Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

ONLINE ONLY! 20% på allt*. Logga in & ange koden: KICKS20. *Gäller endast för dig som är eller blir medlem i KICKS Club, 27-29/5 på kicks.se. Gäller ej BYREDO, DIOR, Jo Malone & presentkort.

Tips på hur du använder & applicerar ögonkräm

Huden under ögonen skiljer sig från övriga ansiktet. Den är både tunnare, känsligare och mer lättirriterad – därför behöver området smörjas in med en specialanpassad ögonkräm. Är du osäker på hur du ska använda den? Vi berättar hur!

Om du försiktigt placerar ett finger under ögat kanske du upplever att huden känns annorlunda jämfört med resten av ansiktet. Och det är inte enbart är en förnimmelse. Huden under ögat är faktiskt tunnare än övrig hud i ansiktet. Det innebär också att den är mer känslig och lättirriterad. En ögonkräm är anpassad efter den känsliga huden kring ögonen och har oftast en lättare konsistens än dag- och nattcreme vilket gör att de välgörande ämnena lättare kan absorberas.

Men det är inte bara vilken creme du använder under ögonen som spelar roll
även hur du applicerar den. Rätt användning och applicering av din ögonkräm kommer att göra din hud runt det känsliga ögonområdet extra välmående!

Använd ögonkräm anpassad för din hudtyp

När du använder ögonkräm är det viktigt att den är anpassad efter din hudtyp. Om du har torr hud runt ögonen får din ögonkräm gärna vara lite fetare och innehålla fuktgivande ingredienser. Om du har en känslig hud ska du hålla utkik efter skonsamma ingredienser som inte irriterar. För dig med mogen hud passar en ögonkräm med hudföryngrande effekt och gärna med fukt som håller torrhetslinjer borta. Om du har fet hud ska du också satsa på en fuktgivande ögonkräm. För lite fukt kan göra att huden överproducerar sebum vilket bidrar till att huden blir ännu fetare. 

Så applicerar du din ögonkräm – steg för steg 

Steg 1: Tvätta med skonsam rengöring

Innan du applicerar din ögonkärm behöver du rengöra huden så att de välgörande ämnena kan absorberas av huden. Eftersom att huden kring ögonen är känslig är skonsam rengöring att föredra. Undvik rengöring med exfolierande effekt och satsa istället på en rengöring som innehåller milda ingredienser gärna någon som maxar fukten! 

Steg 2: Applicera serum innan ögonkräm

Ögonkrämen ska användas sist i din hudvårdsrutin det vill säga efter att du rengjort huden och applicerat efterföljande produkter såsom serum. 

Steg 3: Anpassa mängd efter konsistens

Vilken mängd ögonkräm som du ska använda beror på vilken typ av konsistens den har. En krämklick i storlek av en ärta brukar vara ett bra riktmärke, men du kan behöva mer eller mindre beroende på om krämen är fet eller inte. För att vara på den säkra sidan kan du läsa på förpackningen, där brukar en rekommenderad mängd stå utskriven.

Steg 4: Ringfingret är bästa applikatorn

Dags att applicera din ögonkräm! Även då dina fingrar är bäst att använda för att applicera ögonkräm bör du inte gräva med fingrarna i ögonkrämsburken. Det kan förvandla din ögonkräm till en bakteriehärd som i värsta fall kan orsaka ögonproblem. Använd en spatula för att skopa upp ögonkräm, om den inte kommer i smidig pumpflaska. Sedan ska du använda ditt ringfinger för att applicera krämen. Ringfingret är ditt svagaste finger och därmed uppstår minst friktion mot huden. Dutta in din ögonkräm på huden runt ögonen. Undvik att gnugga in krämen då huden är känslig. 

Tips! Placera din ögonkräm i kylen på kvällen för extra svalka under morgonrutinen. Den kalla krämen dämpar svullnad och får dina blodkärl att dra ihop sig vilket får dig att se piggare ut.

Populära Beauty tester

Visa fler
Hitta din ögontjänare
Come clean: vilken rengöring passar dig?

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22