Siren eyes: så skapar du den trendiga looken på egen hand – KICKS - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Steg för steg: Så gör du siren eyes

Vad har Bella Hadid, Kendall Jenner, Emily Ratajkowski, Rihanna och Megan Fox gemensamt? De har alla ramat in ögonen med lika trendiga som dramatiska looken siren eyes, så klart! Vill du bemästra siren eyes på egen hand – och få en hypnotisk blick på köpet? KICKS visar hur du skapar siren eyes på egen hand.
5
Dela

Vad är egentligen siren eyes?

Siren eyes är en ögonmakeup-look som började dyka upp på allvar på Tiktok i somras och som bland andra synts på Kendall Jenner, Bella Hadid, Rihanna, Zoe Kravitz och Megan Fox. Kort sagt handlar det om en extra intensiv ögonmakeup som både inkluderar eyeliner och ögonskugga, där resultatet påstås skapa en hypnotisk blick med en smal, kattliknande form. Siren eyes ska också ha en smickrande effekt för alla ögonformer och ge illusionen av en smalare blick med en lite mystisk och extra feminin känsla. Jämfört med ett klassiskt sotat öga ger siren eyes en lite mer dramatisk effekt och inkluderar också en uppåtgående eyeliner i yttre ögonvrån, vilken också skapar en smalare och lite kattliknande ögonform. 

Så här lägger du siren eyes i 3 enkla steg

Allt du behöver är ögonskugga, eyeliner och mascara.

Steg 1: Rama in med eyeliner

Applicera en eyelinervinge i yttre ögonvrån i en lätt uppåtgående form. Måla sedan ytterligare ett streck på ytterkanten av ditt ögonlock och låt de två strecken mötas, för att skapa en vacker vinge i yttre ögonvrån. Måla sedan som ett snedställt “v” längst in i ögonvrån, ett streck på övre kanten av ögat och ett streck på nedre kanten av ögat. Måla till sist en linje längs med nedre fransraden, börja strax efter mitten av ögat och arbeta dig utåt, men inte så långt att du kommer till yttre ögonvrån.

Steg 2: Applicera ögonskugga

Applicera en ögonskugga som går i en neutral nyans av taupe på övre ögonlocket, matt eller skimrande väljer du själv. Vill du kan du också lägga till lite extra skimmer i inre ögonvrån. Ta gärna hjälp av en fluffig ögonskuggepensel och sudda också lätt i din yttre eyelinervinge, så att den får en lite mindre skarp känsla. 

Steg 3: Mascara

Avsluta med att böja upp fransarna med en ögonfranstång och applicera till sist rikligt med svart mascara på övre fransraden. 

5
Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024