Fett hår på en dag? Här är lösningen! - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Fett hår på en dag? KICKS har lösningen!

Fett hår på en dag? KICKS har lösningen!

Har det gått en dag för länge mellan hårtvättarna eller blir ditt hår fett redan en dag efter duschen? KICKS går till botten med orsaken till fett hår, och berättar hur du kan träna din hårbotten att producera mindre olja!
Dela

Varför blir håret fett?

Innan vi djupdyker i vad du kan göra för att råda bukt på fett hår, behöver vi gå till botten med vad som orsakar feta längder. Och då behöver vi ta en titt på hårbottens anatomi. Varje hårsäck har en körtel som producerar sebum. Detta sebum, som vi i dagligt tal kallar för olja, hjälper din hårbotten att hålla sig återfuktad och hälsosam. Utan den här oljan skulle ditt hår bli uttorkat och hårbotten fnasig. Dessutom tillför den mängdvis med näring till både hårbotten och dina strån. Efter några dagar utan hårtvätt blir håret tillslut fett på grund av att olja byggs upp i hårbotten.

3 anledningar att håret blir fett rekordsnabbt

Efter att ha väntat några dagar längre än vanligt med att tvätta barret är nog de flesta överens om att det kan kännas oljigt och smutsigt. Men för vissa kan håret bli fett redan en dag efter hårtvätten. I vissa fall kan håret kännas oljigt nästan omedelbart efter duschen. Här är några saker som kan vara orsaken till din feta hårbotten. 

Din hårbotten producerar mer talg än andras

Varje hårbotten är unik och det innebär att olika hårbottnar producerar olika mycket talg. Om dina talgkörtlar producerar mycket olja innebär det att ditt hår kan bli fett snabbare än andras. 

Du tvättar håret för ofta 

Om du har fett hår kan det verka som en smidig lösning att tvätta håret ofta. Även om det snabbt gör ditt feta hår skinande rent igen, kan det på sikt leda till att håret blir ännu fetare. När du ständigt schamponerar håret signalerar det nämligen till hårbotten att producera mer sebum vilket i sin tur leder till att håret får den där flottiga känslan snabbare.

Dina hårprodukter är inte rätt för din hårtyp

Om du har fett hår är det en god idé att välja hårprodukter som passar just din hårtyp. Använd milda och skonsamma produkter som inte torkar ut din hårbotten, något som kan göra den både fet och kliande. 

Så tränar du hårbotten att producera mindre olja

Det finns knep att ta till för att minska mängden olja som din hårbotten producerar. En effektiv metod är att träna din hårbotten att producera mindre olja. Här berättar vi hur du gör. 

Använd djuprengörande schampo

Upplever du att håret känns smutsigt eller att rester av hårvårdsprodukter fortfarande ligger kvar på hårstråna trots att du schamponerat enligt konstens alla regler? Då kan det vara dags att byta ut ditt schampo mot ett som verkligen rengör på djupet. Ett djuprengörande schampo 

Minska på mängden balsam

Balsam gör mycket gott för håret. Det återfuktar stråna och ser till att håret håller sig mjukt och hälsosamt mellan frisörbesöken. Men för mycket av det goda kan leda till att håret blir fett snabbare än vad du hade förväntat dig. Använd endast balsam i längderna och topparna  undvik håret som ligger nära hårbotten. 

Använd produkter som håller fuktnivån på topp

Det kan låta paradoxalt att samtidigt minska på balsam och sedan använda hårprodukter som ökar fuktnivåerna. Men att djuprengöra utan att tillföra fukt efteråt kan göra att din hårbotten producerar överflödig olja. Använd därför hårprodukter som återfuktar utan att vara för tjocka i konsistensen. 

Spraya torrschampo mellan hårtvättarna

Då överdrivet tvättande kan leda till att hårbotten producerar mer olja än nödvändigt kan det vara klokt att tvätta håret mer sällan för att undvika fett hår. För att behålla den fräscha känslan kan du istället spraya torrschampo i hårbotten. 

Hårvård

Dela
Therése Hallberg, Skönhetsskribent

Therése Hallberg arbetar som Digital Content Editor och skriver artiklar för både kicks.se och KICKS Magazine. Hon har arbetat som skönhetsjournalist sedan 2006. Läs mer om Thérese på Linkedin

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024