Guide: Så väljer du rätt färg på ditt läppstift! – KICKS - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

KICKS guidar: Så gör du för att välja färg på läppstift

Sugen på att pynta läpparna med ett uppiggande läppstift men osäker på vilken nyans som passar dig bäst? Att välja färg på läppstiftet blir lätt som en plätt om du följer KICKS fullmatade guide nedan. Nu kör vi!
3
Dela

Hur ska jag göra för att välja färg på läppstiftet?

Din rätta läppstiftsnyans är självklart den färg som du trivs och känner dig fin i. Men med det sagt finns det ett gäng knep att ta till för att du ska bli nöjd med ditt läppstiftsinköp. En första bra idé är att först fundera igenom när och var du har tänkt att bära ditt läppstift. Om du har planerat att ge dina läppar en mer naturlig färg är ett läppstift i en naturtrogen och mer rosa nyans ett bra köp. Om du istället snabbt vill pigga upp ett trött ansikte eller ge ett mer elegant/trendigt intryck är ett läppstift i en knalligare röd färg en bättre investering. Ett annat bra knep är att ta hänsyn till din individuella hudton. En del läppstift har nämligen färger som går i varma toner medan andra läppstift har nyanser som går i kalla undertoner. Har du själv en kall underton i huden är ett läppstift som också har en kall underton troligen ditt mest smickrande val. Har du istället en varmare hudton är ett läppstift i en varmare nyans precis på samma sätt ett bra köp. Osäker på ifall du är varm eller kall i huden? Ett gammalt trick är att kika på smycken som du bär varje dag. Om du oftast bär silverfärgade smycken har du mest troligen en kall hudnyans. Föredrar du att bära guldfärgade accessoarer är du mest troligen varm i din hudton. Hos KICKS hittar du ett brett urval av läppstift i regnbågens alla färger, både i din närmaste KICKS-butik och online. Vi erbjuder också ett stort sortiment av övrig makeup för läppar, såsom läppglans, läppenna, läppbalsam och liquid lipstick. Välkommen att shoppa läppstift och andra skönhetsfavoriter hos oss på KICKS!

● Din rätta läppstiftsnyans är självklart den färg som trivs och känner dig fin i
● Fundera gärna på när du har tänkt att använda ditt läppstift och i vilket sammanhang
● Glöm inte bort att också ta din naturliga hudton i beaktning när du väljer läppstiftsfärg
● Är du varm i hudtonen brukar en varm läppstiftsfärg vara mest smickrande
● Är du kall i hudtonen kan ett läppstift i en kallare nyans vara ett bättre köp
● Bär du ofta guldsmycken är du troligen varm i hudtonen, föredrar du silversmycken är du förmodligen kall i hudtonen

Hur vet jag vilken färg på läppstift som är rätt för mig?

Har du listat ut om du har varma eller kalla undertoner? Toppen! Har du en kall underton passar du i regel riktigt bra i läppstift som går i blåfärgade- eller lilafärgade nyanser. Har du en varm underton är läppstiftsnyanser i till exempel orange eller röd ett extra smickrande val. Psst! Trivs du lika bra i guldfärgade- som silverfärgade smycken kan det vara så att du har en neutral hudton och därmed passar i de allra flesta läppstiftsnyanser. Kom ihåg att den rätta läppstiftsnyans är självklart den färg som trivs och känner dig fin i.

● Har du en kall hudton passar du ofta i läppstift som drar åt lila eller blå
● Har du en varm underton är ofta nyanser i rött och orange bra köp
● Har du en neutral hudton passar du i de allra flesta läppstiftsnyanser

Finns det fler knep att ta till för att välja rätt läppstiftsnyans?

I stycke ovan guidar vi dig till hur du ska tänka för att välja en smickrande nyans men vi får inte heller glömma bort vilken finish som ditt drömläppstift bör ha. Vill du ha en trendig matt effekt, en extra glansig känsla eller ligga någonstans mittemellan? Läppstift kan delas in flera olika typer, bland annat matta, semimattta, krämiga, longlasting och semitransparenta. Det finns också så kallade hybrider, vilka kan vara en blandning av läppstift och läppglans eller läppstift och läppbalsam eller läppstift, läppglans och läppbalsam. Psst! Har du torra läppar är det viktigt att du väljer ett läppstift som har återfuktande egenskaper, annars är risken stor för att både dina läppar och ditt läppstift börjar smula och strama.

● Förutom att välja en smickrande nyans är det också en bra idé att fundera på vilken finish ditt läppstift ska ha.
● Matta läppstift ger, som namnet antyder, en matt effekt på munnen och kan ibland ha en uttorkande effekt. De ger din stil en extra elegant eller extra trendig känsla.
● Semimatta läppstift är mindre matta än ett matt läppstift och ger en viss glans. De är enkla att använda för både proffs och nybörjare.
● Krämiga läppstift är rika på fukt och är lätta att applicera. De är också enkla att använda och verkar ofta extra mjukgörande.
● Semitransparenta läppstift släpper igenom din naturliga läppstift och kan bjuda på både fukt och glans. De är ett bra val för dig som vill ha en mer naturlig makeup.
● Läppstift med lång hållbarhet, så kallade long lasting, sitter som berget men kan ha en uttorkande effekt. De är ett perfekt val för tillfällen då du har svårt att bättra på färgen under dagen/kvällen.

 

3
Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin