En skadad hudbarriär | Hjälpen & tipsen - KICKS
 • Fri frakt över 99 kr
  Fri frakt över 99 kr
 • Expressleverans
  Expressleverans
 • Poäng på alla köp
  Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 50% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Så bevarar du en stark hudbarriär

När din hudterapeut ber dig "stärka hudbarriären" – vad innebär egentligen det?
Dela

När din hudterapeut ber dig "stärka hudbarriären" – vad innebär egentligen det? Att ha en frisk hudbarriär är elementärt för din huds välmående, men innan du kan ta tag i saken kan det vara bra att veta exakt vad hudbarriären gör, vad som kan skada den och vad du ska tänka på!

Vad ska jag med en hudbarriär till?

Din hud är kroppens största organ och dess yttersta skikt kallas alltså hudbarriär – ett tunt lager av keratiniserade hudceller, fettyror (hudens talg) och aminosyror med ett extremt viktigt jobb, där uppgifter som att stänga ute luftföroreningar och låsa inne fukt ingår. Hudbarriären kallas även syraskyddsmantel eftersom den har ett lågt pH-värde för att eliminera bakterier. Ganska bra anledningar att vårda den, inte sant?

Hur vet jag att jag har en skadad hudbarriär?

Det märker du ganska snabbt. En hälsosam hud med en stark barriär är mjuk och smidig. Vanliga tecken på en skadad hudbarriär är att huden känns konstant torr, stram och osmidig. Efter att du tvättat ansiktet känns den extra stram. Huden kan också blir väldigt reaktiv - även milda, fuktgivande produkter kan göra den irriterad och röd.

Vad gör barriären svag?

 • Luftföroreningar har en stor negativ inverkan på din hud. Boosta med antioxidanter!
 • Du kan knappt ha missat att UV-strålning är skadligt för din hud. Solen torkar ut och bryter ner hudbarriären. Se till att alltid avsluta din rutin med spf!
 • Vatten, speciellt varmt vatten, torkar ut huden och försvagar barriären. Sänk temperaturen och återfukta direkt efter duschen.
 • Kyla, hårda vindar och torr luft är extremt påfrestande för huden. En lång vinter ger huden få chanser att bevara en intakt barriär och en optimal fukthalt. En rik, eller till och med vattenfri, creme blir som en dunjacka för huden!
 • Hårda, basiska rengöringar som stör huden pH-värde kan resultera i rodnader, fuktfattighet och till och med akne.
 • Överdriven exfoliering sliter på huden och gör hudbarriären svag. Ta en paus eller trappa ner tills barriären är reparerad.

Hjälp för en skadad hudbarriär

I din hudvård behöver du en kombination av ingredienser som både reparerar en skadad barriär och som förebygger framtida skador. Investera i...

En rik body lotion

På topplistan ligger Daily Replenishing Body Cream som innehåller reparerande ceramider. 

En produkt med antioxidanter

Investera i en produkt med antioxidanter som neutraliserar fria radikaler i huden. Submersive Serum Paradoxe är ett stärkande och skyddande oljeserum med potenta antioxidanter. 

Produkt med hyaluronsyra

Moisture Mask binder fukt och stimulerar hudens egen reparation.

En mild rengöring

Omega+ Complex Cleansing Balm är ett fint val för en skadad hudbarriär.

Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024