Steg för steg: Contouring av näsan – KICKS - KICKS
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Påskkalender! Nya erbjudande varje dag. Gäller för dig som är eller blir KICKS club medlem, från 31/3-7/4.

Steg för steg: Så gör du contouring av näsan

Är du nyfiken på contouring, sminktrenden som slog igenom på riktigt med draghjälp av systrarna Kardashian? Med hjälp av olika makeupnyanser kan du tillfälligt trolla fram en näsa som känns både smalare och nättare. KICKS visar vägen till hur du enkelt gör en contouring av näsan, steg för steg!
3
Dela

Vad är egentligen contouring?

Contouring är en sminkteknik som går ut på att applicera smink i olika nyanser på olika ställen på huden, för att på så sätt trolla fram ett tillfälligt intryck av ett mer definierat och skulpterat utseende. Contouring är vanligast att använda sig av i ansiktet för att till exempel sminka och skulptera fram mer definierade kindben eller käklinje men tekniken kan också appliceras på till exempel nyckelbenen. Contouring ger ansiktet (och kroppen) ett mer utmejslat och skulpterat utseende, där du kan använda tekniken både för att framhäva eller tillfälligt förändra ditt utseende. Klurigast av alla områden sägs näsan vara, där det gäller att vara lite extra lätt på handen för att skapa en näsa som ser naturligt nättare ut, inte ge intrycket av en näsa som precis fått sig en dos av contouring.

Vilka produkter ska jag använda när jag gör contouring?

Du kan själv välja om du vill arbeta med puderbaserad makeup eller krämigare varianter. Vad som är viktigt att komma ihåg är att produkterna i fråga måste ge en matt effekt. Vill du till exempel använda dig av ett bronspuder är det viktigt att du använder en variant som inte inte innehåller lystergivande ingredienser eller glitterkorn. Vanliga sminkprodukter som brukar användas vid contouring är till exempel krämiga foundations i stickformat, krämiga eller puderbaserade bronspuder, flytande concealers och ansiktspuder som är ett eller två steg mörkare än din naturliga hudnyans. Att använda sig av brynskuggor som går i mer gråskiftande nyanser är också ett hett tips, eftersom de tack vare sin nyans ska ge ett lite extra naturligt resultat. Proffstips ett? Välj nyanser som känns så naturliga på din hudton som möjligt. Proffstips två? Använd dig olika sminksvampar eller sminkpenslar när du applicerar de olika produkterna och se till att du blandar in dem ordentligt i huden, så att resultatet blir så naturligt och sömlöst som möjligt. Ta gärna hjälp av en ren sminksvamp eller en blending brush när du blandar och skuggar in nyanserna i varandra.

Så här gör du contouring av näsan i 3 enkla steg

Bästa knepet till en perfekt contouring av näsan? Blanda, blanda och blanda.

Steg 1: Börja med näsryggen

Applicera en krämig eller puderbaserad sminkprodukt, såsom ett pressat eller krämigt bronspuder, längs med varje sida av näsryggen. Glöm inte bort att effekten måste vara matt, inte lystergivande. Syftet med tekniken är att ge intrycket av en smalare och lättare näsrygg. Arbeta vertikalt och skapa gärna små prickar snarare än långa streck längs med varje sida av näsryggen, så får du ett mer naturligt resultat. Hur långt upp på näsryggen ska prickarna gå? Tumregeln är att ju närmare ögonbrynen du kommer, desto mer utmejslat resultat.

Steg 2: Blanda ihop för ett naturligt resultat

När du har applicerat en serie med prickar vertikalt längs med båda sidorna av näsryggen är det dags att blanda ihop dem. Arbeta vertikalt och se till att du verkligen arbetar in sminkprodukten i huden, så att inga hårda linjer eller kanter uppstår. Var noga på båda sidor av näsryggen. Ta gärna hjälp av en sminksvamp eller en blending brush, beroende på vilken konsistens du har valt att arbeta med.

Steg 3: Glöm inte nästippen

Vill du ger din nästipp en mer skulpterad känsla kan du addera lite contouring även här. Dutta försiktigt på nästippen och var noga med att inga linjer eller skarpa kanter uppstår. Du vill inte heller arbeta med sminknyanser som går i varma toner, eftersom de kan ge intrycket av en röd och förkyld näsa. Då är mer gråskaliga färger ett betydligt bättre val. Avsluta med att applicera ett transparent puder över hela näsan, för att ge ett mer välblandat och naturligt resultat.

3
Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort