KICKS lär dig allt du behöver veta om face yoga – KICKS - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Faceyoga: Så gör du ansiktsyoga

Att yoga är avstressande för kropp och sinne visste du säkert redan men har du provat ansiktsyoga? Med hjälp av regelbunden face yoga kan du få en piggare hud med bättre elasticitet och färre linjer. KICKS lär dig allt du behöver veta om face yoga + tipsar om bra övningar!
20
Dela

Vad är face yoga?

Face yoga, eller ansiktsyoga som det också kallas, är kort och gott yoga för ditt ansikte. Där syftet med “vanlig” yoga är att stressa ner och få en smidigare kropp är tanken med face yoga att stretcha huden i ansiktet så att spänsten blir bättre och de färre linjerna färre. Genom att massera områden i ansiktet regelbundet är tanken att huden ska få sig ett “lyft”, samtidigt som spänstigheten ska förbättras och ålderstecken såsom fina linjer och rynkor motverkas. Dessutom gör massagen att blodcirkulationen ökar, vilket både främjar din hudhälsa och ger ansiktet en pigg glöd. Psst! Passa gärna på att applicera en skön ansiktsolja på fingrarna innan du börjar din ansiktsyoga, så glider händerna både bättre över huden samtidigt som ditt ansikte får en extra dos av välgörande och återfuktande ingredienser. Hos KICKS hittar du självklart ett brett sortiment av sköna ansiktsoljor, både i din närmaste KICKS-butik och online. Föredrar du att göra face yoga med annan ansiktsvård erbjuder vi självklart det också, både vad gäller dagkräm, nattkräm och ansiktsserum. Välkommen att handla sköna tillbehör för din ansiktsyoga hos oss på KICKS!

Fungerar ansiktsyoga mot rynkor, till exempel?

Tyvärr är det så att vetenskapliga studier om att ansiktsyoga ska ge en fastare hud och färre rynkor saknas. Men med det sagt har ansiktsyoga många trogna anhängare som menar att metoden ger en fin effekt mot ålderstecken såsom slapp hud och fina linjer. Hemligheten ligger i att göra ansiktsyoga regelbundet, gärna både morgon och kväll, och under flera minuter. Att en ansiktsmassage kan göra underverk för ditt välmående och ha en avstressande effekt råder det dock inga tvivel om. Testa själv nästa gång du ska smörja in ansiktet med en fuktkräm! Visst är skillnaden stor om du bara applicerar krämen på huden, jämfört med om du masserar in den med sinnliga och medvetna rörelser?

● Faceyoga saknar vetenskapliga studier men trogna anhängare menar att metoden ger en fin effekt mot ålderstecken såsom spänstigare hud och färre fina linjer
● För att uppnå resultat är det viktigt att göra faceyoga regelbundet och under flera minuter
● Att massera ansiktet kan hjälpa dig att stressa ner och öka ditt välbefinnande

Hur gör jag face yoga?

Hitta först och främst en stund för dig själv, då du har tid att koncentrera dig på rörelserna och har möjlighet att koppla av och ner från omvärlden. Stå gärna framför en spegel, så blir det både enklare att kontrollera och genomföra övningarna. Enklast är att göra ansiktsyoga på ett rent, torrt och återfuktat ansikte – varför inte i samband med att du ska gå och lägga dig eller på morgonen för att få en lite extra bra start på dagen? Du väljer själv, men för att se resultat gäller det att vara konsistent med övningarna och göra dem regelbundet. Lägg gärna till en ansiktsolja eller annan ansiktskräm när du masserar ditt ansikte, så glider fingrarna lättare över huden och ansiktet får en extra dos av välgörande ingredienser. Hur hårt ska du då massera huden? Se till att dina fingrar ger ett så pass hårt tryck att det känns i ansiktet, utan att känslan blir obehaglig. Lagom är ofta bäst, så även när vi pratar om ansiktsyoga.

● Hitta ordentligt med tid för att göra faceyoga och stå gärna framför en spegel
● Enklast är att göra faceyoga på ett rent och återfuktat ansikte
● Om du vill kan du göra faceyoga med hjälp av en ansiktsolja eller annan återfuktande hudvårdsprodukt, så glider fingrarna lättare över ansiktet samtidigt som huden blir matad med vårdande ingredienser
● Massera huden med ett lagom hårt tryck, utan att känslan blir obehaglig

Face yoga: övningar för pannan

Vill du motverka fina linjer i pannan är det här övningen för dig.

Steg 1. Ta ett djupt andetag, slappna av och sänk dina axlar. Knyt sedan dina händer så att de bildar två knytnävar.

Steg 2. Placera dina knogar mitt på pannan, så att de böjda fingrarna ligger mot huden och ger en lite “knotig” känsla.

Steg 3: Dra med dina knotiga knytnävar utåt och åt sidorna, mot tinningarna, i en enda rörelse. Upprepa fem gånger.

Face yoga: övningar för ögonen

En perfekt övning för dig som vill undvika kråksparkar så länge som möjligt.

Steg 1. Ta ett djupt andetag och sänk axlarna. Lyft sedan ena armen, så att den hänger ovanför ditt huvud och placera därför fingertopparna på tinningen. Din vänstra arm ska med andra ord röra din högra tinning och vice versa.

Steg 2. Se till att ditt ringfinger är precis där ditt ögonbryn slutar, samtidigt som ditt långfinger är placerat mitt på din tinning. Tryck och dra sedan lätt på tinningen, samtidigt som med hjälp av fingrarna trycker huvudet bortåt och åt sidan. Håll rörelsen i några sekunder och ta samtidigt några andetag.

Steg 3. Luta huvudet tillbaka, så att det är i neutral position igen. Ta sedan din andra arm, för den över huvudet och placera därefter dina fingertoppar på din andra tinning.

Steg 4. Återigen, tryck och dra lätt på din andra tinning, samtidigt som med hjälp av fingrarna trycker huvudet bortåt och åt sidan. Håll rörelsen i några sekunder och ta samtidigt några andetag.

Steg 5. Luta huvudet tillbaka, så att det är i neutral position igen. Börja sedan om från början och gör rörelsen för både höger och vänster sida. Upprepa fem gånger.

Face yoga: övningar för käklinjen och halsen

För en skarp och spänstig käklinje utan påverkan av tyngdlagen är nedan en bra övning.

Steg 1. Ta ett djupt andetag, slappna av och sänk dina axlar. Forma sedan munnen som en pussmun så mycket du kan åt höger eller vänster, så att känner ett tryck i motsatta kinden.

Steg 2. Vänd huvudet åt samma håll som du har din pussmun och lyft sedan huvudet lätt, så att du känner en stretchande känsla i på sidan av halsen. Håll rörelsen i fem sekunder.

Steg 3: Sänk huvudet så att det åter är i en neutral position. Forma sedan en pussmun åt andra hållet och upprepa steg två (också åt andra hållet). Håll rörelsen i fem sekunder.

Steg 4: Upprepa rörelsen på varje sida fem gånger.

20
Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024