Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

ONLINE ONLY! 20% på allt*. Logga in & ange koden: KICKS20. *Gäller endast för dig som är eller blir medlem i KICKS Club, 27-29/5 på kicks.se. Gäller ej BYREDO, DIOR, Jo Malone & presentkort.

11 tips för dig med tunt hår

Har du tunt hår eller svårt att få volym i tunt hår? Johan Hellström, frisör och vd på Björn Axén ger sina bästa proffstips som får ditt hår att kännas fylligare.

1. Välj rätt klippning 

Låt en frisör hjälpa dig med en klippning som gör att ditt hår faller på bästa sätt. Med rätt frisyr kan du få mer volym i tunt hår och du kan få tunt hår att se tjockare ut.  

 2. Använd rätt produkter 

Välj schampo, balsam och inpackning som ger volym eller stärker ditt tunna hår med protein. Använd sedan stylingprodukter som ger extra volym.  

 3. Undvik hård styling 

Tunt hår tyngs ner av för hårda hårstylingprodukter och tunga produkter som olja eller smoothing creme. Hårda hårsprayer och mousser sliter dessutom på ditt hår. 

4. Tillför proteiner och fukt 

Proteiner bygger upp och reparerar skadat hår. Det lagar fjällskiktet så att ditt tunna hår blir mer slitstarkt.  Även fukt är viktigt för tunna hår, eftersom det ger rätt elasticitet till dina hårstrån. Det gör dessutom ditt hår mer lättformat och tar bort statisk elektricitet.  

5. Skapa volym i lager 

För att maximera volymen i ditt tunna hår behöver du jobba med stylingprodukter i flera steg. Börja med volymmousse som ger luftighet i hela håret och applicera därefter saltvattenspray eller texturcreme  som ger stadga i hårbotten innan du gör en volymföning. 

 6. Ha produkter i hela håret 

Om du har problem med att få volymen i ditt hår att hålla kan det vara för att du applicerat för mycket produkt i dina hårtoppar. Det tynger ner ditt hår. Tänk därför på att jobba med stylingprodukter på hela hårstråt, även i hårbotten, för att få volym som verkligen håller. 

 7. Volymföna ditt hår 

Föna ditt hår i motsatt växtriktning, så att det får så mycket lyft som möjligt. Det kan betyda att du behöver föna åt olika håll på olika ställen för att skapa hållbar volym. 

 8. Använd värmeskydd 

Om du använder värmeverktyg är värmeskydd en bra investering, speciellt om ditt hår är tunt, torrt eller skadat. Annars kommer den höga temperaturen ge dig kluvna hårtoppar och ditt hår slits mycket snabbare. Det är också bra om det går att ställa in temperaturen på din locktång eller plattång. Det är inte säkert att högsta värme krävs för att forma just ditt hår. Tunna hår behöver nästan alltid lägre värme för styling än tjocka hår. 

 9. Stressa mindre 

Det är helt normalt att tappa hår dagligen. Efter graviditet eller om du är man och har genetiskt håravfall kan du tappa mer hår. I vissa fall kan även mineralbrist orsaka håravfall. Den allra vanligaste orsaken till att du tappar mycket hår är dock stress. När du är väldigt stressad stryps nämligen blodtillförseln till hårsäckarna. Det finns produkter som stimulerar blodtillförseln till hårbotten och kan hjälpa vid håravfall, om det inte är genetiskt. 

 10. Använd en snäll borste 

Håret är extra känsligt när det är blött, och om det är väldigt tunt eller slitet. Använd en skonsam borste när du reder ut det för att minska risken för slitage. En borste utan piggar i topparna och med böjbara borststrån är snällare mot ditt hår.  

 11. Variera frisyren 

Gillar du att sätta upp håret mycket är det bra att tänka på att variera var du sätter hårsnodden. Om du har en snodd på samma plats dagligen kommer det att slita på ditt hår. Tänk också på att välja mjuka hårsnoddar av tyg som inte har någon metalldel. Om du är väldigt rädd för slitage kan du också sova med ditt hår i en fläta, eller sova på ett sidenörngott. 

Läs mer:

10 tips för dig med fett hår
11 tips för dig med torrt hår

Läs mer

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22