Köp solskydd för ansiktet i butik eller online hos KICKS! - KICKS
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Ansikte

123 produkter
Sortera: Mest köpta

Hos KICKS hittar du ett brett urval av solskydd för ansiktet, både i butik och online

Sommaren är kort men huden minns allt. Tillhör du dem som slarvar med att smörja in huden med solskyddsfaktor? Du är inte ensam. Men att njuta av solens strålar utan att först applicera solskydd kan tyvärr resultera i blossande och ömmande solskador, olika hudsjukdomar och ålderstecken såsom fina linjer, rynkor och pigmenteringar. Vill du ha en vacker och hälsosam solbränna är det därför väldigt viktigt att du först smörjer in dig med solskydd innan du går ut i solen. Hos KICKS hittar du ett stort sortiment av solskydd för ansiktet från välkända och bästsäljande varumärken såsom Clarins, Sensai, Emma S, Lancôme och Evy. Du hittar också ett brett urval av solskydd för kroppen, solskydd för läpparna och solskydd för barn hos oss, liksom svalkande och återfuktande after sun. Shoppa solskydd för ansiktet i din närmaste KICKS-butik eller online! 

Vad är solskydd för ansiktet?

Solskydd för ansiktet är produkter som lägger sig som ett tunt, beskyddande lager på din hud och ger den ett visst skydd mot solens UVA- och UVB-strålar. Solens strålar gör inte bara att huden blir röd och bränner sig, på sikt kan de också orsaka ålderstecken såsom fina linjer, rynkor och pigmenteringar. Ett solskydd hjälper huden att skydda sig längre mot att bränna sig i solen och hjälper också till att bromsa upp fina linjer, rynkor och pigmenteringar. Vad är då skillnaden på UVA- och UVB-strålar? Enkelt förklarat är det UVA-strålarna som kan orsaka djupare solskador och ålderstecken i huden medan det är UVB-strålarna som ger huden solbränd färg och kan orsaka mer direkta solskador. Vidare brukar solskydd delas in i två olika kategorier, solskydd som innehåller fysikaliska filter och solskydd som innehåller kemiska filter. De fungerar lite olika men har bägge förmågan att hjälpa huden att skydda sig mot solskador, hudsjukdomar och ålderstecken. När det handlar om solskydd för ansiktet finns det också ofärgade eller färgade varianter, där de senare ofta har en vit nyans som försvinner vid applicering medan färgade kan påminna om en foundation eller färgad dagkräm. För att ett solskydd ska vara godkänt att användas måste det inom EU innehålla filter som skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Hur högt UVB-skyddet är i ditt solskydd står noga utskrivet på flaskan och anges i solskyddsfaktor (SPF). Din solkräm för ansiktet kan till exempel innehålla SPF 15, SPF 25 eller SPF 50. Vidare måste skyddet mot UVA-strålarna måste enligt EU-regler vara minst en tredjedel av UVB-skyddet, där solskyddsprodukter som innehåller en godkänd halt av UVA-skydd är märkta med en inringad UVA-symbol på förpackningen. Ju högre SPF, desto högre halt innehåller alltså din solkräm för ansiktet av både UVA-, och UVB-skydd.  

Varför behöver jag solskydd för ansiktet?

Vill du ha en hälsosam solbränna och skydda ditt ansikte mot brännskador, hudsjukdomar och ålderstecken såsom rynkor och pigmenteringar är ett solskydd ett måste. Solskyddet blir dessutom extra viktigt om din hud är ovan vid solen eller om du har tänkt att tillbringa mycket tid utomhus. Glöm inte bort att solen också bränner dagar då det är molnigt. Hur hög solskyddsfaktor du behöver för att inte bränna dig beror på flera omständigheter, inte minst hur starka solens UV-strålar är vilket brukar mätas i UV-index. Hur högt UV-index är till exempel på vilken årstid det är, tiden på dygnet, var du befinner dig geografiskt och hur tjockt ozonskiktet är. Ju närmare ekvatorn du kommer, desto högre är UV-index och desto högre solskyddsfaktor behöver du. Läkemedelsverket har delat in solskyddsfaktor (SPF) i fyra olika grupper, där SPF 6-10 ger ett lågt skydd, SPF 15-25 ger ett medelhögt skydd, SPF 25-50 ger ett högt skydd och SPF 50+ ger ett mycket högt skydd. Känner du dig osäker är det alltid en bra idé att satsa på ett högt eller mycket högt solskydd och på sikt, eventuellt, gå ner en nivå.

Hur använder jag solskydd för ansiktet?

Solskydd för ansiktet finns i flera olika konsistenser, till exempel mousse, spray, creme och lotion. Oavsett vilken variant du använder är det alltid en bra idé att applicera ditt solskydd minst en halvtimme innan du går ut i solen, så att det hinner lägga sig till rätta på huden och göra sig redo att skydda mot UV-strålarna. Ditt solskydd för ansiktet ska appliceras sist i din dagliga hudvårdsrutin, det vill säga efter rengöring, serum och dagkräm. Vill du kan du sedan följa upp med foundation eller andra basprodukter. Många foundations innehåller solskyddsfaktor, vilka kan vara ett bra komplement till ditt solskydd för ansiktet. Kom dock ihåg att foundations som innehåller solskyddsfaktor i regel inte är lika effektiva som “vanliga” solskydd för ansiktet, eftersom vi inte applicerar foundations lika jämnt och i samma utsträckning över ansiktet som en creme med solskydd. Glöm inte heller bort att köpa nytt solskydd för ditt ansikte varje år, eftersom solskyddsprodukter som varit öppnade länge kan bli sämre på att skydda UV-ljuset. Har du gamla solskydd som varit öppna omkring ett år eller längre och som inte är tomma kan du återvinna dem på miljöstationen eller i utvalda KICKS-butiker. Läs mer under Lathund för badrummet.  

Vilket solskydd för ansiktet passar mig?

Du kan själv välja om du vill använda mousse, creme, spray eller lotion. Det viktigaste är att du väljer ett högt skydd, särskilt om du är ovan vid solen, och applicerar ett jämnt och fint lager som täcker överallt. Hur länge du kan vistas i solen beror både på redan nämnda UV-index men också på vilken hudtyp du tillhör. En vanlig indelning av hudtyper när det handlar om solskydd och solljus består av fem olika indelningar, där hudtyp I alltid bränner sig i solen och aldrig får en solbrun färg medan hudtyp V bränner sig mycket sällan och mycket lätt får en mörkare hudnyans i solen. Vill du vara på den säkra sidan och skydda huden är det alltid en bra idé att börja med ett högt eller mycket högt solskydd och på sikt, eventuellt, applicera produkter med en lägre halt av SPF. Kom ihåg att devisen ju högre solskyddsfaktor desto större skydd mot solen gäller för alla, oavsett hudtyp. Känner du dig osäker på vilket solskydd som passar dig hjälper vi dig gärna i din närmaste KICKS-butik eller online innan du gör ditt köp.

Shoppa solskydd för ansiktet online eller i butik hos KICKS

Vill du skydda ansiktet mot solskador, hudsjukdomar, fina linjer, rynkor och pigmenteringar och på köpet ge det en mer hälsosam solbränna är ett solskydd för ansiktet ett lika bra som livsviktigt köp. Hos KICKS kan du shoppa solskydd för ansiktet som både creme, lotion, mist, spray och mousse från välkända och bästsäljande varumärken såsom  EVY, Biotherm, Clarins, Clinique, Dermalogica och Nivea. Välkommen att shoppa solskydd för ansiktet i din närmaste KICKS-butik eller online!

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2023Kundservice 020-42 32 22