Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SALE på kicks.se!

Gör ett naturligt val med Natural Choice

Ekologiskt
På KICKS jobbar vi ständigt med hållbarhet och genom vårt produktsortiment Natural Choice vill vi göra det enklare för dig och alla andra kunder att göra medvetna beautyval. KICKS hållbarhetschef Josefin Hård förklarar hur.

Vad är Natural Choice?
– Det är KICKS produktsortiment som vi har tagit fram för att underlätta medvetna val när det gäller hudvård, hårvård och makeup. Vi har delat in produkterna i fem kategorier: naturligt, ekologiskt, veganskt, miljömärkt och Fairtrade. Vi använder
inga pekpinnar, vi vill bara göra det enklare för de som vill göra medvetna val.

Varför har man valt att dela upp produkterna i just de här fem kategorierna?
– Vi ser en ökad efterfrågan i kategorierna veganskt, naturligt och ekologiskt. Vi vill också lyfta fram produkter i vårt sortiment som är Fairtradeeller miljömärkta.

Vissa produkter som ligger under kategorien Natural Choice hos KICKS har ingen certifiering. Varför?
– Vi har ett brett sortiment av certifierade produkter och vi har också bra, hållbara produkter som inte har en certifiering, för att de av olika anledningar har valt att inte ha någon. Det kan till
exempel bero på att det är ett mindre varumärke som inte har resurserna att sätta en certifieringslogga på sin produkt. Det kan också vara så att man har en högre standard än vad europeiska certifieringen Cosmos har, och då vill man inte sänka den.

Vad betyder det att en produkt är ekologisk?
– Ekologiska produkter tillverkas av råvaror som odlats utan konstgödsel och syntetiska bekämpningsmedel. Det finns ingen internationell standard för ekologiska skönhetsprodukter, vilket innebär att produkter kan ha olika märkningar och krav beroende på vilket land de kommer ifrån.

Vad är Fairtrade?
– Syftet med Fairtrade är att alla ska få betalt, i alla led. När jag köper en Fairtrade-produkt går en del av vad produkten kostar till Fairtradeorganisationen. De hjälper odlare att sätta upp en fabrik, ser till att både de som jobbar på fabrikerna, men även de som bor i byarna, får bra betalt och jobbar under bra förhållanden.

Finns det djurtestat smink på KICKS?
– Nej. KICKS är självklart emot djurtester och det finns även en lagstiftning som reglerar det här. Inga produkter som säljs inom EU/EES får testas på djur. Sedan 2004 får man inte testa färdiga produkter på djur och sedan 2013 får man heller inte testa kosmetiska ingredienser på djur.

Hur arbetar KICKS med hållbarhet?
– Vi har ansvar för att de produkter vi säljer har producerats under goda förhållanden, både socialt och miljömässigt. Till exempel så tänker vi på att optimera transporter, att ha energieffektiva butiker och att vara ett företag som medvetet strävar efter mångfald. Vi har också ett mentorprogram som heter S.H.A.R.E. och riktar sig till unga personer som har erfarenhet av psykisk ohälsa. Där samarbetar vi med organisationer som hjälper oss att hitta praktikanter som får praktisera med en medarbetare hos oss under en period. På så sätt får praktikanten arbetslivserfarenhet och samtidigt en
kontaktperson att prata med.

Dessa fem kategorier av produkter ingår i KICKS Natural Choice-sortimentet:

Miljömärkt

Visa fler

Fairtrade

Visa fler

Veganskt

Visa fler

Naturligt

Visa fler

Ekologiskt

Visa fler

Läs mer

Välmående hud börjar med rengöring

Experttips
Rengöringen är grunden i hudvårdsrutinen och gör att du får ut det mesta och bästa av dina produkter. Under dagen samlas smuts, föroreningar och döda hudceller på hudytan. Därför är rengöring varje kväll ett viktigt steg i hudvårdsrutinen även för dig som inte använder makeup.

Kärlek till vinterhuden

Experttips
Vintersäkra din hudvårdsrutin när kalla vindar nu börjar bita i kinderna. Här är alla räddare i nöden du behöver för att hålla vintertorrheten borta!

Serum är hudvårdens superstjärna

Experttips
Av alla produkter i hudvårdsrutinen är serum det som är allra mest effektivt. Serum har högre koncentration av aktiva ämnen än en creme och de mindre molekylerna gör att de tänger längre ner i huden där de kan göra mest nytta.

Syror: Allt du behöver veta om AHA, BHA & PHA

Experttips
Plötsligt pratar hela hudvårdsvärlden om syror. Och ja – när du hittar den som är rätt för dig kommer du också att stämma in i lovsången. KICKS hjälper dig att få strålande, slät hy med syraprodukter. Här är allt du behöver veta om AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra.

Marianne Tromborg ”Mina produkter är som kärleksbrev till huden”

Intervju
Både hudvård och makeup ska vara lätt och gå snabbt, tycker Marianne Tromborg. Lär känna den danska makeupartisten, vars egna produkter är baserade på ekologiska och naturliga ingredienser.

Skydda och reparera huden med ansiktscreme

Experttips
Ansiktscremens rämsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda din hud. Du behöver både en dagcreme och en nattcreme.

Lermask, arkmask eller crememask - alla älskar ansiktsmasker

Trend
Från bortglömd tub längst in i badrumsskåpet till hetaste hudvårdsprodukten 2017. Den gamla trotjänaren ansiktsmasken har på kort tid gjort en storstilad comeback i vår hudvårdsrutin. Vi förklarar varför!

Yoga Girls hudvårdsrutin

Intervju
Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl, tycker att skönhet handlar om att hitta harmoni och balans i kropp och själ. Här berättar hon hur hon gör för att ta hand om sin hy, inifrån och ut.

Comfort Zone - hudvårdsprodukter för känslig hy

Intervju
Allt fler upplever att deras hy är känslig. Italienska Comfort Zone har, med hjälp av de senaste upptäckterna inom hudforskningen, skapat en ny serie hudvårdsprodukter speciellt framtagen för att hjälpa irriterad och rodnande hy genom att stärka hyns eget immunsystem.

Därför älskar alla sheetmasks

Experttips
Sheet masks är alla hudvårdsälskares nya favoritprodukt. Vi förklarar varför – och hjälper dig att hitta en som passar just dig!
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Expressleverans
    Expressleverans

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2021Kundservice 020-42 32 22