Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SALE på kicks.se!

Vad betyder ekosymbolerna?

Ekologiskt
Vill du göra ett medvetet skönhetsval - men vet inte vilken produkt du ska välja? KICKS vägleder dig till vårt ekologiska sortiment och reder ut vad de olika certifieringarna står för.

Våra ekologiska produkter uppfyller någon av certifieringarna nedan: 

Ecocert är det största oberoende certifieringsorganet i Europa och USA och gör inspektioner i över 80 länder. Ecocert kontrollerar och granskar innehåll, råvaror, produktion och förpackning, främst inom matindustrin men även inom kosmetika. För att en produkt ska få certifieras av Ecocert krävs det att den innehåller minst 95 procent naturliga ingredienser samt att minst 10 procent av ingredienserna kommer från ekologiska odlingar. 

Natrue är ett europeiskt certifieringsorgan med mål att skapa en internationell standard. Natrue arbetar för att öka medvetenheten om värdet av naturliga ingredienser för konsumenten och miljön. Certifieringen finns i tre olika varianter. 

Natrue Natural Cosmetics är den minst stränga och innebär att produktens innehåll måste vara naturligt, men inte ekologiskt. Natrue Cosmetics With Organic Portions är nästa steg, där minst 70 procent av de naturliga ingredienserna måste komma från ekologiska odlingar. Den strängaste certifieringen heter Natrue Organic Cosmetics och innebär att 100 procent av produktens innehåll måste vara naturligt och att minst 95 procent kommer från ekologiska odlingar. 

USDA Organic (US Department of Agriculture) instiftades redan 1862 och är en amerikansk federal myndighet som lyder under amerikanska jordbruksdepartementet. För skönhetsprodukter sker USDA-märkningar i olika steg, där USDA 100% Organic innebär att produktens innehåll är 100% ekologiskt. USDA Organic innebär att minst 95% är ekologiskt.

Cosmebio är en fransk organisation som granskar innehåll och produktionens påverkan på miljön. Produkter med denna certifiering innehåller minst 95 procent naturliga ingredienser eller ingredienser med naturligt ursprung. Minst 95 procent av ingredienserna ska också komma från ekologiska odlingar.

BDIH är en oberoende sammanslutning av tyska industrier och företag. De omfattande riktlinjerna ställer höga krav på råvaror, produktion och miljö. De tillåter endast användning av naturliga råmaterial som växtoljor, växtfett, växtextrakt, eteriska oljor och arommaterial från kontrollerade ekologiska jordbruk eller från vildväxande växter. 

The Soil Association startades 1946 av engelska bönder som ville arbeta för en hållbar utveckling. Soil Association är idag Storbritanniens största ekologiska certifieringsorgan. En produkt som har denna märkning måste innehålla minst 95 procent ekologiska ingredienser. Återstående fem procent får bara användas om en ekologisk version av innehållet inte finns. Man ställer också höga krav på miljö och hälsa. 

Ekologiskt

Visa fler

Läs mer

Välmående hud börjar med rengöring

Experttips
Rengöringen är grunden i hudvårdsrutinen och gör att du får ut det mesta och bästa av dina produkter. Under dagen samlas smuts, föroreningar och döda hudceller på hudytan. Därför är rengöring varje kväll ett viktigt steg i hudvårdsrutinen även för dig som inte använder makeup.

Kärlek till vinterhuden

Experttips
Vintersäkra din hudvårdsrutin när kalla vindar nu börjar bita i kinderna. Här är alla räddare i nöden du behöver för att hålla vintertorrheten borta!

Serum är hudvårdens superstjärna

Experttips
Av alla produkter i hudvårdsrutinen är serum det som är allra mest effektivt. Serum har högre koncentration av aktiva ämnen än en creme och de mindre molekylerna gör att de tänger längre ner i huden där de kan göra mest nytta.

Syror: Allt du behöver veta om AHA, BHA & PHA

Experttips
Plötsligt pratar hela hudvårdsvärlden om syror. Och ja – när du hittar den som är rätt för dig kommer du också att stämma in i lovsången. KICKS hjälper dig att få strålande, slät hy med syraprodukter. Här är allt du behöver veta om AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra.

Marianne Tromborg ”Mina produkter är som kärleksbrev till huden”

Intervju
Både hudvård och makeup ska vara lätt och gå snabbt, tycker Marianne Tromborg. Lär känna den danska makeupartisten, vars egna produkter är baserade på ekologiska och naturliga ingredienser.

Skydda och reparera huden med ansiktscreme

Experttips
Ansiktscremens rämsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda din hud. Du behöver både en dagcreme och en nattcreme.

Lermask, arkmask eller crememask - alla älskar ansiktsmasker

Trend
Från bortglömd tub längst in i badrumsskåpet till hetaste hudvårdsprodukten 2017. Den gamla trotjänaren ansiktsmasken har på kort tid gjort en storstilad comeback i vår hudvårdsrutin. Vi förklarar varför!

Yoga Girls hudvårdsrutin

Intervju
Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl, tycker att skönhet handlar om att hitta harmoni och balans i kropp och själ. Här berättar hon hur hon gör för att ta hand om sin hy, inifrån och ut.

Comfort Zone - hudvårdsprodukter för känslig hy

Intervju
Allt fler upplever att deras hy är känslig. Italienska Comfort Zone har, med hjälp av de senaste upptäckterna inom hudforskningen, skapat en ny serie hudvårdsprodukter speciellt framtagen för att hjälpa irriterad och rodnande hy genom att stärka hyns eget immunsystem.

Därför älskar alla sheetmasks

Experttips
Sheet masks är alla hudvårdsälskares nya favoritprodukt. Vi förklarar varför – och hjälper dig att hitta en som passar just dig!
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Expressleverans
    Expressleverans

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2021Kundservice 020-42 32 22