Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Just nu! Dubbla poäng på våra mest populära varumärken inom Conscious!

You can do it: Applicera ögonskugga like a pro

KICKS makeupartist Gabriel Fontana visar, steg för steg, hur du fixar en riktigt glammig ögonmakeup med många proffsiga produkter och tips.

Steg 1. Lägg primer på ögonlocken.

En ögonskuggeprimer ser till att din ögonskugga sitter länge utan att lägga sig i veck. Den gör dessutom nyanserna starkare. Applicera med fingrarna och vänta en halv minut innan du fortsätter med ögonskuggan.

Steg 2. Mjuka upp globlinjen. 

Fyll i globlinjen med en beigerosa skugga. En större, lite rundad och fluffig pensel är perfekt för shading, till exempel i globskuggan eller andra större områden du vill mjuka upp.

Steg 3. Måla skimrig ögonskugga på ögonlocken.

Använd en platt makeuppensel och lägg skimrig ögonskugga på hela ögonlocken. Den platta penseln gör det lätt att få intensiv färg på ett tydligt avgränsat område, som ögonlocket. Skimret lyfter fram ögonlocken fint.

Steg 4. Lyft ögonen.

Borsta mörk skimrig ögonskugga på ögonlockens yttre del. Använd en rundad luftig borste som ger ett mjukare färgresultat och måla uppåt och utåt för att ge ögonen att lyft.

Steg 5. Maxa den lila färgen

Spraya settingspray på en pensel och lägg lila ögonskugga i den inre ögonvrån. Sprayen gör färgen maximalt intensiv och får den dessutom att sitta ordentligt. Tänk på att dutta dit den med penseln istället för att dra, så att inte ögonskuggan under blir flammig.

Steg 6.  Fördjupa skuggningen 

Använd en större fluffig pensel som tonar ut ögonskuggan fint och måla en mörk nyans i yttre ögonvrån för att ge din ögonmakeup mer djup

Steg 7. Måla lila under ögonfransarna

Välj en mindre pensel med täta borststrån och måla lila ögonskugga intill de undre ögonfransarna. Den mindre rundade penseln är perfekt till skuggning undre ögonen.

Steg 8.  Lyft fram ögonvrån

Spraya settingspray på en liten tät pensel och lägg vit skimrande skugga i din inre ögonvrå. Det ljusa skimret i ögonvrån piggar upp din blick. 

Steg 9. Lägg guldkimmer på ögonlocken

Dutta guldskimmer mitt på ögonlocken. Skimmer mitt på ögonlocken gör din ögonmakeup mer tredimensionell, och att applicera lätt med fingret ger en fin skir effekt.

Steg 10. Rama in ögonen

Markera dina ögonfransar genom att rama in ögonen med matt mörkbrun ögonskugga på en snedskuren pensel. Måla så nära ögonfransarna du kan.

Steg 11.  Måla flytande svart eyeliner.

Måla en skarp flytande eyeliner med en tydlig vinge. Välj gärna en glansig svart färg, som syns lite extra tydligt. 

Steg 12. Måla mycket mascara.

Borsta generöst med svart mascara på ögonfransarna, både över och under ögonen. Fokusera lite extra på ögonfransarna i ögats ytterkant för att ge ögonen ännu mer mandelform.

Steg 13. Fixera med settingspray.

Spraya avslutningsvis fixerande settingspray över din look för att få den att hålla riktigt länge. Välj en matt spray om du föredrar att vara fri från glans, eller en med lyster om du älskar glow.

Läs mer

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22