Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Hi mom, you are awesome! 20% på all läpp- & ögonmakeup från BeautyAct! Gäller 23-29/5.

Rädda torrt hår med hårolja!

Känns håret torrt, slitet, frissigt och allmänt glanslöst? En hårolja kan göra stor skillnad fort. Inte nog med att den bjuder ditt hår på en välkommen fuktboost, den dämpar också frissighet och ger stråna en vacker glans. Vill du rädda ditt torra hår med hårolja? Läs vidare!

Vad är grejen med håroljor?

En hårolja är en multikonstnär som verkligen hör hemma i din hårvårdsrutin. Förutom att återfukta och ge glans kan en hårolja dessutom hjälpa till att motverka kluvna hårtoppar, dämpa frissighet, stärka håret, bjuda på värmeskydd och även ge ett visst UV-skydd. Du kan applicera en hårolja i blött hår eller i torrt hår - eller både och. Om du applicerar hårolja i fuktigt hår blir det lättare att reda ut, lägger du hårolja i torrt hår ger den en direkt glansgivande och mjukgörande effekt. En hårolja ska i regel appliceras på hårlängderna men det finns också varianter som kan göra underverk för en torr och känslig hårbotten. Läs och följ instruktionerna på baksidan av din hårolja för bästa effekt.

Mitt hår är så torrt, kan en hårolja göra skillnad?

Absolut! Att applicera håroljan i torrt hår kommer att göra stor skillnad snabbt, eftersom det yttersta skiktet på hårstråna absorberar de näringsgivande oljorna i raketfart. Frissighet dämpas också effektivt, samtidigt som ditt hår får en ny (och troligen mycket välkommen) glans. Ditt hår kan kännas torrt av flera orsaker. Kanske har du färgat och/eller blekt det, kanske gillar du att styla det ofta med varma stylingtänger. Oavsett anledning känns håret torrt och livlöst eftersom det yttersta skiktet av hårstråna har skadats. Det är här som en hårolja gärna får komma in i bilden. Håroljor kan nämligen återställa fuktbalansen i håret och ha en stärkande effekt, vilket gör att det yttersta skiktet på hårstråna snabbt både känns och ser bättre ut. Men! Är ditt hår väldigt torrt kan det kännas frestande att applicera väldigt mycket hårolja. Var försiktig så att det inte blir för mycket av det goda, eftersom en lite för stor dos kan medföra att håroljan bara tynger ner ditt hår och gör att hårstråna känns och ser kladdiga ut. 

Hur ska jag använda hårolja i mitt torra hår?

En hårolja kan appliceras i både torrt och blött hår. Dock kommer du att märka av en mer direkt mjukgörande och frissdämpande effekt om du väljer att lägga håroljan i hårstrån som är torra. En del håroljor låter dig också välja om du vill använda dem som ett sista steg i din stylingrutin eller som en intensiv hårinpackning – eller både och. Låt verka under någon timme eller sov med håroljan i under natten. Läs gärna på baksidan av din hårolja för att se hur den ska användas för att ge ett optimalt resultat.

Vilken olja är bäst för torrt hår?

Det är skillnad mellan olja och olja. En del oljor är mer trögflytande och passar bättre för tjocka och grövre hår, medan mer lättflytande oljor i regel är ett lite bättre val för tunnare hår och hårstrån. Ha därför gärna din hårtyp i åtanke när du du är på jakt efter en ny hårolja. Ett säkert köp är håroljor som är uttalat anpassade för torra hår, så läs noga på förpackningen. Vill du kika efter särskilda ingredienser är till exempel arganolja, kokosolja, jojobaolja och mandelolja bra val för torra hårstrån. 

Min hårbotten känns också torr. Kan jag applicera hårolja i den?

Precis som ditt ansikte behöver även din hårbotten återfuktas för att må bra. En del håroljor passar bra att använda på skalpen, andra fungerar sämre. Kika gärna på etiketten på din hårolja för att se om det står någonting om skalpvård på den. Ett bra tips, oavsett om din hårolja är uttalat anpassad för hårbotten eller inte, är att alltid applicera hårolja i skalpen på kvällen, åtminstone första gången du provar. Då ser du hur effekten blir och kan därmed skjuta till tid till en eventuell nödvändig hårtvätt på morgonen. Under tiden kommer din hårbotten att må ännu bättre om den får sova med hårolja en natt. 

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.
Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22