knep för nybörjare är att först lägga din önskade eyelinerlinje med en kajalpenna, som är enklare att hantera. Fyll därefter i kajalen med din flytande eyeliner. 
 • Att titta neråt i en spegel, samtidigt som du applicerar din eyeliner, är ett annat vanligt sätt för att få till en fin form.
 • Ett populärt knep för en perfekt eyeliner är att måla den i tre streck. Börja med att måla ett längre streck mitt på ögonlocket. Måla därefter med din kajal i inre ögonvrån och i yttre ögonvrån. Till sist binder du samman de tre strecken till ett enda streck.
 • Har du provat att hålla en hårnål mot yttre ögonvrån? Den kan fungera som en perfekt mall för att få till en rak eyelinerform utan kladd. Håll hårnålen mot huden, samtidigt som du målar med din andra hand. 
 • Ett annat beprövat knep för att få till en perfekt eyeliner är att dra lätt i huden med ena handen, samtidigt som du målar med den andra. Dra inte för hårt i huden, då kommer resultatet bara att bli fläckigt och ojämnt.
 • En bomullstops doppad i makeupremover fungerar fint som suddgummi när linjen inte blir som du vill.
 • Vill du ge intrycket av fylligare ögonfransar? Applicera din flytande eyeliner mellan fransrötterna längs med de övre fransraderna. Syftet är alltså inte att skapa en rak linje utan att “täta” till ögonfransrötterna så att de ser fylligare ut
 • Ute efter en mer naturlig look med eyeliner? Byt ut den svarta nyansen mot en mer jordnära färg i till exempel brunt. Är du å andra sidan ute efter en mer festlig look? Byt ut din svarta eyeliner mot en penna som går i metalliska nyanser.
 • Är din kajalpenna för hård? Värm upp den i handflatan i cirka 30 sekunder och använd sedan direkt. Känns kajalpennan för svettig och mjuk? Låt den ligga i kylskåpet i ungefär en halvtimme innan du har tänkt att använda den. 
5
Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024