Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Just nu! Dubbla poäng på våra mest populära varumärken inom Conscious!

Frågor & svar om silverschampo

KICKS svarar på allt du någonsin undrat om silverschampo. Hur ska jag använda det för snyggast resultat, och blir färgen bra trots att jag har obehandlat hår? Vi lär dig allt du behöver veta!

Silverschampo har en given plats i badrumsskåpet hos alla dem som vill bli kvitt orangea, mässingsfärgade och gula toner i håret. Silverschampo adderar nämligen kalla toner i ofärgat och behandlat hår, och neutraliserar varma gula och orangea toner tack vare violetta pigment. Silverschampo är med andra ord perfekt för dig som vill pigga upp hårfärgen mellan salongsbesöken. Men hur går du tillväga för att få salongssnyggt hår på hemmaplan? KICKS svarar på de vanligaste frågorna om silverschampo!

Hur använder jag silverschampo?

–  För snyggast resultat ska du tvätta håret med vanligt schampo innan du använder silverschampo. Annars finns det en risk att ditt silverschampo jobbar mer på att tvätta rent ditt hår från smuts och olja, än att faktiskt tona det. Välj ett silverschampo som är anpassat efter just din hårtyp för bäst resultat. Det finns silverschampo som ger rikligt med fukt till torrt hår, eller maxad volym om du upplever att håret känns platt och livlöst.

Hur länge ska silverschampo sitta i håret?

–  Här gäller uttrycket less is more. Olika silverschampon har olika verkningstid, men ju längre det sitter i, desto mer lila kommer ditt hår att bli. Så om du inte vill att de lila pigmenten ska bli alltför framträdande bör du inte låta schampot verka i mer än 3-5 minuter. Läs vilken den rekommenderade tiden är för just ditt silverschampo på förpackningen. Då kan du vara säker på att produkten får verka i rätt antal minuter. 

Jag har torrt hår – kan jag använda silverschampo ändå?

–  Dagens silverschampon är så pass välutvecklade att de fungerar att använda även i torrt hårt. Ett tips är att använda ett silverschampo med fuktmaxande ingredienser. Om du har extremt torrt hår kan du lägga en hårinpackning efter att du använt silverschampo. En hårinpackning reparerar dina strån på djupet och gör samtidigt håret glansigt och mjukt. 

Kan jag använda silverschampo om jag har brunt hår?

En vanlig missuppfattning är att silverschampo endast kan användas av dem med blont och silverfärgat hår, men faktum är att silverschampo även kan användas av brunetter. Ofta vill de som har brunt hår neutralisera gulaktiga toner i håret. För bäst resultat kan du därför använda ett silverschampo som är speciellt anpassat för just brunetter.

Hur ofta ska jag använda silverschampo?

En tumregel är att du kan använda silverschampo 1-2 gånger i veckan, beroende på hårtyp och förutsättningar. Om de gula och orangea pigmenten neutraliseras för ofta kan håret få en mörkare, mer lila, nyans. Om det inte är vad du är ute efter bör du alltså använda ditt silverschampo sparsamt. Ett tips är att blanda ditt silverschampo med ditt vanliga schampo för en mer diskret ton. 

Fungerar silverschampo om jag har ofärgat hår?

–  Det enkla svaret är ja men du kan uppleva att de violetta pigmenten inte biter lika bra som om du haft ett behandlat hår. Behandlat hår är nämligen mer poröst vilket innebär att de violetta pigmenten har bättre förutsättningar att fastna. Om du har ofärgat hår kan du därför låta produkten sitta i något längre för en mer framträdande kall nyans.

Jag har rött hår – kan jag använda silvershampo?

Silverschampo adderar kalla toner i färgat och behandlat hår oavsett färg. Så om du har rött hår med varma oranga, mässingsfärgade eller gula toner, och vill göra dem kallare, är silverschampo ett perfekt för dig. Och du behöver inte vara rädd för att ditt silverschampo kommer att göra så att att den röda färgen bleknar. Lila färg neutraliserar endast gult och orange, för att neutralisera röda toner behöver man använda en grön färg. 

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.
Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22