Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

Hi mom, you are awesome! 20% på all läpp- & ögonmakeup från BeautyAct! Gäller 23-29/5.

Sommarens stora solskyddsguide

Med KICKS stora solskyddsguide kan du njuta av soliga dagar – utan att skada huden. Vi reder ut allt du behöver veta om att sola säkert, så att du kan välja bästa solkrämen i sommar.

VILKEN SOLSKYDDSFAKTOR (SPF) BEHÖVER JAG?
Hur hög solskyddsfaktor du ska välja beror på hur solkänslig du är, och hur mycket du är i solen. Det är stor skillnad mellan SPF 10 och 50. De flesta behöver minst SPF 30. Skydda dig gärna även med kläder och solhatt när solen är som starkast. Det viktigaste är att vara försiktig och inte se solskydd som ett sätt att förlänga tiden du är ute i solen.

HUR OFTA MÅSTE JAG SMÖRJA MIG?
De vanligaste misstagen vi gör i solen är att vi använder för lite solskyddscreme och att vi inte smörjer in oss tillräckligt ofta. Det betyder att vi inte får det skydd som står på flaskan. Du behöver först och främst smörja in dig innan du går ut i solen. När du sedan svettas och rör dig skavs solskyddet bort från huden. Därför behöver du med jämna mellanrum bättra på med mer solskydd under dagen. Läkemedelsverkets rekommendation är att du smörjer in dig minst varannan timme – och efter varje gång du har badat.

HUR MYCKET SOLSKYDD BEHÖVS?
Någon exakt mängd är svår att säga, eftersom solskydd kommer i många former, som spray, olja och solkräm. Applicera ett generöst lager som gott och väl täcker hudytan, oavsett vilken sort du använder.

VILKEN TYP AV SOLCREME ÄR BÄST – MOUSSE, KRÄM ELLER SPRAY?
Till kroppen handlar det bara om smak, till ansiktet däremot kan det vara bra att välja en produkt som passar din hudtyp. Om produkten är lätt att applicera och känns skön på huden är det större chans att du använder den, vilket är det allra viktigaste när det gäller solskydd.

KAN JAG ANVÄNDA SOLSKYDDET FRÅN FÖRRA ÅRET?
Solcreme har, som alla kosmetiska produkter, ett bäst före-datum, som oftast är 6-12 månader efter att produkten har öppnats. Om solkrämen förvaras varmt åldras den ännu snabbare. Förvara därför alltid solskyddsprodukter mörkt och svalt, och köp nya varje säsong, för att vara säker på att få det skydd som står på flaskan.

STÄMMER DET ATT NANOPARTIKLAR I SOLSKYDD KAN VARA SKADLIGA?
Det finns inga belägg för att nanopartiklar i solskyddsprodukter skulle kunna ha någon skadlig effekt. Nanopartiklarna i solskydd är stora och lägger sig som en skyddande hinna på ytan av huden. De är för stora för att ta sig ner i huden och in i kroppen.

RÄCKER DEN SPF SOM FINNS I MIN DAGCREME OCH FOUNDATION SOM SOLSKYDD?
Dagckrämer och makeup kontrolleras inte lika noggrant som solskyddsprodukter. Därför ger de inte samma skydd som solcremer. Dessutom använder du mindre mängd dagcreme och foundation. Om du ska
vara ute i solen behöver du en ordentlig solcreme för att vara solsäkrad.

BEHÖVER JAG SOLSKYDD NÄR JAG REDAN ÄR BRUN?
En av de vanligaste myterna när det gäller solskydd är att solbränd och mörk hud inte behöver skyddas. Trots att mörk hud tål solens strålar bättre än ljus hud, kan du med mörkare hudton fortfarande bränna dig och få solskador. Solskyddsfaktor skyddar dessutom inte bara från att bli bränd, den minskar också risken för pigmentfläckar, för tidigt hudåldrande och hudcancer.

OM JAG RÅKAR BRÄNNA MIG, HUR TAR JAG HAND OM MIN HUD PÅ BÄSTA SÄTT?
En svalkande och återfuktande after sun-produkt lindrar när olyckan är framme. After sun är dessutom läkande och lugnande, vilket minskar risken för att din hy flagar och blir irriterad.

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22