Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt
    Fri frakt
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

ÄNTLIGEN HÄR! Årets adventskalendrar! FRI FRAKT!

Solskydd för barn – anpassat för extra känslig hud

Barn bör vara extra försiktiga i solen. Deras hud är tunnare än vuxnas och har dessutom inte samma skyddsmekanismer. Därför bör solskyddsprodukter för barn anpassas därefter. I KICKS sortiment av solskydd för barn hittar du produkter med milda ingredienser som inte irriterar och är skonsamma mot barnets känsliga hud, samtidigt som de blockerar skadliga UV-strålar. Här hittar du solskydd med olika konsistens såsom kräm, mousse och spray. Många av de solskydd för barn som KICKS erbjuder har genomgått dermatologiska tester och är anpassade för personer med soleksem och allergi. Köp solkräm för barn i en KICKS-butik nära dig eller online på kicks.se. 

Vilket solskydd är bäst för barn?

Då barns hud är mycket mer känslig än vuxnas bör solskyddet vara extra skonsamt samtidigt som det ger ett säkert skydd. Välj därför solskydd med hög SPF och som inte irriterar känslig hud. Solskydd som är fria från parfym, färgämnen och konserveringsmedel brukar vara allergivänliga och passar därmed en sensitiviserad hud. Bad och annan fysisk aktivitet gör att solskyddets UV-blockerande egenskaper reduceras snabbare. Du kan därför välja ett vattenresistent solskydd som håller länge. När du väljer solskydd för ditt barn bör det ha hög solskyddsfaktor minst SPF 30, men gärna högre. Du bör även tänka på att solskyddet skyddar mot både UVA- och UVB-strålar. Kombinationen hög solskyddsfaktor och kläder är också ett effektivt sätt att skydda ditt barn i solen. Se också till att barnet inte vistas i solen när den är som starkast, det vill säga mellan klockan 11–15, och att du smörjer in barnets hud med solkräm flera gånger under dagen.

Solskydd för barn under ett år

Barn som är mindre än ett år bör inte vistas i solen överhuvudtaget. Det bästa skyddet är därför att låta barnet vara i skuggan och klä i det i skyddande kläder. Det finns solskydd som är anpassade för barn över sex månader men tänk igen på att de allra minsta mår bäst av att inte vara i solen. Mindre kroppsytor som exponeras för solen trots kläder, såsom händer och vrister, kan smörjas in med SPF 30 eller högre. 

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2021Kundservice 020-42 32 22