AI som hudvårdsverktyg? KICKS spanar på framtiden - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Just nu får du 25% på bästäljande makeupfavoriter. Gäller 25-28/7 för dig som är eller blir KICKS clubmedlem.

AI som hudvårdsverktyg? KICKS spanar på framtiden

Glöm tråkiga felköp och säg hej till perfekt ögonskugga, en skräddarsydd hudvårdsrutin och foundation i helt rätt nyans. Den revolutionerande AI-tekniken banar väg för en helt ny beautyrutin.
1
Dela

Artificiell intelligens påverkar oss i allt större utsträckning och verkar ha flyttat in i allas våra liv för att stanna. För dig som har tröttnat på att höra om hur AI kommer ödelägga världen är nyheterna goda. Faktum är att det finns en mängd fördelar med utvecklingen, som går i en allt snabbare takt. AItekniken har bland annat gjort det möjligt att ta fram mer hållbara produkter, minska energianvändningen och skapa nya effektiva tjänster som förenklar vardagen, inte minst kopplat till skönhetsbranschen! Tack vare AI kan du till exempel enklare hitta produkter som du letar efter – eller produkter som du inte ens visste att du letade efter.
– AI har gjort användarupplevelsen mycket mer personlig, det har dessutom blivit mycket enklare att få större guidning och att hitta rätt produkter online, säger Claudia Holm, digital affärsutvecklare på KICKS.

SKÖNHETSPIONJÄR

AI-tekniken har minst sagt öppnat dörrarna, och fortsätter att göra det i ett rasande tempo. För den som inte orkar lägga sin makeup men ändå vill ha perfekt ögonskugga eller läppstift på bild finns numera en rad makeupfilter att använda sig av, både på TikTok och Instagram. Samtidigt gör digitala verktyg det möjligt att hitta en perfekt foundation eller skapa en helt anpassad hudvårdsrutin. Med KICKS digitala hudvårdsverktyg ”Skin Analytics” analyseras din hud med hjälp av AI och du får tillbaka en skräddarsydd hudvårdsrutin. I Sverige är KICKS dessutom en av pionjärerna när det kommer till verktyg baserade på artificiell intelligens och till KICKS ”Beauty Bot”, en AI-baserad sökmotor, finns i dag ingen motsvarighet på den svenska marknaden.
– En av sökmotorns starkaste egenskaper är att den kan förstå och tolka fritextfrågor i stället för att bara visa enkla sökresultat. ”Beauty Bot” genereras med stöd av Azure OpenAI Chat-GPT, och kan därför ge mer kontextuella svar som hjälper till att lösa skönhetsrelaterade problem, säger Claudia Holm. Och det är bara början. Potentialen för vad AI-tekniken kan bidra med är näst intill oändlig och Claudia Holm ser stora möjligheter framåt.
– Jag ser en stor potential att kunna förbättra och förenkla ytterligare med hjälp av AI, för en ännu mer personlig upplevelse. Allt från sök till guidning och inspiration, säger Claudia Holm.

PERFEKT MAKEUP

Artificiell intelligens kan låta luddigt, men trots att tekniken är komplicerad så är lösningarna enkla. Genom att svara på några få frågor kan du till exempel hitta en helt ny makeuplook, som du sedan kan testa med hjälp av din mobilkamera i KICKS ”Virtual Try On”. Tack vare ett AI-filter kommer du att kunna se resultatet direkt i kameran. Det gör att du kan hitta exakt rätt nyans och undvika onödiga felköp. Vill du byta till en foundation som du inte har provat förut? Då är det bara att ange den nyans du har på din befintliga foundation, så berättar KICKS AI-baserade verktyg ”Foundation Finder” vilken nyans du bör köpa.
– Oavsett om det handlar om hudvård eller makeup så utgår AI-verktygen från dina personliga förutsättningar. Du kanske till och med vågar testa en färg eller produkt du inte skulle ha tänkt på i vanliga fall, säger Claudia Holm.

KICKS <3 AI

Upptäck och testa nya produkter, nyanser och sidor av dig själv med våra Digital Beauty Tools på kicks.se

Skin Analytics

Digitalt hudvårdsverktyg som tar fram en personligt anpassad hudvårdsrutin. Du svarar på frågor och tar en selfie, som verktyget sedan analyserar med hjälp av AI. Baserat på den och dina svar får du ett förslag på en skräddarsydd hudvårdsrutin.

Make Up Advisor

Hitta din nya makeuplook genom att svara på några frågor. Du kan sedan testa looken i KICKS Virtual Try On.

Virtual Try On

Ett verktyg som möjliggör att du kan testa makeup och hitta rätt nyans med hjälp av din mobilkamera.

Beauty Bot

Få snabba svar på dina beautyfrågor och maxade produkttips

1
Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024