Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SALE på kicks.se!

Yoga Girls hudvårdsrutin

Intervju
Rachel Bråthén, även känd som Yoga Girl, tycker att skönhet handlar om att hitta harmoni och balans i kropp och själ. Här berättar hon hur hon gör för att ta hand om sin hy, inifrån och ut.

Som yoga girl har 28-åriga Rachel Bråthén erövrat världen, en yogapose och Instagrambild i taget. Svenskfödda Rachel bor sedan flera år tillbaka på Aruba med maken Dennis och dottern Lea Luna som föddes i våras. Där driver hon den egna yogastudion Island Yoga, men hon skriver också böcker och driver den egna podden From The Heart. Rachel har också precis inlett ett långsiktigt samarbete med beautymärket Philosophy, lika kända för sin effektiva hudvård som de livsbejakande namnen på produkterna, som även ofta har små uppmuntrande livsmotton tryckta på förpackningarna. 

Vad är det du gillar med Philosophy?
– Jag tycker först och främst om naturliga produkter och Philosophy är ett varumärke som är väldigt nära det jag vill stå för. Här är hela kvinnan i fokus och grunden är i hjärtat, inte i utseendet. Dessutom går en procent av deras totala försäljning till deras välgörenhetsfond Hope & Grace, som stöttar olika organisationers arbete för kvinnors mentala hälsa och ökade välmående. Det känns väldigt bra.

Vad är skönhet för dig?
– Jag tycker att alla människor är vackra. Man kan vara osminkad och barfota, för mig handlar det inte så mycket om yta eller produkter. Skönhet är att framhäva sig själv, inte täcka över.

Är yoga bra för huden?
– Att svettas är bra för huden. Den yogiska andningen sätter dessutom igång blodcirkulationen och syresätter kroppen, vilket har en positiv effekt på huden. Sedan är det allmänt känt att yoga lugnar stresshormonerna, är du stressad syns det ju ofta på huden. När jag var gravid hade jag fantastisk hy, men nu när jag är mer stressad och kanske inte får sova så mycket märks det ganska snabbt.

Hur ser din hudvårdsrutin ut?
– Jag använder en rengöring från Philosophy som heter Purity One Step Cleanser. Det är en allt-i-ettprodukt som gör att du inte behöver ansiktsvatten efteråt. Den finns dessutom i en smidig ministorlek, vilket är bra för mig som ofta reser. Jag använder också solskydd varje dag. Jag vill inte betrakta solen som en fiende, men även om jag aldrig ligger och solar så måste jag naturligtvis skydda huden. Därför älskar jag enkelheten i att ha en dagcreme som innehåller solskydd. När jag är på Aruba använder jag en gelcreme som är lättare i konsistensen, så att huden inte känns fet i värmen. Dessutom gör jag en tvåstegspeeling någon gång i månaden.

Vad är viktigast för dig när det gäller hudvård?
– Det får inte bli för komplicerat. Det måste vara enkelt, annars tycker jag att det blir tråkigt. Det är också viktigt att det inte handlar om yta utan att hela ditt välmående är i fokus. Det ska vara harmoni i kropp och själ, inte bara i utseendet.

Läs mer

Välmående hud börjar med rengöring

Experttips
Rengöringen är grunden i hudvårdsrutinen och gör att du får ut det mesta och bästa av dina produkter. Under dagen samlas smuts, föroreningar och döda hudceller på hudytan. Därför är rengöring varje kväll ett viktigt steg i hudvårdsrutinen även för dig som inte använder makeup.

Kärlek till vinterhuden

Experttips
Vintersäkra din hudvårdsrutin när kalla vindar nu börjar bita i kinderna. Här är alla räddare i nöden du behöver för att hålla vintertorrheten borta!

Serum är hudvårdens superstjärna

Experttips
Av alla produkter i hudvårdsrutinen är serum det som är allra mest effektivt. Serum har högre koncentration av aktiva ämnen än en creme och de mindre molekylerna gör att de tänger längre ner i huden där de kan göra mest nytta.

Syror: Allt du behöver veta om AHA, BHA & PHA

Experttips
Plötsligt pratar hela hudvårdsvärlden om syror. Och ja – när du hittar den som är rätt för dig kommer du också att stämma in i lovsången. KICKS hjälper dig att få strålande, slät hy med syraprodukter. Här är allt du behöver veta om AHA-syra, BHA-syra och PHA-syra.

Marianne Tromborg ”Mina produkter är som kärleksbrev till huden”

Intervju
Både hudvård och makeup ska vara lätt och gå snabbt, tycker Marianne Tromborg. Lär känna den danska makeupartisten, vars egna produkter är baserade på ekologiska och naturliga ingredienser.

Skydda och reparera huden med ansiktscreme

Experttips
Ansiktscremens rämsta uppgift är att återfukta, reparera och skydda din hud. Du behöver både en dagcreme och en nattcreme.

Lermask, arkmask eller crememask - alla älskar ansiktsmasker

Trend
Från bortglömd tub längst in i badrumsskåpet till hetaste hudvårdsprodukten 2017. Den gamla trotjänaren ansiktsmasken har på kort tid gjort en storstilad comeback i vår hudvårdsrutin. Vi förklarar varför!

Comfort Zone - hudvårdsprodukter för känslig hy

Intervju
Allt fler upplever att deras hy är känslig. Italienska Comfort Zone har, med hjälp av de senaste upptäckterna inom hudforskningen, skapat en ny serie hudvårdsprodukter speciellt framtagen för att hjälpa irriterad och rodnande hy genom att stärka hyns eget immunsystem.

Därför älskar alla sheetmasks

Experttips
Sheet masks är alla hudvårdsälskares nya favoritprodukt. Vi förklarar varför – och hjälper dig att hitta en som passar just dig!

La Mer – legendarisk lyxcreme från havet

Trend
La Mers framgångssaga började med en olycka och resulterade i en av världens mest legendariska lyxcremer. Men även om cremen i sig är mytomspunnen är nyckelingrediensen en av de mest använda genomskönhetshistorien – naturligt näringsrik havstång.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Hemleverans
    Hemleverans
  • Expressleverans
    Expressleverans

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2021Kundservice 020-42 32 22