Steg för steg: Contouring av näsan – KICKS - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Steg för steg: Så gör du contouring av näsan

Är du nyfiken på contouring, sminktrenden som slog igenom på riktigt med draghjälp av systrarna Kardashian? Med hjälp av olika makeupnyanser kan du tillfälligt trolla fram en näsa som känns både smalare och nättare. KICKS visar vägen till hur du enkelt gör en contouring av näsan, steg för steg!
6
Dela

Vad är egentligen contouring?

Contouring är en sminkteknik som går ut på att applicera smink i olika nyanser på olika ställen på huden, för att på så sätt trolla fram ett tillfälligt intryck av ett mer definierat och skulpterat utseende. Contouring är vanligast att använda sig av i ansiktet för att till exempel sminka och skulptera fram mer definierade kindben eller käklinje men tekniken kan också appliceras på till exempel nyckelbenen. Contouring ger ansiktet (och kroppen) ett mer utmejslat och skulpterat utseende, där du kan använda tekniken både för att framhäva eller tillfälligt förändra ditt utseende. Klurigast av alla områden sägs näsan vara, där det gäller att vara lite extra lätt på handen för att skapa en näsa som ser naturligt nättare ut, inte ge intrycket av en näsa som precis fått sig en dos av contouring.

Vilka produkter ska jag använda när jag gör contouring?

Du kan själv välja om du vill arbeta med puderbaserad makeup eller krämigare varianter. Vad som är viktigt att komma ihåg är att produkterna i fråga måste ge en matt effekt. Vill du till exempel använda dig av ett bronspuder är det viktigt att du använder en variant som inte inte innehåller lystergivande ingredienser eller glitterkorn. Vanliga sminkprodukter som brukar användas vid contouring är till exempel krämiga foundations i stickformat, krämiga eller puderbaserade bronspuder, flytande concealers och ansiktspuder som är ett eller två steg mörkare än din naturliga hudnyans. Att använda sig av brynskuggor som går i mer gråskiftande nyanser är också ett hett tips, eftersom de tack vare sin nyans ska ge ett lite extra naturligt resultat. Proffstips ett? Välj nyanser som känns så naturliga på din hudton som möjligt. Proffstips två? Använd dig olika sminksvampar eller sminkpenslar när du applicerar de olika produkterna och se till att du blandar in dem ordentligt i huden, så att resultatet blir så naturligt och sömlöst som möjligt. Ta gärna hjälp av en ren sminksvamp eller en blending brush när du blandar och skuggar in nyanserna i varandra.

Så här gör du contouring av näsan i 3 enkla steg

Bästa knepet till en perfekt contouring av näsan? Blanda, blanda och blanda.

Steg 1: Börja med näsryggen

Applicera en krämig eller puderbaserad sminkprodukt, såsom ett pressat eller krämigt bronspuder, längs med varje sida av näsryggen. Glöm inte bort att effekten måste vara matt, inte lystergivande. Syftet med tekniken är att ge intrycket av en smalare och lättare näsrygg. Arbeta vertikalt och skapa gärna små prickar snarare än långa streck längs med varje sida av näsryggen, så får du ett mer naturligt resultat. Hur långt upp på näsryggen ska prickarna gå? Tumregeln är att ju närmare ögonbrynen du kommer, desto mer utmejslat resultat.

Steg 2: Blanda ihop för ett naturligt resultat

När du har applicerat en serie med prickar vertikalt längs med båda sidorna av näsryggen är det dags att blanda ihop dem. Arbeta vertikalt och se till att du verkligen arbetar in sminkprodukten i huden, så att inga hårda linjer eller kanter uppstår. Var noga på båda sidor av näsryggen. Ta gärna hjälp av en sminksvamp eller en blending brush, beroende på vilken konsistens du har valt att arbeta med.

Steg 3: Glöm inte nästippen

Vill du ger din nästipp en mer skulpterad känsla kan du addera lite contouring även här. Dutta försiktigt på nästippen och var noga med att inga linjer eller skarpa kanter uppstår. Du vill inte heller arbeta med sminknyanser som går i varma toner, eftersom de kan ge intrycket av en röd och förkyld näsa. Då är mer gråskaliga färger ett betydligt bättre val. Avsluta med att applicera ett transparent puder över hela näsan, för att ge ett mer välblandat och naturligt resultat.

6
Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024