Råkat överdoserat silverschampo? KICKS ger dig bästa tipsen! - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Har du använt för mycket silverschampo? KICKS har bästa tipsen för att rädda ditt hår!

Ett silverschampo tar bort varma och gula nyanser i ditt hår och ger hårstråna en kallare nyans. Har du råkat överdosera ditt silverschampo och fått ett hår som skiftar i grått, blått, lila eller grönt? KICKS ger dig bästa tipsen för att rädda ditt hår!
1
Dela

Vad är ett silverschampo och hur fungerar det?

Ett silverschampo är en bra investering för dig som vill motverka att gula och varma nyanser uppstår i ditt färgade eller slingade hår. Silverschampo är berikade med lila eller blå pigment, vilka hjälper till att dämpa de varma och gula nyanserna som kan uppstå i håret över tid och ger dem en kallare färg. Silverschampo brukar i regel användas av blonderade, uppljusade och slingade hår men kan också göra en stor skillnad för brunetta hårfärger som vill ha en kallare nyansering. Det generella rådet brukar lyda att bruna hårnyanser främst ska använda sig av ett silverschampo med blå pigment medan blonda hårfärger får ett bättre resultat av ett silverschampo som innehåller lila pigment. När du tvättar håret med silverschampo får håret en tillfällig och kall nyans av de tillsatta pigmenten, vilket dämpar de varma och/eller gula nyanserna i ditt hår. En effekt som sakta men säkert tvättas ut ur håret, vilket gör att du måste tvätta håret upprepade gånger med ditt silverschampo för att behålla den kalla effekten. I regel brukar silverschampon rekommenderas att användas en gång i veckan eller ungefär var tredje hårtvätt men det kan självklart variera. Läs och följ alltid instruktionerna på baksidan av just ditt silverschampo för bästa effekt. Hos KICKS hittar du ett stort utbud av silverschampo, välkommen till din närmaste KICKS-butik eller besök oss online! 

Hjälp, jag har råkat överdosera silverschampo i mitt hår!

Har du råkat tvätta ditt hår lite för ofta med ett silverschampo eller inte följt de medföljande instruktionerna finns risken att det snart börjar skifta i grå, blå, lila eller till och med gröna nyanser. Tyvärr är det missfärgningar som både kan verka uttorkande på ditt hår och dessutom vara svåra att bli av med. Är olyckan framme måste du kanske till och med bleka bort dem, vilket ökar slitaget på dina redan torra hårstrån. Här är KICKS 3 bästa tips för ett hår som råkat få för mycket silverschampo.

Tips 1: Ta en paus

Har du fått kalla nyanseringar av blått, grått, lila eller grönt i ditt hår är det en bra idé att sluta använda ditt silverschampo och istället gå tillbaka till ditt vanliga schampo. Pausa till dess att du tycker att de kalla nyanseringarna har försvunnit och börja sedan försiktigt använda ditt silverschampo igen. Kom ihåg att less is more, annars finns risken att ditt hår snart åter börja skifta i de ovälkomna nyanseringarna.

Tips 2: Använd ett djuprengörande schampo

Ett schampo som har förmågan att rengöra på djupet kan hjälpa till att få bort de kalla nyanserna i ditt hår. Kika gärna efter schampon som heter någonting med detox, de innehåller en extra hög halt av djuprengörande ingredienser som kan ha en positiv inverkan på dina missfärgade hårstrån. Ett annat tips är att tvätta håret med ett schampo som innehåller sulfater eller SLS, de brukar också vara bra på att tvätta bort ovälkomna nyanseringar i håret. Tänk på att både detoxschampon, och schampon som innehåller sulfater i synnerhet, kan ha en extra uttorkande effekt på ditt hår. Följ därför gärna upp din tvätt med ett återfuktande balsam och/eller en vårdande hårinpackning. För bästa resultat, applicera din hårmask och skölj ur den innan du avslutar med ditt hårbalsam.

Tips 3: Besök din frisör

Tyvärr kan det vara så att dina nyanseringar har blivit permanenta missfärgningar och därför måste blekas bort för att försvinna. För att undvika onödigt slitage på ditt hår är det en bra idé att be en professionell frisör om hjälp. Glöm inte bort att blekande behandlingar alltid försvagar och skadar ditt hår, och att det därför är väldigt viktigt att följa upp dem med vårdande och djupt återfuktande produkter. Lycka till!

1
Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024