Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Hi mom, you are awesome! 20% på all läpp- & ögonmakeup från BeautyAct! Gäller 23-29/5.

Epidermal Growth Factor (EGF) – en växtbaserad antiage-stjärna

EGF, förkortning för Epidermal Growth Factor, är en av hudvårdvärldens mest hyllade antiaging-ingredienser. Här berättar vi allt du behöver veta om denna cellkommunicerande ingrediens, som hjälper din hud att bli återfuktad, föryngrad och mer spänstig.

I hudvårdsvärlden dyker det med ständigt upp nya teknologier, ingredienser och behandlingar som gör hudvårdsrutinen snäppet vassare. En ingrediens som väckt många hudfantasters och hudforskares intresse är EGF, en förkortning för Epidermal Growth Factor. EGF upptäcktes redan på 1980-talet av forskaren Stanley Cohen, och sedan dess har världens forskare fortsatt att undersöka vad som gör detta cellkommunicrade protein så anmärkningsvärt. KICKS djupdyker i den hypade ingrediensen och tar reda på varför den är så bra att använda i just hudvård. 

Vad är EGF?

EGF, förkortning för Epidermal Growth Factor, är ett cellkommunicerande protein som finns i vår kropp, och har en viktig funktion i ett flertal av kroppens tillväxtprocesser. Proteinets främsta uppgift är nämligen att säga åt kroppens miljontals celler att växa och påverkar därmed tillväxten av ett flertal av kroppens organ. Allt från ben och organ, men även nerver och inte minst vår hud. 

EGF minskar med stigande ålder

När vi föds är kroppen i full gång med att producera mängder med tillväxtfaktorer. Men med stigande ålder avtar kroppens produktion av EGF (tillväxtprotein) det är en naturlig del av kroppens åldrande. Det innebär att kroppens förmåga att bilda nya celler försämras. Med stigande ålder kommer du kommer därmed att uppleva att huden blir tunnare, torrare och mindre elastisk. 

Epidermal Growth Factor (EGF) i hudvård

Det har under många år forskats flitigt på vilken betydelse tillväxtfaktorer har för vår hälsa, men i det här fallet kommer vi att fokusera på huden. Huden är ett av de organ som tillväxtfaktorer finns i, och utan proteinet hade vår hur snabbt blivit åldrad och fuktfattig. Tillväxtfaktorer bidrar nämligen till att bygga och upprätthålla tre av hudens viktigaste beståndsdelar: kollagen, elastin och hyaluronsyra. I hudvård har EGF därmed en hudföryngrande effekt. Det isländska företaget Bioeffect var först i världen med att introducera växtbaserat EGF i hudvårdsprodukter. Idag finns ett flertal andra företag runt om i världen som har tagit fram både serum och cremer som innehåller den hyllande ingrediensen. 

EGF-serum 

Vad är fördelarna med att använda ett EGF-serum i hudvårdsrutinen? Många! Tillväxtfaktorer kan bland annat reparera skadade hudceller och bidrar därmed till att huden får ett yngre utseende. Det är även perfekta att använda om du vill göra röda akneärr mindre framträdande. 

EGF-creme 

EGF finns inte bara i serum, utan i ett flertal andra hudvårdsprodukter. Genom att använda creme som innehåller EGF, får du alla fördelarna med att använda just ansiktscreme, såsom återfuktad och skyddad hud, men med antiage-boost. Vilken typ av produkt du väljer att använda beror på vilken hudtyp du har och vilka mål du har med just din hud

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.
Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22