Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp
  • Expressleverans
    Expressleverans

ONLINE ONLY! 20% på allt*. Logga in & ange koden: KICKS20. *Gäller endast för dig som är eller blir medlem i KICKS Club, 27-29/5 på kicks.se. Gäller ej BYREDO, DIOR, Jo Malone & presentkort.

Färga håret vid graviditet – ja eller nej?

Färga eller inte färga? Som gravid har du säkert undrat om det är okej att färga håret eller inte. Så, vad gäller egentligen? KICKS rätar ut frågetecknen!

När du blir gravid vill du göra det absolut bästa för att ditt barn som växer i magen ska må så bra som möjligt. För att undvika allt som kan påverka graviditeten negativt finns därför många olika råd att följa. Gravida kvinnor ska exempelvis undvika viss mat och uppmanas även att inte röka eller dricka alkohol. Så, vad gäller egentligen när det kommer till att färga håret under graviditeten? Vi har svaret!

Kan jag färga håret vid graviditet?

När det kommer till att färga håret under graviditet finns inga generella riktlinjer att utgå från. De vetenskapliga studier som finns på ämnet visar att det finns idag ingenting som tyder på att det skulle vara skadligt för varken dig eller ditt barn att färga håret under graviditeten. Det finns ett generellt råd som säger att gravida personer ska undvika kemikalier i så stor uträckning som möjligt. Trots att hårfärg innehåller ett flertal olika kemikalier kommer dessa inte att absorberas i huden när du färgar håret. Du kan därför känna dig lugn kemikalierna kommer inte att påverka varken dig eller barnet i magen.

Ska jag undvika att färga håret tidigt i graviditeten?

Fram till graviditetsvecka 12 utvecklas grunden till fostrets alla organ och funktioner. Det är enligt många därför den mesta kritiska tiden i din graviditet. Trots det visar vetenskapliga underlag att det är ofarligt att slinga och färga håret även under dessa veckor. 

Färga håret på salong under graviditet

Om du är gravid kan det kännas obekvämt att sitta stilla på en stol under flera timmar vilket man ofta behöver göra när håret ska slingas, blekas eller färgas på salong. Du kan därför be frisören att lägga färre slingor i håret eller att göra en så kallad ombrefärgning (ljusare toppar och mörkare botten). På så sätt behöver du inte spendera lika mycket tid i frisörstolen. Se också till, om det är möjligt, att sitta i ett rum med väl fungerande ventilation för att undvika inandning av kemikalier.

Färga håret hemma under graviditet

Det går även bra att färga håret hemma under graviditeten. Om du känns svårt eller jobbigt att färga håret på egen hand kan du ta hjälp av en kompis för att underlätta proceduren. I KICKS hårfärgsguide hittar du allt du behöver veta för att resultatet ska bli så snyggt som möjligt. Hos KICKS hittar du dessutom ett brett utbud av hemmafärgningskit

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.
Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2022Kundservice 020-42 32 22