Hudvårdstrender att hålla koll på 2023 - KICKS
Det verkar som att du använder en gammal webbläsare. Det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Hudvårdstrender att hålla koll på 2023

KICKS guidar dig till årets stora snackisar inom hudvård och ger tips på trendande produkter och ingredienser!
Dela

Gör din rutin mer effektiv 

Under flera år har våra hudvårdsrutiner blivit alltmer avancerade. Den koreanska hudvårdsrutinen (med sina 13 steg!) var populär hos många redan före pandemin – men de senaste årens perioder av karantän och hemmajobbande fick många att odla sitt hudvårdsintresse ytterligare.  

Nu ser vi motreaktionen: 2023 vill många ha en betydligt enklare och mer nerskalad rutin: och den ska vara så effektiv som möjligt. Den senaste trenden kallas Skin Cycling, vilket går ut på att du delar upp din hudvårdsrutin i cykler om fyra dagar. Läs mer om Skin Cycling-trenden och hur du anpassar din rutin här! 

Ett annat sätt att effektivisera din rutin är att hitta produkter som är multifunktionella. Spara tid och energi med hjälp av effektfulla produkter som till exempel en toner som även verkar exfolierande, eller en nattmask som verkar under natten och varken behöver sköljas bort eller följas upp med ytterligare produkter.

Boosta huden med beauty tools 

Ett roligt sätt att uppdatera din hudvårdsrutin är att addera en beauty tool! Det behöver varken vara svårt, tidskrävande eller kosta en förmögenhet för att ge effekt. De här verktygen finns i massor av roliga varianter för olika hudtyper. En ansiktsborste är en bra start som ökar effekten av din rengöring. Följ upp med ett ansiktsverktyg i form av en roller som du kan använda tillsammans med ett serum eller ovanpå en sheet mask. Rollers kommer i olika sorters mineralstenar som stimulerar blodcirkulationen genom en härlig massage. Resultatet blir ökad lyster, minskad svullnad och en fastare och mer elastisk hud. Hitta det beauty tool som passar just dig! 

Hudvård för resten av kroppen 

En spännande trend för 2023 är att vi kommer få se fler produkter för kroppen med ingredienser som hittills endast har hittats i ansiktsprodukter. Det betyder att det är dags att även skämma bort huden på resten av kroppen med effektiva ingredienser, som till exempel niacinamid som nu kan hittas i body lotions och serum för kroppen. Men det stannar inte där! Nu kan du även vårda ditt hår med schampo som innehåller lyxiga ingredienser som hyaluronsyra och AHA-syra. 

En stark hudbarriär 

På senaste tiden har det blivit vanligare att prata om hudbarriären och hur viktigt det är att hålla den stark. Kanske låter det svårt, men att ta hand om din hudbarriär, alltså hudens yttre skikt, behöver inte vara krångligt alls. Att det pratas mer om detta just nu beror på att vi är mer medvetna kring hudvård och vilka produkter och ingredienser som passar just din huds unika egenskaper. Kanske kan det vara så att du har använt fel sorts produkter och upplever att din hud känns irriterad eller överexfolierad. Det kan också vara klimatet som påverkar huden och gör att den känns stram och torr. Då kan det vara bra att kika efter de cremer som riktar in sig på att just stärka och skydda hudbarriären, så att din hud kan må så bra som möjligt. 

#Skinpositivity 

Något som alltid bör vara trendigt, men som äntligen har blivit stort, är att hylla huden precis som den är. Oavsett acne eller acneärr, pigmenteringar, rynkor eller annat som vi kanske ibland känner för att dölja — vill vi nu lyfta den riktiga huden och säga hej då till överretuscherade bilder och perfekta filter. Begrepp som skinpositivity och skin neutrality blir allt vanligare i sociala medier och uppmuntrar till att dela med sig av osminkade och filterfria selfies.  

Dela

Läs mer

KICKS Club: poäng på alla köp

Som medlem skämmer vi bort dig med massor av sköna förmåner!

KICKS Beauty Talks

När du blir medlem i KICKS Club får du också tillgång till vårt community KICKS Beauty Talks.

Klimatkompenserad leverans

När du handlar på kicks.se kan du välja PostNords klimatkompenserade alternativ.

Expertrådgivning

Få expertråd av våra utbildade skönhetsexperter.

KICKS nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och ta del av de senaste erbjudandena & trenderna

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2023Kundservice 020-42 32 22