Solskydd för håret: så fixar du snyggt & skyddat hår - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

 Solskydd för håret: så fixar du snyggt & skyddat hår

Solskydd för håret: så fixar du snyggt & skyddat hår

Stripiga och torra längder kan vara resultatet av att du spenderat för många timmar i solens härliga – men skadliga – strålar. Så här skyddar du håret i värmen.
5
Dela

Precis som att huden inte mår bra av att vistas utan skydd i solens strålar, kan för mycket solexponering även leda till att håret skadas. Till skillnad från vad man tro är det inte endast under sommaren som solen kan göra skada. Solen är stark även soliga höst- och vårdagar. Under vintern lyser solen ofta med sin frånvaro, men om himlen är blå och snön vit kan du behöva använda solskydd även då. Vi berättar hur du kan njuta av solens strålar utan att håret tar skada.  

Varför ska man använda solskydd för håret?

Solen är en av många saker som sliter på håret. Boven i dramat är solens UV-strålar som på sikt kan göra håret både torrt och glanslöst. Strålarna bleker dessutom håret snabbare. SPF bygger upp en mur mellan håret och de ultravioletta strålarna vilket förhindrar dem från att tränga igenom stråt och skada det.

3 solskyddsvarianter för håret & hur du använder dem

Solskydd anpassade för att kunna användas på håret kommer i en mängd olika varianter. Vi guidar dig genom de olika varianterna och berättar hur de ska användas för att ge dina strån optimalt skydd!

UV-skyddande schampo

Varför inte börja med att skydda håret redan i duschen? Schampo med UV-skydd rengör dina strån på djupet samtidigt som de skyddar mot varma solstrålar. Välj schampo utefter just dina hårbehov och gärna ett som rengör din hårbotten utan att torka ut. UV-schampo använder du precis som ditt vanliga schampo. Skölj först håret med vatten och massera in schampo i hårbotten och längderna.

SPF-spray för håret

Vad är det bästa att packa ner i strandväskan eller träningsväskan? Jo en SPF-spray för håret, så att du kan försäkra dig om att håret är skyddat under dagens alla timmar. Effekten av ditt solskydd avtar efter två timmar och därför behöver du återapplicera för att behålla den skyddande effekten. Spraya i både längderna och hårbotten för bästa skydd. 

Balsam med inbyggd SPF

Vill du försäkra dig om att håret håller sig återfuktat, men även skyddat? Då är SPF-balsam perfekt för dig! SPF-balsam återfuktar stråna precis som ett vanligt balsam men ser även till att håret håller sig återfuktat på sikt då solens har en tendens att torka ut håret. SPF-balsam kan både användas efter schampo i din vanliga hårvårdsrutin, men du kan även packa ner en balsamspray med inbyggd SPF för att kunna reda ut tovor vid behov. 

Vilket solskydd är bäst för håret?

Då det finns en mängd olika solskydd för håret att välja bland kan det vara svårt att veta vilket som passar just ditt hår bäst. När du letar efter UV-skydd för håret är det bäst att utgå från dina behov och hårtyp. Om du ska spendera en dag på stranden kan du packa ner SPF-spray i strandväskan för att fylla på med solskydd under dagen. Om du har torrt hår kan du välja ett återfuktande UV-schampo. KICKS har ett brett utbud av hårprodukter för olika hårtyper och behov. 

Hårvård med SPF

5
Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024