Vanliga tecken på hormonell obalans - KICKS
  • Fri frakt över 99 kr
    Fri frakt över 99 kr
  • Expressleverans
    Expressleverans
  • Poäng på alla köp
    Poäng på alla köp

Lades till i varukorgen

Personligt erbjudande inaktiverat
Gäller t.o.m

Missa inte vår rea med 70% på fantastiska produkter. Passa på och kika in alla produkter här!

Guide: Så påverkar hormoner din hud

Vår kropp styrs av hormoner, de signalerar budskap till våra celler och berättar hur de ska agera i olika situationer. Det finns många stadier i livet där tecken på hormonell obalans påverkar oss fysiskt och oftast syns det även på huden.
3
Dela

Vår kropp styrs av hormoner, de signalerar budskap till våra celler och berättar hur de ska agera i olika situationer. Det finns många stadier i livet där tecken på hormonell obalans påverkar oss fysiskt och oftast syns det även på huden.

STRESS

När du är stressad så utsöndrar kroppen mer kortisol och adrenalin, vilket bidrar till ökad talgproduktion som kan skapa inflammation i huden. Rodnad, irritation, eksem eller finnar vid käklinjen är vanligt. En annan vanlig bieffekt kan vara att man sover dåligt, vilket kan leda till brist på melatonin som fungerar som en antioxidant och stimulerar vårt immunförsvar. Soft Calming Serum lindrar irritation och reparerar huden med ceramider och bisabolol.

PUBERTETEN

Under puberteten ökar testosteron hos både pojkar och flickor, vilket stimulerar en överproduktion av talg i talgkörtlarna. Detta kan leda till oljiga partier, tilltäppta porer och inflammerad akne. Tea Tree Purifine 95 Essence innehåller tea tree-extrakt som lugnar huden och har god effekt på akne och finnar.

Hos män stabiliseras hormonerna med åren, men hos kvinnor hamnar de i obalans vid flera stadier i livet: under menscykeln, graviditet och klimakteriet.

Menscykeln

Under menstruationen upplevs huden ofta mer känslig och torr eftersom både östrogen- och testosteronnivåerna är låga. Vid mensens slut ökar östrogennivåerna igen och huden får sin naturliga lyster tillbaka. Strax innan mensen minskar östrogenet, medan testosteronet ökar. Huden tenderar då att bli mer oljig och har lätt för att få tilltäpptheter. AC Collection Ultimate Spot Cream hjälper till att punktbehandla akne och finnar.

GRAVIDITET

När du är gravid så händer det mycket i kroppen. Vanliga tecken på ändringar i huden är ökad känslighet, pigmenteringar (melasma) och akne och finnar. Propolis Energy Calming Ampoule stärker hudbarriären och hjälper huden hålla sig balanserad. 

KLIMAKTERIET

När klimakteriet börjar så upphör mensen, äggstockarnas funktion minskar och nivåerna av östrogen och progesteron sjunker. Det är en naturlig del av åldrandet där symptomen är individuella men det är vanligt att huden upplevs mer torr och tunn. Submersive Serum Paradoxe hjälper till att behandla torrhet och ålderstecken med resveratrol och procyanidin.

3
Dela

Läs mer

Fraktsätt
Instabox, hemleverans & postombud
Betalsätt
Klarna, Swish, Kort
KICKS har ett av Sveriges bredaste sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Hos KICKS kan du handla smink, parfym och andra produkter från ledande varumärken såväl i butik som direkt på nätet. Våra utbildade hudterapeuter och makeupartister hjälper dig hitta rätt även online.
Copyright © KICKS 2024