Cera Alba – allt du behöver veta om bivax - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Cera Alba – allt om bivaxets fantastiska fördelar

Cera Alba – allt om bivaxets fantastiska fördelar

Cera alba, även känt som bivax, är en naturlig fuktbehållare som skyddar huden och gör den mer motståndskraftig. Här berättar vi allt om bivaxets fantastiska fördelar!
Dela

Vad är Cera Alba?

Kanske har du skymtat ingrediensen Cera Alba på din hudvårdsprodukt? Och kanske har du även undrat vad den egentligen gör för din hud? Cera Alba är ett annat namn för bivax och produceras naturligt av bin i bikupan. Vaxet är en viktig beståndsdel i honungskakan, som är den plats där bina att förvarar sin honung, sina ägg och larver. Bivaxet smälter vid en temperatur på 60 grader och kan användas i en rad olika hud- och makeupprodukter. 

Hur fungerar Cera Alba (bivax) i hudvård?

Cera Alba, eller bivax, återfinns i en rad olika beautyprodukter, inte minst i hudvård. Anledningen till att den används så flitigt är på grund av att vaxet skyddar huden mot uttorkning genom att lägga sig som en skyddande hinna över huden. Hinnan motverkar fuktförlust och skyddar även huden mot sådant som potentiellt kan vara påfrestande för den, såsom kyla och miljöföroreningar. Cera Alba finns ofta i läppbalsam, cerat och cremer. Nedan har vi även listat några andra imponerade fördelar. 

Antiinflammatoriskt

Cera Alba har antiinflammatoriska egenskaper vilket är särskilt fördelaktigt för dig som tampas med hudproblem såsom akne, eksem och rosacea. 

Motverkar klåda

Har du en irriterad hud som kliar? Då är Cera Alba en ingrediens att boosta hudvårdsrutinen med. Bivax lugnar irriterad hud och hjälper den att bli hälsosam igen. 

Gör huden (och din produkt) len

Cera Alba gör även underverk för dina beautyprodukter! Bivax ger produkten en mjuk och skön textur, och bidrar till att långsamt frigöra hudvårdsproduktens aktiva ämnen. Det fungerar även som en emulgator, vilket innebär att vatten och olja som vanligtvis inte vill förena sig med varandra har möjlighet att göra det. 

Passar Cera Alba min hudtyp?

Cera Alba är en fantastisk ingrediens på så sätt att den kan användas av nästan alla. Den är trots sin skyddande mekanism på huden icke-komedogen, vilket innebär att du som har en aknebenägen hud kan använda ingrediensen utan att den stänger igen porerna. Bivax är även särskilt bra för dig som har en torr och irriterad hud.  

Hudvård med cera alba

Dela