Hudförändringar i klimakteriet: Optimera din hudvård - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Hudförändringar under klimakteriet: Så påverkas huden

Klimakteriet är den tid i livet då det hormonella åldrandet börjar. Äggstockarnas funktion minskar, mensen upphör och bildandet av östrogen minskar. Det är en naturlig del av åldrandet där symtomen skiljer sig mycket från person till person.
1
Dela

Huden kan påverkas mycket och man kan behöva justera sin hudvård under klimakteriet. Vi listar de vanligaste hudproblemen vid denna period och vad du kan göra för att få huden i balans.

TORR OCH KÄNSLIG HUD UNDER KLIMAKTERIET

Hudens alla processer arbetar långsammare ju äldre man blir. Under det hormonella åldrandet, klimakteriet så minskar hudens egen produktion av hyaluronsyra, ceramider och kolesterol som bidrar till att huden har en stark skyddande barriär och håller sig återfuktad. Hudens påverkan av en försvagad hudbarriär som har låg fuktnivå kommer känna sig torr och irriterad.

FÖRSTORADE PORER

Kollagen är hudens byggstenar som hjälper huden att hålla sig fast och elastisk. Huden påverkas av klimakteriet genom en minskad produktion av kollagen. När huden förlorar sin spänst så upplevs porerna större. Fokusera på porsammandragande produkter med t.ex niacinamid: 10% Niacinamide Booster är en booster som kan mixas med valfritt serum eller ansiktskräm, eller användas ensam. Boostern har även fin effekt på linjer och rynkor!

RYNKOR OCH BRIST PÅ SPÄNST

Under klimakteriet påverkas huden genom minskandet av östrogen, som i sin tur kan ge upphov till förändringar i hudens struktur, inklusive uppkomsten av rynkor och brist på fasthet. Detta påverkar hudtexturen och fastheten som tar sig uttryck i fina linjer och rynkor. Här ska du leta efter produkter som ökar cellförnyelsen och boostar kollagenproduktionen. Retinol och peptider är två stjärningredienser som fyller ut rynkor och ger huden mer volym och en jämnare textur. 

Kom ihåg att klimakteriet är en naturlig skiftning i livet, se det som en chans att vårda och hylla din hud i varje skede av dess resa, och ge lite extra kärlek med hjälp av hudvården!

VÅRA PRODUKTTIPS UNDER KLIMAKTERIET:

KOLLAGENSTIMULERANDE SERUM

1
Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024