Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Just nu! Dubbla poäng på våra mest populära varumärken inom Conscious!

10 tips för dig med fett hår

Får du fett hår snabbt? Johan Hellström, frisör och vd på Björn Axén ger sina bästa proffstips för dig med fett hår.

1. Ta hand om hårbotten på samma sätt som din hud 

I hårbotten finns massor av talgkörtlar som producerar fett som smörjer både ditt hår och din hårbotten. Du som får fett hår snabbt har en obalans i produktionen av talg. Oftast har personer med fet hårbotten även fetare hudtyp i ansiktet. För att undvika att ditt hår blir fett direkt efter tvätt, eller fett på bara en dag, behöver du ta hand om det med rätt produkter. Precis som när du vårdar fet hud i ansiktet är det viktigt att både rengöra noga och att återfukta.  

 2. Använd balsam 

Använd inte för starkt schampo, som torkar ut din hårbotten, och hoppa aldrig över balsam. Då kommer talgkötlarna att producera ännu mer fett för att kompensera. Dessutom riskerar du att få förutom fett hår också få torr och kliande hårbotten. Med hjälp av ett fuktgivande balsam i längderna och i hårbotten kan du istället få mindre problem med fett hår. Välj helst ett volymbalsam, som inte gör ditt hår för tungt och platt. 

3. Välj rätt produkter 

Undvik oljor och andra tyngre hårprodukter och hoppa aldrig över balsam. För att få mer textur och känslan av mindre fett hår är saltvattenspray i längderna toppen. Saltet i saltvattenspray hjälper till att balansera talgproduktionen. Torrschampo hjälper till att behålla den nytvättade känslan längre, och kan användas direkt efter tvätt. 

 4. Hoppa inte över schampo 

Torrschampo är en fantastisk produkt för dig som får fett hår snabbt. Men hoppa inte över hårtvättarna. Schamponera ditt hår minst två gånger i veckan, så att du blir av med produktrester som annars kan irritera din hårbotten. 

 5. Ha balsam i hårbotten 

Balsam i hårbotten är viktigt även för dig med fetare hår. De återfuktande ingredienserna lugnar ner produktionen av talg och gör ditt hår mindre fett på sikt. Välj ett lättviktsbalsam eller volymbalsam som inte innehåller oljor. 

 6. Tvätta med balsam 

Tvätta med balsam istället för schampo då och då om du upplever att du måste tvätta ditt hår varje dag. Det gör också rent ditt hår, men på ett mildare sätt än schampo, och stimulerar inte talgproduktionen.  

 7. Inte bara balsammetoden

Balsam är bra för dig med fett hår, men att byta ut schampo helt mot balsam är inte att rekommendera, då det till slut kan få ditt hår att kännas smutsigt. Tvätta gärna bara med balsam ofta, men välj schampo då och då för att få en fräschare känsla. Glöm inte balsam i hårbotten efter schamponeringen. 

8. Fet hårbotten och torra toppar 

Behandla ditt hår på samma sätt som du gör om ditt hår är fett, men ge längderna och topparna extra fukt direkt efter schamponering. Leave in-produkter som smooting milk, stylingcreme och arganolja hjälper till att vårda torra toppar. Gör också inpackningar regelbundet. Inpackningar är bra för både fet hårbotten och torra hårtoppar. 

 9. Beroende av torrschampo 

Det är lätt att bli beroende av bra produkter. Om du använder torrschampo på rätt sätt är det inget problem att använda det ofta. Bästa sättet för dig med fett hår är att spraya sparsamt med torrschampo i ditt hår direkt efter hårtvätt. Då håller det sig rent längre, utan att du behöver överdosera. Tänk också på att välja en mild produkt, då kan du använda den dagligen. Med för mycket torrschampo eller ett för strakt torrschampo kan du få problem med hårbotten. Produktrester samlas och kan ge upphov till bakterier som orsakar klåda eller andra problem. Tvätta håret minst två gånger i veckan för att undvika produktrester. 

 10. Frisyrer som håller 

Du som har fetare hår har ofta problem med att det är halkigt och är svårt att styla. Skapa textur i ditt hår med hjälp av saltvattenspray eller texturcreme, så är det lättare att styla en frisyr. Det får också din frisyr att hålla bättre. 

Läs mer:

 

Läs mer

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22